Puolustusministeri Niinistö kansalaissodan 100-vuotisjuhlassa- ”Vuoden 1918 tärkein perintö on itsenäisyyden, kansanvallan ja oikeusvaltion säilyminen.”

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui kansalaissodan 100-vuotisjuhlassa Finlandia-talossa 16.5.2018. Puheessaan ministeri Niinistö käsitteli sadan vuoden takaisia tapahtumia sekä sodan historiallista merkitystä tämän päivän Suomelle.

Niinistön mukaan kansakunta pohjautuu paljolti kokemuksen ja tunteen varaan – vaikeatkin muistot rakentavat kansakokonaisuutta. ”Satavuotiaan valtiomme kivikkoinen tie jatkui talvi- ja jatkosodissa, mutta yhtenäisenä kansakuntana. Vapaussodan voittajien viisautta oli kehittää yhteiskuntaa niin, että kaikilla suomalaisilla oli puolustettavaa diktatuurin uhatessa vapauttamme vuonna 1939”, totesi Niinistö puheessaan.

Ministerin mielestä kullakin sukupolvella näyttäisi olevan tarve kirjoittaa vapaussodan historia uudelleen. Ajan hengestä riippuen tulkintoja vuoden 1918 sodasta on useita. Tällä hetkellä tulkintojen keskiössä on Niinistön mukaan terrori. ”Sodan tapahtumia lähestytään paljolti väkivaltaisuuksien kohteeksi joutuneen yksilön kokemuksien kannalta. Tapahtumat näyttäytyvät nykyihmiselle käsittämättöminä raakuuksina ja sodan valtiollinen merkitys jää toissijaiseksi. Niin ikään historian lainalaisuus – syy ja seuraus – jää taka-alalle”, huomautti Niinistö.

”Vuoden 1918 tärkein perintö on itsenäisyyden, kansanvallan ja oikeusvaltion säilyminen. Meidän on tänäkin päivänä kannettava huolta demokratian toimivuudesta ja kansanvaltaisten menettelytapojen arvostuksen ja kunnioituksen säilymisestä”, totesi Niinistö.

Puolustusministerin puhe kokonaisuudessaan on luettavissa osoitteessa www.defmin.fi/puheet

Lähde: Puolustusministeriö

16 thoughts on “Puolustusministeri Niinistö kansalaissodan 100-vuotisjuhlassa- ”Vuoden 1918 tärkein perintö on itsenäisyyden, kansanvallan ja oikeusvaltion säilyminen.”

 • 16.5.2018 at 17:13
  Permalink

  Nimen omaan oli. Mauno Koivisto aloitti prosessin joka on mädättänyt Suomen taloudellisesti ja sosiaalisesti. Lisäksi nyky-Suomessa sananvapaus on mennyttä aikaa, kun autoritäärinen Sipilän hallitus rakentaa Suomesta islamilaista kalifaattia Eu:n palkintovirka mielessään.
  Uusi vapaussota olisi jo tarpeellista toteuttaa.

  Reply
  • 16.5.2018 at 17:34
   Permalink

   Brysselin lahjomat maanpetturit vallankahvassa.

   ”The EU has BRIBED 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.”
   ”Expose the EU dictatorship and its police state”,https://eutruth.org.uk/

   ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
   The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.”
   ”Fifty reasons to leave the EU”,http://www.eutruth.org.uk/50reasonseu.html
   (www.eutruth.org.uk on britti-patriootti David Noakesin sivusto)

   Reply
 • 16.5.2018 at 17:46
  Permalink

  ”Suomalaiset” ministerit puhuvat mitä sylki suuhun tuo. Irvokas ristiriita ilmenee heidän juhlapuheissaan menneenä juhlavuotena ja vähän pienemmilläkin kekkereillä.
  Korostetaan kalskahtavin lausein jotain sellaista, joka ei näy pienemmissäkään määrin heidän käytännön toimissaan harjoittaessaan monikulttuurisuuteen tähtäävää politiikkaa ja EU globalismia sekä etenkin federaatiota, jonka perimmäisenä tarkoituksena on ajaa alas kansallisvaltio ja itsenäisyytemmehän olemme jo menettäneet v. 1995 Suomen liittyessä silloiseen EY:hyn ja näin antaen leijonanosan päätösvallastaan Brysseliin. Tämä nk. ”järjestely” merkitsi sitä, että ollessamme autonomisena osana Tsaarin Venäjää olimme silloin itsenäisempiä kuin nyt.
  Oireellista on ollut, että Suomen 100-vuotisjuhlavuonna on nimenomaisesti pyritty jakamaan kansaa kahtia ja lisäämään radikaaleilla toimilla kansan kahtiajakautumista niin taloudellisesti kuin selkeällä sekä peittelemättömällä kansallismielisten ja EU:ta vastustavien tahojen vainoa lisäämällä. Sama on koskenut myös politisoituneen poliisin, valtamedian ja eliitin, jonka on loppupäässä siunannut ja sen kehoittanut tekemään on EU:sta lähtöisin poliitista ajojahtia haittamaahanmuuttoa vastustavien tahojen vainoamista v. 2015 lähtien, jolloin ns. ”pakolaiskriiisi” alkoi, josta en kerro sen enempää, koska se on aivan yhtä tähdellistä kuin kyseisen perheen lasten nimien kertominen äidille.

