Millainen asepalvelus oikeasti on vuonna 2018?- Puolustusvoimat tarjoaa ikkunan tähän maailmaan

Puolustusvoimien Inttielämää-Snapchat-tilillä tutustutaan varusmiespalveluksen eri osa-alueisiin. Sisältöä on niin taisteluharjoituksista kuin muonituskeskuksen hernerokkajonosta. Inttielämää-tilin sisällöntuotannosta vastaavat varusmiehet.

Tilillä snäpätään kolmesta joukko-osastosta. Mukana ovat Ilmasotakoulu, Rannikkoprikaati sekä Porin prikaatin Niinisalon ja Säkylän toimipisteet. Kunkin varuskunnan snäppivuoro kestää viikon kerrallaan. Tällä viikolla Snapchat-vuoro on Ilmasotakoululla. Viikon aikana seurataan harjoitustoimintaa Lohtajalla sekä tutustutaan Tikkakosken varuskuntaan. Lohtajalta tilille sisältöä tuottava lentosotamies Emma Laine on snäppivuorosta innoissaan.

”Monipuolista ja hauskaa! On ollut kiva päästä omalla vuoroviikolla kuvaamaan materiaalia omaa joukko-osastoa suuremmalle yleisölle ja vielä suoraan sieltä, missä tapahtuu”, Laine hehkuttaa.

Puolustusvoimien Inttielämää-Snapchat-tili on perustettu vuonna 2016, aluksi pilottihankkeena. Tarkoituksena oli tavoittaa etenkin nuori kohderyhmä: kutsuntaikäiset, varusmiespalvelusta suorittavat, nuoret reserviläiset ja tietysti kaikki muut varusmiespalveluksesta kiinnostuneet.

Puolustusvoimien viestintäjohtaja, kommodori Jan Engström kommentoi asiaa seuraavasti:

”Meidän täytyy viestiä sellaisissa kanavissa, joissa kansalaiset ovat. Oli hienoa nähdä, miten nopeasti tili löysi yleisönsä.”

Lähde: Puolustusvoimat

6 thoughts on “Millainen asepalvelus oikeasti on vuonna 2018?- Puolustusvoimat tarjoaa ikkunan tähän maailmaan

 • 4.5.2018 at 12:05
  Permalink

  Suomen armeija alkaa olla melkoinen pellelaitos. Homot kulkevat meikattuina homopaarateissa ja aisiantuntijoina ihmisten päälle ajelevia ”tummahipiäisiä” rattijuoppoja. Käyttää myös entisiä heroiiniriippuvaisia narkkareita asiantuntijoina, joilla on paha vainoharhaisuus jäänyt päälle huume vuosista. Mutta annas olla jos joku varusmies sattuu kulkemaan väärässä paikassa, siitä nousee helvetinmoinen haloo ja rangaistus paukkuu.

  Reply
 • 4.5.2018 at 12:10
  Permalink

  Puolustusvoimia on johdettu idioottimaisesti viimeiset 30 vuotta. Ääliömäiset varuskuntien lopetukset oli pahin virhetikki. Mutaman jätti varuskunta siellä täällä on polarisoinut muutamalle alueelle koko varusmies koulutuksen.
  Jo ruokailusta on tullut paskaa jätti varuskunnissa. Kun on ruokittava parituhatta varusmiestä ja 500 kapiaista ei kelvollista ruokaa ole varaa tehdä. Varuskuntien ruoka on kemikaalimössöä ryyditettynä fruktoosiglugoosisiirapilla ja rypsiöljyllä.
  Maastoruokailusta ei voi edes puhua. Sentään vielä 1980 luvulla keittiöpossut toivat kenttäkeittiöillä ihan oikeaa keittoruokaa metsäkeikalla ryynäävile joukoille. Taistelu muonatkin olivat silloin parempia. lman myrkyllistä rypsiä ja keinomakeutusaineita.
  Armeija marssii vatsallaan. Nyky kapiaiset eivät ole kuulleetkaan siitä kultaisesta ohjeesta.
  Entäs Tarja Halosen kaudella tuhotut aseet ja varusmateriaali?
  Kenen käskystä kaikki tuhottiin? Halosen muorin vai ulkovaltojen?

  Reply
 • 4.5.2018 at 19:21
  Permalink

  En nyt keksi mitään pahaa sanottavaa Suomesta, mutta haluan kuitenkin liittyä mukaan isänmaan pilkkaamiseen. Oliskohan jossain jotain kurssia tahi ryhmää jonka mukana vois harjoitella?
  En voi matkustaa Pietariin mutta kotimaassa voin ottaa toimintaan osaa. Kiitos jo etukäteen vastauksestanne.

  Reply
 • 6.5.2018 at 22:00
  Permalink

  Puolustusvoimat ryvetti itsensä pahemman kerran matujen laukun kannossa v. 2015. Tarvitaan monta voitokasta sotaa, ennen kuin se imago tappio korjaantuu, jos silloinkaan.
  Sehän ei ollut varusmiesten itsensä syy vaan avoin perseisten kapiaisten.

  Reply
  • 8.5.2018 at 16:45
   Permalink

   Ei korjaanu koskaan, mutta muisto siitä saattaa vuosisatojen ja sukupolvien kuluessa haalistua.

   Reply
 • 10.5.2018 at 20:05
  Permalink

  Ai tuollakin pelleillään vain älypuhelimilla somettamalla kaiket päivät nykyään. Ei harmita tippaakaan kun sain aikoinaan tuosta leikkikoulusta vapautuksen terveydellisistä syistä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.