Helsinki luopuu terveyskeskusmaksujen perimisestä ulkomaalaisilta- ”ei arvioida olevan niin merkittävää vaikutusta”

”Helsingin Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää omalta osaltaan hyväksyä ja esittää samalla kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi, että kaupunki luopuu perimästä terveyskeskusmaksua ulkokuntalaisilta ja Suomen ulkopuolelta tulevilta.”

Näin todettiin Helsingin SoTe-lautakunnan päätösehdotuksessa terveyskeskusmaksujen osalta. Asia päätettiin ehdotuksen mukaan ja perusteluissa mainittiin mm. seuraavaa:

”Ulkomailta tulevan oikeus hoitoon voi perustua Suomessa asumiseen tai EU-lainsäädäntöön tai kansainväliseen sopimukseen. Ulkomailta tulevalla henkilöllä voi siis joissakin tilanteissa olla oikeus hoitoon samalla tavalla kuin Suomessa asuvalla, vaikka hänellä ei ole kotikuntaa Suomessa. Kela selvittää pyynnöstä henkilön oikeuden käyttää julkisen terveydenhuollon palveluja… Tilastopalvelun selvityksen mukaan ulkomailta tulevien käyntejä on ollut terveysasemilla yhteensä 1 364 vuonna 2017 ja 1 609 vuonna 2016. Tilastopalvelun mukaan selvityksen luotettavuuteen liittyy epävarmuustekijöitä, koska terveysasemilla ei ole käytössä keskitettyä ilmoittautumista. Tämän vuoksi asiakkaat hakeutuvat suoraan vastaanotolle, jolloin yksittäisen vastaanottavan hoitajan tai lääkärin vastuulle on jäänyt selvittää, onko vastaanotolle saapunut henkilö ulkomailta tuleva.”

Terveys- ja hyvinvointivaikutuksien osalta…

”Ulkokuntalaisten ja Suomen ulkopuolelta tulevien vastaanottokäynneistä perittävistä terveyskeskusmaksuista luopuminen on yhdenvertaisuuden näkökulmasta perusteltua ja voi osaltaan helpottaa hoitoon hakeutumista ja siten vähentää terveys- ja hyvinvointieroja. Maksusta luopumisella ei arvioida olevan niin merkittävää vaikutusta palvelujen kysyntään, että se vaikeuttaisi helsinkiläisten hoitoon pääsyä.”

Lähde: hel.fi

38 thoughts on “Helsinki luopuu terveyskeskusmaksujen perimisestä ulkomaalaisilta- ”ei arvioida olevan niin merkittävää vaikutusta”

 • 8.5.2018 at 22:27
  Permalink

  Hmm.. joku voisi selittää miten tämä ei riko suomen perustuslain yhdenvertaisuuspykälää?

  Reply
  • 8.5.2018 at 22:58
   Permalink

   Pirkko, Helsingissä ei terveyskeskusmaksua peritä keneltäkään. Ei aikuisilta eikä lapsilta . Omassa kunnassani taitaa olla alle 18 v maksuton, me muut maksamme sen päälle 40 euroa vuodessa.

   Reply
  • 9.5.2018 at 05:12
   Permalink

   Nyt voin siis hoidattaa mädät hampaani kuntoon Hälssingissä, vaikka asun Kyrviällä! Ei muuta kuin bussiin ja Hälssinkiin!

   Reply
   • 9.5.2018 at 08:51
    Permalink

    Hammashoito kuitenkin on eri asia kuin terveyskeskusmaksu.

    Reply
    • 9.5.2018 at 12:25
     Permalink

     Mutta kyllä ne matujen hampaatkin hoidetaan ilmatteeks Helsingissä.

     Helsinki on oikee kus päiden keskittymä.

     Reply
 • 8.5.2018 at 22:56
  Permalink

  Yhdenvertaisuus? Ja valtava vetovoimatekijä kaiken maailman HIV, kuppa, tubi yms potilaille? Ja ei vaikutusta kun alkaa täällä taudit leviämään näiden mukana yms. ongelmat.

  Reply
  • 8.5.2018 at 22:59
   Permalink

   Siksihän taudit on hoidettava satunnaisesti maassa olijoiltakin , jos näin on. Kuitenkin heidän terveydenhoidontasonsa ei kata kuin välttämättömän hoidon.