  Reply
 • 16.5.2018 at 20:17
  Permalink

  Härski ja irvokas paskiainen. mitään kolmesta ei ole enää olemassa.

  Reply
 • 16.5.2018 at 22:11
  Permalink

  Eli kaikki ne asiat jotka ovat esim. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen agendasas. Miksi sitten politikot ja poliisi ajavat Vastarintalikkeen lakkauttamista? Eikös nimenomaan Niinistön pitäisi asettua Vastarintaliikkeen viralliseksi suojelijaksi?

  Reply
 • 17.5.2018 at 05:16
  Permalink

  1918 vuoden tärkein merkitys ettei täällä nyt sentään ihan maaorjaksi synnytä enää, meno tosin näyttää semmoselta että muutaman sukupolven päästä pitää ottaa revanssi. Tänä päivänä työtä saa tehdä työnantajan ja valtion eduksi, ittelle jää kaikkien maksujen ja kulujen jälkeen sen verran että pystyy ihan välttämättömän hankkiin.

  Reply
  • 17.5.2018 at 09:52
   Permalink

   Suomen viranomaiset sitten päättivät poistaa myös (saatavuus)harkinnan, kohta on lähi-itä ja afrikka Suomen taikaseinän äärellä kun matut perustavat allun snagareita joka kadunkulmaan tuontityöntötyöllistäen Suomeen koko klaaninsa tai heimonsa, kyllä kela palkan maksaa.
   Tämä on fantastinen tapa miehittää Suomi, kiittäkää suvaitsevaa hallitusta.
   Ihmettelen ettei hallitus ole ymmärtänyt millainen säästö, rikkaus ja voimavara puna-armeijan pakolaistyöläiset olisivat jos he toisivat koko kaluston ja 200 uusimman mallin ilmaherruushävittäjää tullessaan.

   Reply
  • 17.5.2018 at 19:50
   Permalink

   Suomessa ei ole koskaan ollut voimassa maaorjuutta ellei sitten kyseessä ollut eräänlainen kielikuva. Maaorjuuden ”kultamaa” oli Venäjän keisarikunta.
   Suomessa oli tosin torppareita, mutta ilman punaisten aloittamaa kapinaakin laillinen Suomen itsenäisyyshallituksen tarkoitus oli lopettaa koko torpparilaitos maaseudulta ja tehdä maiden jako siten, että jokaisella maaseudun viljelyä harjoittavalla perhekunnalla olisi sen verran omaa viljelykelpoista ja metsästä raivattavaa peltopinta-alaa, että sillä noina aikoina mies voisi elättää perheensä kyseisellä elinkeinolla. Maata otettiin osin suurtilallisilta valtion toimesta ja valtio myönsi halpaehtoisia lainoja maan hankintaan siltä itseltään kuin yksityisiltä. Toki kaikki ei tietenkään mennyt fifty-fifty, vaan myös suuria ”taloja” eli rikkaita maanomistajia oli, joita suurimpia kutsuttiin kartanoiksi, joiden omistajina oli voittopuolisesti etnisesti suomenruotsalaisia.

   Reply
 • 17.5.2018 at 08:18
  Permalink

  Suomi EI ole itsenäinen vaan ns. vanhat puolueet ovat MYYNEET Suomen lainsäädäntövallan !

  Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.”

  Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä” .

  Mitä on tämä lahjonnalla saatu ”lainsäädäntö” : Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”

  Yli lain sallima perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata. ( ”laki 444/2012” varasti jopa 3 miljardia pienyritysten omasiuutta pankki-vakuutuslaitoksille eli lahjojille ! )

  Suomen ”perustuslaki” piti siksi mädättää !

  PL 118 § ”Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeudessa.” ( julkinen lakitietokanta Finnlex )

  Kuinka suurella rahalla ”lehdistö” on lahjottu hiljaiseksi PL 118 §:stä ja laista 444/2012 ?

  Suomen kansantaloutta on tarkoituksella TUHOTTU pienyrityksiä kurjistamalla / viemällä pienyrittäjiltä perustuslaillinen omasiuudensuoja ( laki 444/2012 ja PL 118 §)

  Archive.is/kimmoleaks.fi sisältää riittävät tiedot rikostutkinnan jatkamiseksi/ lisätutkinnan suorittamiseksi .

  EIT 24221/06 … pyydän Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta tutkimaan Suomen lainsäädännöllisen syrjinnän Lapsia, hetero-aviomiehiä ja pienyrittäjiä kohtaan !

  Syyteilmoitus Valtakunnansyyttäjänvirastoon jätetty 9.12. 2005 Eoa päätöksen 876/2/05 kaltaisessa asiassa. ( kirjattu diaariin 8 kuukautta myöhässä).

