Suomi jatkaa sotilaallista osallistumista kriisialueilla ja tukee kansainvälisten pakotteiden jatkamista

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta käsittelivät perjantaina 4. toukokuuta kansainvälistä kriisinhallintaa koskevia kysymyksiä.

Suomi jatkaa aktiivista osallistumistaan kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon painopisteiden mukaisesti. Suomi osallistuu tällä hetkellä 10 sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon yhteensä noin 500 sotilaalla ja siviilikriisinhallintaan noin 120 asiantuntijalla. Suurin osa suomalaissotilaista palvelee YK:n UNIFIL-operaatiossa Libanonissa, koulutusoperaatiossa Irakissa sekä Resolute Support -operaatiossa Afganistanissa. Siviilikriisinhallinnassa suurin yksittäinen osallistuminen on Ukrainassa.

Kokouksessa linjattiin, että Suomi jatkaa osallistumista Välimeren EU NAVFOR MED Sophia ‑operaatiossa 1.1.–31.12.2019 enintään kymmenellä esikuntaupseerilla.

Kokouksessa keskusteltiin myös Korean niemimaan tilanteesta. Suomi tukee vireillä olevia neuvotteluprosesseja ja jännitteiden lieventämistä Koreoiden välillä. Samalla Suomi korostaa tarvetta laajempipohjaisiin neuvotteluihin vaikeimpien kysymysten ratkaisemiseksi. Kansainvälisten pakotteiden ylläpitäminen on virallisen kannan mukaan tärkeää, kunnes neuvotteluissa saavutetaan selkeää edistystä.

Lähde: Valtioneuvoston viestintäosasto

2 thoughts on “Suomi jatkaa sotilaallista osallistumista kriisialueilla ja tukee kansainvälisten pakotteiden jatkamista

 • 4.5.2018 at 16:44
  Permalink

  Hölmöläisten hommaa.
  Antaisivat paskamaiden sotia rauhassa ja tappaa toinen toisensa.
  Ai niin Suomi ei ole enää itsenäinen tasavalta, jolla itsemääräämis oikeus vaan Eu ja yhdysvallat määrää mihin Suomi haaskaa vähät rahansa.

  Reply
 • 6.5.2018 at 22:21
  Permalink

  Kiva juttu. Varsinkin kun suomalaisten suuren hullujen poliitikkojen ei itse tarvitse mennä ”paikan päälle”.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.