   Reply
   • 9.5.2018 at 08:50
    Permalink

    Hiviä ja kuppaa voit helposti välttää. Suuri osa tubeista tulee Venäjältä, mutta samoja mamujahan he ovat.

    Reply
    • 9.5.2018 at 12:35
     Permalink

     Hivit ja kupat välttää välttämällä neekereitä.

     Reply
     • 9.5.2018 at 15:50
      Permalink

      Niin, muuta kulutustottumuksiasi, älä käy vieraissa. Keneltä tahansa irtosuhteita harrastavalta voit saada sukupuolitaudin. Se ei katso ihonväriä.

     • 9.5.2018 at 15:56
      Permalink

      Hiv on tietyissä väriryhmissä yleisempää, ja se on fakta.

 • 8.5.2018 at 22:58
  Permalink

  Potilasmaksut 1.1.2018 lähtien
  Käynti terveysaseman lääkärin vastaanotolla on helsinkiläisille maksuton (muilta kuin helsinkiläisiltä peritään terveyskeskusmaksu 16,40 €). Peruuttamatta jätetystä käyntiajasta peritään maksu 40,30 € kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä. Peruutus tulee tehdä edellisenä arkipäivänä klo 12:een mennessä.

  Helsingin terveyskeskusmaksut, googlaamalla tuon löydätte.

  Reply
 • 8.5.2018 at 23:00
  Permalink

  Jos menee läpi, niin jokainen helsinkiläinenkin voi kai käydä ilmaishoidossa ilman kela-korttia

  Reply
  • 8.5.2018 at 23:10
   Permalink

   Helsingissä terveyskeskuskäynnit ovat kaikille maksuttomia. Ja laboratoriot. Erikoislääkärit maksavat polilklinikkamaksun keskussairaala-tasolla.

   Reply
   • 9.5.2018 at 00:56
    Permalink

    Mikään ei kuule ole maksutonta kenellekkään! Se rahtari ja lahtari joka painaa pitkää päivää maksaa todellisuudessa nämä lystit. Taidat olla sellainen joka kuvittelee että raha tulee taikaseinästä ja se sähkö vaan ilmestyy pyhänjysäyksen lailla imuriisi. Minäkin nyt tauotta 25 vuotta painanut paikat paskana paskaduunia jotta taikaseinä pysyyhengissä. Toki nää kikyilyt on ajanut siihen mantaaliseen tilaan jotta taitaa olla minunkin aika ottaa omani tuosta maagisesta lumoavasta ikuisesta taikaseinästä. Heitän ihan kohta pyyhkeen kehään ja luotan meidän kasaarijohtajien hoitavan homman ns kotiin. Aivan sama pitäkää tunkkinne. Botoxia bottomiin ja kännipäälle!

    Reply
    • 9.5.2018 at 05:18
     Permalink

     Ei muuta ku styrbä jybyttään ja fjöösää jöngään!!! Lissee vijnnoo, lissee vijnnoo, ja sitten pittäes suaha naenen!!!

     Reply
    • 9.5.2018 at 08:30
     Permalink

     Kuulepas, paasaaja. Teen nyt ensin sellaiset työvuodet kuin minä ehdin tehdä 63 ikävuoteen. Laske itse, paljonko vuosia on tullut. Enemmän kuin 25 kun en alle 50-vuotiaana jäänyt eläkkeelle ja aloitin jo alle 20-vuotiaana työt.

     Helsinkiläisten verotus on pienempää kuin meillä täällä periferioissa. Itse maksan sen joltain 44 euroa vuodessa ensin sairaanhoitajalla käynnistä ja toiset 44 euroa vuodessa, jos tarvitsen lääkäriä.

     Pidä poika vielä suusi kiinni ja kasva aikuiseksi. Tuo huutaminen ei auta mitään, asiallista ilmaisua opettele.

     Reply
     • 9.5.2018 at 11:44
      Permalink

      Eivät sinun paskan tekemät työvuodet liity mitenkään siihen että tämän haihattelun maksavat tällä hetkellä työtä tekevät veronmaksajat, kusiaivo idiootti.

 • 8.5.2018 at 23:04
  Permalink

  Vai pitääkö ilmaishoitoon olla hieman väriä pinnassa, vaikka etnistä profilointia ei saakkaan tehdä.

  Reply
 • 8.5.2018 at 23:59
  Permalink

  Mitä nämät vammaset ovat vetäneet? Puutaheinää. Kuka ajo? Kuka bulittaa? Mandoliinit?

