Lisääntynyt huumausainerikollisuus huolestuttaa poliisia

Hämeen poliisi kertoo tiedotteessaan:

Hämeen poliisilaitos taistelee alueen pahenevaa huumeongelmaa vastaan laaja-alaisesti yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Poliisilaitos osallistui poliisipäällikkö Koskimäen johdolla Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän 26.3.2018 järjestämään avoimen Huumeongelma ratkaistaan yhdessä -keskustelutilaisuuteen. Tilaisuudessa keskusteltiin siitä, voiko taistelun huumeita vastaan voittaa ja miten alueen eri toimijat voivat yhdistää voimansa huumeongelman ratkaisemiseksi.

Vuoden 2018 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana Hämeen poliisilaitoksen alueella huumausainerikosten (huumausaineen käyttörikos, huumausainerikos ja törkeä huumausainerikos) määrä on kasvanut edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna n. 30 %.

Huumausainerikoksiin liittyvät pakkokeinojen määräämiset ovat vastaavana aikana lisääntyneet yhteensä n. 15 %:lla. Henkilöön kohdistuvissa pakkokeinoissa lisäystä on ollut yhteensä n. 7 %. Kotietsinnät ovat lisääntyneet 7 %:lla, paikanetsinnät n. 45%:lla ja takavarikot n. 16 %:lla.

Huumausainerikollisuuden lisääntymisen määrä huolestuttaa, koska vuoden 2018 kolmen ensimmäisen kuukauden tilaston perusteella Hämeen poliisilaitoksen alueella huumerikollisuus olisi edelliseen vuoteen verrattuna kasvussa n. 20%:lla ja vuoteen 2016 verrattuna 35%:lla.

Huumausainerikollisuuden lisääntyminen ei ole ainoastaan Hämeen poliisilaitoksen alueella ilmenevä ongelma. Huumerikoksilla ei ole rajoja. Rikoksia tehdään sekä internetin kautta että paikoissa missä ihmiset liikkuvat ja tapaavat toisiaan.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän järjestämä tilaisuus oli hyvä keskustelunavaus alueen huumetilanteesta. Huumeongelmaa ei ratkaista hetkessä eikä yksin, eikä se ole paikallinen ongelma. Näin ollen erilaisia vaihtoehtoja sisältävää keskustelua huumeista aiheutuvien haittojen vähentämiseksi pitää jatkaa. Keskustelujen pitää myös johtaa konkreettisiin toimiin.

Lähde: Poliisi

5 thoughts on “Lisääntynyt huumausainerikollisuus huolestuttaa poliisia

 • 19.4.2018 at 12:35
  Permalink

  Indonesian malli käyttöön. Hyvää esimerkkiä näyttää myös islamilainen kulttuuri. Ei käyttäjiä = Ei ongelmaa.

  Reply
 • 19.4.2018 at 12:38
  Permalink

  Kannattaisi palauttaa normaali rajavalvonta. Paperittomilla ei mitään asiaa ja koira on edelleen oiva apu huumeiden etsinnässä. Helsingin polposta ei tarvitse ottaa mallia he antavat jopa laittomien maassaoleskelijoiden tehdä mitä huvittavat.

  Reply
  • 20.4.2018 at 05:48
   Permalink

   Helsingin matumyönteinen poliisi ei käytä koiria koska se loukkaa kunniavieraita. Oletteko muuten nähneet yhtäkään koiraa matutehtävien yhteydessä. Huumeita on lähes mahdoton muuten löytää ilman koiran tarkaa vainua.

   Reply
 • 19.4.2018 at 13:13
  Permalink

  ”Voiko taistelun kilpailevaa huumeenmyyjää vastaan voittaa” En avaa tätä tämän enempää.

  Reply
 • 19.4.2018 at 13:25
  Permalink

  Ehkä silloin viranomaisten kannattaisi keskittää voimansa huumeiden maahantuonnin ja välityksen estämiseen. Ennenmin kuin isänmaallisten metsästämiseen. Isänmaalliset aihetutavat paljon vähemmä n harmia maan taloudelle ja rikollistilastoille sekä henkilösuhteille kuin huumeet.

  …paitsi jos maahan pitää tula tietty määrä huumeita kokoa ajan. Niillä pidetään ihmiset säikkyinä ja poliisin työtilastot saadaan näyttämään hyviltä. Sekä saadaan kansa huutamaan poliisivaltiota apuun.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.