Kirjallisuuden nobel-palkinto jää jakamatta vuonna 2018- Syynä epäillyt seksuaalirikokset

Kirjallisuuden nobel-palkintoa jakava Ruotsin akatemia on ilmoittanut, ettei palkintoa jaeta tänä vuonna. Syynä tähän on mm. akatemian jäsenen aviomiestä kohtaan esitetyt syytökset seksuaalirikoksista.

Ranskalaista valokuvaajaa Jean-Claude Arnaultia, joka on akatemian jäsenen Katarina Frostensonin aviomiestä, on syytetty 18 eri naisen toimesta seksuaalisesta väkivallasta. useat tapauksista ovat väitetysti sattuneen akatemian tiloissa. Arnault on kieltänyt kaikki syytökset, mutta se ei tunnu vähentävän skandaalin tuhoja.

Palkintoa on jaettu vuodesta 1901 ja kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta sitten vuoden 1943, kun palkinto jää jakamatta. Tämän vuoden palkinnon jakaminen siirretään näillä näkymin vuoden 2019 jakotilaisuuden yhteyteen. Nobel-säätiön puheenjohtaja Carl-Henrik Heldin on kommentoinut päätöstä seuraavasti:

-”Heidän (akatemian) päätöksensä alleviivaa tapauksen vakavuutta. Mikään esiintullut ei vaikuta muiden nobel-palkintojen jakamiseen”

Nobel-palkintoa jaetaan kaikkiaan viidessä kategoriassa. Fysiikassa, kemiassa, lääketieteessä ja kirjallisuudessa on omat palkintonsa. Tämän lisäksi jaetaan nobelin rauhanpalkintoa, joka on yleisesti ottaen tunnetuin valikoimasta. Ehdolle rauhanpalkintoon ovat olleet mm. Josef Stalin ja Adolf Hitler. Palkinnon voittajiin kuuluvat mm. Jasser Arafat sekä Barack Obama.

Lähde: Standard

One thought on “Kirjallisuuden nobel-palkinto jää jakamatta vuonna 2018- Syynä epäillyt seksuaalirikokset

  • 5.5.2018 at 06:07
    Permalink

    ”Sivistynyt” eliitin pellekerhohan tuo on. Olen nauranut tälle meetoo vouhotukselle kun se iskee nyt eliitin omiin käärmeenpesiin. Sivistyneet pillun vonkaajat ja käpälöijät saavat maistaa nyt feminististä vihervasemmiston valtaa oikein olan takaa. Jatkakaa…….

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.