  Reply
 • 9.5.2018 at 00:47
  Permalink

  Mikä näiden rikastuttajien ns.ohituskaista on. Voisitko sinäkin Pirkko selittää.

  Reply
 • 9.5.2018 at 01:03
  Permalink

  Huomaan muuten sen että ns italialainen lakko on valloillaan. Mistähän moinen villitys voisi johtua? Toki tämä saattaa olla vain villiä mielikuvitusta. Huomenna varmaan saan lukea uutisen että kaikki ulkomaalaiset saavat uudet omakotitalot ja milhjoonan tilille jos suostuvat tulla vaihtamaan meille suomeen vaippoja vanhuksille. No ei oikeesti mitään tartte tehrä. Kunhan on vaan kirjoilla ja osaa sanoa asylum akdabar ananas! Aika vaikeeta mutta on se kaiken vaivan väärti. Kurpitsat ja vankkurit tuovat europainosta tonneittain päivittäin riihikuivaabittirahaa fyysisenä. Ja seppo ostaa osakkeita kun aika on.

  Reply
 • 9.5.2018 at 02:05
  Permalink

  Hell is sinking.

  Jalalalabaaad, Tsaadi will become islamaaabaaadah.

  Reply
 • 9.5.2018 at 07:29
  Permalink

  S.tanan Helsinki. Samaan aikaan esim. kaukolämpömaksut ja kiinteistövero nousivat taas merkittävästi viime vuonna.

  Näin tää loisten hyysäys maksatetaan kaupunkilaisilla vaikkei tätä paskaa haluaisi. Pitää muuttaa pois tästä roskakaupungista.

  Reply
  • 9.5.2018 at 08:31
   Permalink

   Teillä kuitenkin kunnallisverotus on maan pienin tai ainakin pienimpiä.

   Reply
   • 10.5.2018 at 08:52
    Permalink

    Kiinteistövero jatkuvassa nousussa ja samoin kaukolämpö. Kyllä toi saastojen hyysäys maksatetaan kaupunkilaisilla.

    Vidutaa vaan maksaa.

    Reply
  • 9.5.2018 at 11:46
   Permalink

   >>Ulkokuntalaisten ja Suomen ulkopuolelta tulevien vastaanottokäynneistä perittävistä terveyskeskusmaksuista luopuminen<<

   Ei muuta kuin ulkokuntalaisena Espooseen terveyskeskukseen ja vältyt maksuilta ja Espoolaiset veronmaksajat maksavat käyntisi.

   Reply
   • 9.5.2018 at 12:15
    Permalink

    Eiköhän tuossa jo matkakulut maksaisi enemmän kuin jonkun paikkakunnan vuosimaksu, huom. vuosimaksu jotain 44 euroa.

    Esim, omalta paikkakunnaltani, bensaa menisi n. 20 l, ei enää niin tuliterällä autolla.
    Tai bussimaksu tarjoushintaan, joskus tosin halvempikin, 10 euroa sivu, paikallisliikenteiden maksut kahta puolta.

    Yksi reissu maksaisi jo sen vuosimaksun verran. Ja eiköhän Espoo kuitenkin laskuttaisi kotikuntaa siitä käynnistä ja todelliseen hintaan. Ei se jää espolaisille veronmaksajille.

    Minulta Helsingin lähiön terveydenhoitaja otti punkin, hän kysyi, tahdonko hänen laittavan tiedon kotikuntaani. Ilmeisesti olisi laskukin lähtenyt, koska nyt vasta ulkokuntalaisten maksusta luovutaan. Arvelin, ettei se minusta ole välttämätöntä, hänkin sanoi, eihän tässä mennyt kuin minuutti, annetaan olla.

    Reply
    • 9.5.2018 at 12:38
     Permalink

     Sinulla riemuidiootilla on sitten erinomainen kyky takertua epäolennaisuuksiin, ihan tahallasi eksyttääksesi asian pointin.

     Pointti on se että veronmaksajat laitetaan kustantamaan ilmaiset terveyskeskuskäynnit laittomille maassaolijoille. Siihen ei liity sinun paikkakuntasi, bensasi tai viheliäinen autonromusi.

     ”Minulta Helsingin lähiön terveydenhoitaja otti punkin”

     Olisi saanut hoitaa sen punkin kuntoon ja heittää sinut jätteisiin.

