Vieraskynä: Muuttuvan ilmaston humaani dilemma eli kaksoisagenda?

Olenko käsittänyt oikein, että ihmiseltä jää se hiilijalanjälki.Entä olenko käsittänyt oikein,että shengen vapaa liikkuvuus tuo lisää eurooppaan populaa, kuluttajia euroopan ulkopuolelta.Euroopassa voi elää vain kuluttamalla kuin eurooppalainen.Tämä merkitsee kasvavaa kulutusta, kulutusta ,joka ei ole sisäsyntyistä.Ns. kehitysmaissa kulutus on paljon vähäisempää kuin euroopassa asuvilla.Eurooppalainen  jättää suuren hiilijalanjäljen maailman tuuliin.

Onko sillä sitten väliä onko euroopassa se 500 miljoonaa ihmistä, joka on euroopan väkiluku vaiko kenties miljardi tulevaisuudessa ? Tätä rajaa ei voi yksi ihminen vetää mutta jossain se raja kuitenkin on.Olen kuullut puhuttavan ilmastoahdistuksesta.Rajatko vaivaavat vai rajattomuudet ? Tässä on havaittavissa  selvä kasoisagenda ! Ulkopuolista kansoitusta ja pienempää hiilijalanjälkeä ei voi valita samaan aikaan.

Näin ollen olenko käsittänyt oikein, että jos eurooppaan saapuu jatkossa paljon ihmisiä euroopan ulkopuolelta, lisääntyy kulutus ja hiilijalanjälki.Muuttoliikettä syleileviä ja schengen nimeen vannovia pidetään humaaneina hyväntekijöinä.En väitä, etteivätkö he sitä omilta lähtökohdiltaan ja aatteiltaan olisikaan.

Mutta eikö tällöin todellisuudessa eletä melko suuren ristiriidan-dilemman kanssa-kenties täydessä sopusoinnussa tai sitten epäsopusoinnussa sen totuuden kanssa, että samaan aikaan kun maailmaa syleillään lisäämällä maahanmuuttoa, ollaan valmiita lisäämään sitä hiilijalanjälkeä myöskin.

Siis kumpi lopulta valitaan, koska kaksoisagendalla ei voi kovin pitkälle mennä ? Euroopan kansoittaminen ulkoa päin miljoonittain vaiko pienempi hiilijalanjälki ? Itse olen valinnut yhden agendan tien matkalla tulevaisuuteen.Olen valinnut sen pienemmän hiilijalanjäljen eli kriittisen suhtautumisen euroopan liikakansoitukseen ulkoa päin.Maahanmuuttokriittys ei ole rasismia eikä se ole tuulesta temmattua !

Jari Vuorinen, Ojamo. Tekn.Yo AMK

7 thoughts on “Vieraskynä: Muuttuvan ilmaston humaani dilemma eli kaksoisagenda?

 • 10.5.2018 at 17:31
  Permalink

  Mistä lähtien idioottien lukuisat agendat eivät olisi olleet ristissä kuin jäniksen turpa? Enää ei puutu kuin se, että ihmiset saatetaan hysteriaan sen vuoksi, että jos kaikki kiinalaiset hyppäisivät pöydältä lattialle, maa suistuisi kiertoradaltaan. Mutta sitä vastoin se, että pohojalaaset hyppäävät pöydälle, saavat kaikki Suomen punikki -kommarit suunniltaan.

  Reply
 • 10.5.2018 at 17:38
  Permalink

  Täytyy muistaa, että auringon vaikutus ilmastoon on suunnattomasti suurempi kuin hiilidioksidin.. joka muuttuu vain ppm tasolla..

  Reply
 • 10.5.2018 at 18:02
  Permalink

  Jotkut tosiaankin ovat pöyristyneet koska Suomessa kaadetaan puita, ja herra varjele jopa poltetaan niitä.
  Tämä on hirvittävä uhka ilmastolle ja ties mille joten puiden kaataminen on kiellettävä tai siitä on ainakin rankaistava suomalaista veronmaksajaa kovimman kautta koska hiilijalanjälki.
  Mutta puita on pakko kaataa jos taikaseinä, jos taikaseinä niin matuja, jos matuja niin PALJON isompi hiilijalanjälki josta pöyristyä.
  Nyt onkin vaikea valita pitääkö pöyristyä hiilijalanjäljestä, puista, taikaseinästä vai matuista.
  Matun hiilijalanjälki saharassa on n.1/135 osa siitä mitä matu hiilestää Suomessa joten eiköhän jokainen oikeasti vihreä hyvä ihminen ole hiiltymisen sijaan ostamassa kotimatuille paluulipun Saharaan niin maailma pelastuu.
  Hyvät ihmiset ja matut voivat istuttaa Saharaan puita joita ei saa kaataa eikä syöttää vuohille.

  Reply
 • 10.5.2018 at 19:52
  Permalink

  Ilmastonmuutos on vain ja ainoastaan suuri vihreä vale. Järkyttävää on ilmastonmuutos huijauksella rahastaminen lain voimaisilla poliittisilla päätöksillä. Kaikki puolueet ovat menneet vihreiden kelkkaan, koska bisnes on niin suurta ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Pieruverot ovat kyllä karkoittaneet teolisuutta kaukomaihin, mutta poliitikoita se ei haittaa. Poliitikot käärivät veronmaksajilta kerätyillä bioenergia tuilla mahtavat massit omiin taskuihinsa.
  Niin ja siitä hiilestä. Hiili on luomakunnan yleisin alkuaine. Ilman hiiltä ei olisi elämää. Hiiltä on kaikkialla ja lähes kaikessa. Hiili on muodostanut muiden alkuaineiden kanssa 10 miljoonaa yhdistettä. Hiili kykenee sitoutumaan myös itseensä muodostaen pitkiä ketjuja ja renkaita. Hiili on elämälle keskeisin alkuaine.

  Oikeasti vaarallista on haittamaahanmuutto. Vieraista kulttuureista ja etenkin islamilaisista maista tulevia ihmisiä ei saisi päästää lainkaan Eurooppaan tuhoamaan tappamaan ja raiskaamaan.

  Reply
 • 10.5.2018 at 20:01
  Permalink

  Suomessa metsä ehtii kasvaa enemmän vuodessa kuin niitä kaadetaan. Kaikki luonnosuojelumetsätkin pitäisi kaataa välittömästi, koska niistähän ne kaikki kirjanpainajat ja muutkin tuholaiset lähtevät.

  Reply
 • 10.5.2018 at 21:10
  Permalink

  Lause loppuu pisteeseen jonka jälkeen tulee välilyönti ja iso kirjain joka aloittaa uuden lauseen. Ilman tuota välilyöntiä teksiti näyttää tökeröltä, typerältä,epäammattimaiselta ja rikkoo lauserakenteen sääntöjä. Itselläni oli sama vika vuosia koska olin unohtanut tuon säännön.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.