Eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen eutanasian hyväksymisestä

Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin tänään mm. kansalaisaloitetta eutanasian, eli armokuoleman laillistamisesta Suomessa.

Aloitteessa ehdotettiin, että eduskunta ryhtyisi lainvalmistelutoimenpiteisiin eutanasialain säätämiseksi ja eutanasian laillistamiseksi Suomessa. Aloitteen mukaan eutanasialaki tarvitaan lisäämään elämän loppuajan vaihtoehto niille ihmisille, jotka eivät saa sietämättömiin kärsimyksiinsä riittävää lievitystä hyvästäkään palliatiivisesta hoidosta.

Eduskunta taipui lopulta äänestyksessä sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön kannalle ja hylkäsi aloitteen. Valiokunta ehdotti mietinnössään, että eduskunta hylkää kansalaisaloitteeseen sisältyvän ehdotuksen ryhtymisestä lainvalmistelutoimenpiteisiin eutanasialain säätämiseksi ja eutanasian laillistamiseksi Suomessa. Sen sijaan valiokunta ehdotti lausumanaan, että valtioneuvosto asettaa laajapohjaisen asiantuntijatyöryhmän selvittämään elämän loppuvaiheen hyvää hoitoa, itsemääräämisoikeutta sekä saattohoitoa ja eutanasiaa koskevia sääntelytarpeita ja tarvittaessa antaa selvitystyön pohjalta eduskunnalle ehdotukset lainsäädännön muutoksiksi.

Lähde: Eduskunta

5 thoughts on “Eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen eutanasian hyväksymisestä

 • 4.5.2018 at 19:45
  Permalink

  Ei täältä kesken karata. Loppuun asti on oltava noiden paskiaisten kiusattavana.

  Reply
 • 4.5.2018 at 22:37
  Permalink

  Yksilönvapautta kyllä pitää olla,mutta omasta elämästään tai sen loppumisesta ei saa päättää itse.

  Reply
 • 5.5.2018 at 06:21
  Permalink

  Ihmettelen tätä koko keskustelua ja osalta noilla entisillä poliitikoilla on huomionhakuisuus takana tätä asiaa vouhkatessa. Mikä estää esim. viinasta roiskimasta aivoja kuusen oksille kun on vielä tolkuissaan, ei siinä yhteiskuntaa enää tarvita maksumieheksi. Aseitahan esim. viinaselta vielä kait löytyy, metsästysmiehiä kun on. Luulisi vielä olevan sen verran rohkeutta. Mutta näinhän poliitikot toimivat, loppuun asti veromaksajien kiusana.

  Reply
 • 6.5.2018 at 22:20
  Permalink

  Eivät siis hyväksyneet kestävyysvajeen ”oikaisua”. Tosin reaalisesti suomalaiset puolikuolleet tuottavat yhtä paljon tai enemmän kansantuotetta kuin täällä jouten loisivat matut.

  Reply
 • 7.5.2018 at 12:56
  Permalink

  Olen seurannut sivusta kaverin kummin kärsimystä. Hänellä oli parantumaton syöpä ja kun lähtö oli lähestymässä, eli hän viimeiset hetkensä kovien kipujen kanssa. Jos olisi saanut valita, olisi hän ottanut eutanasian. Rikkaat senkus lähtee Sveitsiin ottamaan eutanasian ja pienituloiset jäävät kitumaan, ainoa keino on lähteä oman käden kautta. Näin kävi kaverin kummillekin kun ei kestänyt enää ja odottaa milloin on aika lähteä. Päästetään me eläimetkin pois kärsimyksestä, näin teimme koirallemmekin. Jos vanhemmat olisivat sen pitäneet elossa olisi koiralla ollut kurjempi loppu. Suomen pitäisi tarjota lääkekannabistakin vaihtoehdoksi ja ne on varmasti parempia kuin teollisuusmömmöt. Lääkekannabis auttaa syöpäpotilaan ja Alzheimer-potilaan elämänlaatuun, jolloin loppukin on paljon siedettävämpi. Kannabiksen on todettu tuhoavan syöpäsoluja. Lääkeyhtiöt haluaa vain rahasi, ei hyvinvointia ihmisille.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.