     Reply
     • 9.5.2018 at 13:02
      Permalink

      Älä sitten kirjoita älyttömiä. Et sinä älykääpiö voi Espoolle vierittää sitä maksua, kyllä Espoo perii sen.
      Samoin kuin käyt keskussairaalassa, sairaala laskuttaa kotikuntaasi.

      Onko Espoossakin kuntalaisille maksuton terveydenhoito?

      Tuo 16,40 jonka Helsinki on perinyt, tuottaa jo laskustuskuluja niinpaljon, ettei se ole kannattavaa, kuten jutusta luet.

      Opettelisit vähän sivistynyttä keskustelutaitoa, olet niin tyypilllinen henkilö, jota esim, Reformi tavoittelee äänestjikseen.

     • 9.5.2018 at 14:19
      Permalink

      >>Ulkokuntalaisten ja Suomen ulkopuolelta tulevien vastaanottokäynneistä perittävistä terveyskeskusmaksuista luopuminen<<

      Ulkokuntalaisten. Mätäleenalla luetun ymmärtämisessä vaikeuksia? vai ovatko kahdeksatta kymmentä käyvällä muumiolla alkaneet silmät mädäntyä päästä? Aivot ainakin ovat tehneet niin, liekö jo syntyjään vai miten olet kaltaiseksesi idiootiksi vammautunut?.

      Taidosta ei ole kiinni. Sinun kaltaisesi länkyttävä ja kieroutunut keskusteluja tahallaan epäolennaisuuksiin kuljetteleva suvakkipaska ei ansaitse yhtään parempaa keskustelua.

      Onneksi olet jo niin vanha että melko pian länkytyksesi vain jonakin päivänä loppuu, lopullisesti 🙂 Silloin nostetaan malja ja nauretaan 🙂

 • 9.5.2018 at 08:32
  Permalink

  Potilasmaksut 1.1.2018 lähtien
  Käynti terveysaseman lääkärin vastaanotolla on helsinkiläisille maksuton (muilta kuin helsinkiläisiltä peritään terveyskeskusmaksu 16,40 €). Peruuttamatta jätetystä käyntiajasta peritään maksu 40,30 € kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä. Peruutus tulee tehdä edellisenä arkipäivänä klo 12:een mennessä.

  Reply
 • 9.5.2018 at 19:57
  Permalink

  Se on joka tapauksessa pääasia, että maailma tulee kelaan ja TK:een. Ensimmäisestä annetaan rahaa vastikkeettomasti ja toisessa hoidetaan vastikkeettomasti.
  Yksinkertaisinta on sulkea kaikki kanta -suomalaiset ”ulkopuolisiksi”, kuin luetella ne vieraat maailman kansalaiset, jotka ovat oikeutetut niihin palveluihin ja etuihin, jotka me suomalaiset kustannamme muulle maailmalle. ”Here in Finland it’s call reilu meininki!”

  Reply
 • 10.5.2018 at 06:38
  Permalink

  Meidän on rangaistava kaikkia niitä jotka käyttävät väärin valtaansa ja asemaansa.

  MV-median ja muun vastamedian kautta olemme vasta raapaisseet pintaa.

  Viranomaisrikollisuudesta olemme nähneet vain tyngän jäävuorenhuipusta.

  Reply
 • 11.5.2018 at 08:41
  Permalink

  Suomen rikollinen, läpimädäksi korruptoitu poliittinen nomenklatuura ohjaa Suomi-laivaa päin jäävuorta.
  Afrikasta tulossa oleva muta-tsunami hautaa alleen Suomen siinä missä muunkin Euroopan, elleivät horroksessa olevat suomalaiset herää ja äänestä seuraavissa vaaleissa pois vallankahvasta EU-diktatuurin lahjomia maanpettureita so. elleivät ”unkarilaistu”:

  ”Unkarin raja-aita torjuu laittomat siirtolaiset ”äärimmäisen tehokkaasti””,
  http://www.magneettimedia.com/unkarin-raja-aita-torjuu-laittomat-siirtolaiset-aarimmaisen-tehokkaasti/

  Reply
  • 14.5.2018 at 03:11
   Permalink

   Tehokkain äänestäminen on suora toiminta. Se ääni huomataan ja sillä on vaikutusta.

   Sitä ääntä ei mitätöidä.

   Kuka luottaa siihen että äänet lasketaan oikein. Me ei voida mitenkään tarkistaa että äänet on laskettu oikein.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.