  Eoa kansliapäätös 1350/4/08 … Suomen EIT tuomareiden jääviyksiä EI tutkita …. seulontaprosentin ollessa 97 – 99 %

  Reply
 • 17.5.2018 at 18:07
  Permalink

  Ylewatch-blogisti kysyy:
  ”YLE: ITALIASSA KANSANÄÄNESTYKSET ”KANSAINVÄLISISTÄ SOPIMUKSISTA” ON KIELLETTY. MITEN SUOMESSA?”

  Italian hallitusneuvottelut näyttävät olevan Brysselin läpimädiksi korruptoimille, EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelmaa toteuttaville maanpetturi-vallanpitäjillemme arka aihe, joista heidän propagandakoneensa Ylekin on vaitonainen:

  ”Yle on kertonut niukasti Italian hallitusneuvotteluista, vaikka niiden lopputuloksen uskotaan vaikuttavan ratkaisevasti Euroopan Unionin tulevaisuuteen. Esimerkiksi uutissivusto Kansalainen kertoo, että maahanmuuttoa vastustavan Lega Nord -puolueen johtaja Matteo Salvinin ja populistisen Viiden tähden liikkeen johtaja Luigi Di Maion neuvottelut hallituksen muodostamiseksi ovat lukkiutuneet kerta toisensa jälkeen, mutta toisaalta neuvotteluiden onnistuminen johtaisi hallitukseen, joka olisi EU:lle painajainen.

  Euroopan Unioni on yrittänyt jatkuvasti sabotoida neuvotteluja vaatimalla että uusi hallitus ei saisi muuttaa merkittävissä asioissa vanhojen EU-mielisten hallitusten politiikkaa. Yksi suurimmista kiistakapuloista on luonnollisesti (laiton) maahanmuutto. Unionin maahanmuuttokomissaari (kuulostaako bolshevismilta?) Dimitris Avramopoulos varoitti Italiaa muuttamasta edellisen hallituksen lepsua rajavalvontapolitiikkaa, jonka ansiosta Italiasta on tullut yksi tärkeimmistä laittomien maahanpyrkijöiden ja turvapaikanhakijoiden pääväylistä Eurooppaan.

  Ei ihme, että Brysselissä on hermoiltu viime päivinä hallitusneuvotteluiden etenemisestä, koska molemmat mahdollisen hallituskoalition puolueet ovat luvanneet rajoittaa maahanmuuttoa. Se miten rajoitukset toteutettaisiin Italiassa ovat hämärän peitossa, koska maan lainsäädännössä on monta kohtaa, joihin vetoamalla kaikki yritykset massainvaasion hidastamiseksi voidaan vesittää.

  Tämä kävi selväksi tämän aamun Ylen Ykkösaamussa, jossa Italialaistaustainen vasemmistolainen vapaa kirjoittaja ja Anni Sinnemäen miesystävä Anton Monti kertoi, että Italian perustuslaki kieltää kansanäänestykset kansainvälisistä sopimuksista! Toisin sanoen kun demokratuurin juristit ovat saaneet sorvattua ”kansainvälisessä yhteisössä” sopimuksen, joka velvoittaa ottamaan maahan kaikki ne kehitysmaalaiset, jotka vain osaavat päästää suustaan taikasanan Asyl, kansa ei voi sen jälkeen tehdä asialle laillisesti mitään.

  Olisi mielenkiintoista tietää, missä muussa Euroopan maassa kansalaisilta on estetty peukaloidun perustuslain turvin äänestämästä näin elintärkeästä kysymyksestä. Mikä on Suomen tilanne? Tässä olisi nyt jatkossa tutkivan journalismin paikka.”

  http://ylewatch.blogspot.fi/2018/05/yle-italiassa-kansanaanestykset.html

  Reply
 • 17.5.2018 at 19:51
  Permalink

  Mikä vitun itsenäisyys ja sen säilyttäminen? Kieli vyön alla Suomen verellä maksettu itsenäisyys myytiin natseille 1995, heti kun silmä vältti, sitten otettiin vielä natsien leikkiraha euro käyttöön, joka edelleenkään ei täytä valuutan edellytyksiä. Sitten tuo sotahullu solmii salaa kansalta jos jonkinlaista sopimusta naton kanssa.

  Reply
 • 18.5.2018 at 05:58
  Permalink

  Hetkonen. Eikös tämä juhla ollut virallisesti Vapaussodan muistojuhla, kun näin sanottiin myös Yleisradion Areenassa. Miksi tässä kuitenkin kansalaissota?

  Reply
 • 18.5.2018 at 06:01
  Permalink

  Jos IKL olisi menestynyt, niin kaikilla muka ei olisi ollut puolustettavaa? Melkoinen punikki tuo Niinistökin. Jos demareista olisi saatu marxilaisten sijaan terveempiä, olisi kansa ollut oikeasti yhtenäinen. Nyt kaikki aivopestiin liberaaleiksi tai vassareiksi eli lähinnä samaksi paskaksi eri paketissa. Alku nykyiselle mätä-Suomelle oli luotu

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.