Emma Kari: Naiset eivät ala synnyttää poliitikkojen käskystä

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari on huolissaan nuorten naisten asemasta työmarkkkinoilla.

Kari kirjoittaa Facebook-sivullaan:

”Samaan aikaan kun ministeri toisensa jälkeen kauhistelee sitä, että miksi nuoret naiset eivät synnytä, hallitus tekee työelämä nuorille yhä epävarmemmaksi. Kuitenkin juuri työelämän epävarmuus on naisille yksi keskeinen syy olla hankkimatta lapsia!

Hallitus on päättänyt helpottaa nuorten ottamista määräaikaisiin pätkätöihin ilman, että määräaikaisuudella on lain mukaista perustetta. Ja keille pätkätyöt jo nykyisinkin kasaantuvat? Nuorille naisille. Nuoret naiset ovat heikossa asemassa työmarkkinoilla, koska heidät nähdään potentiaalisina synnyttäjinä ja kotiinjääjinä. Näin ollen heitä ei nykyisinkään haluta palkata pysyviin työsuhteisiin.

Tämä hallitus lopetti lasten tasa-arvoisen päivähoito-oikeuden, joka osui juuri nuorten naisten työllistymismahdollisuuksiin. Samalla se leikkasi julkisen sektorin naisvaltaisten alojen työntekijöiden palkkoja kikyssä. Samalla se päätti olla tekemättä perhevapaauudistusta, joka olisi merkittävin nuorten naisten työllistymismahdollisuuksiin vaikuttava asia. Nyt Sipilän hallitus lisää pätkätöitä ja ikäperustaista syrjintää tekemällä nuorten työelämän entistä epävarmemmaksi. Samalla myös potkujen antamista helpotetaan pienissä yrityksissä.

Nuorten asemaa ei paranneta heidän oikeuksiaan polkemalla. Nuorten naisten työelämän epävarmuutta ei korjata heidän asemaansa heikentämällä. Ja naiset eivät ala synnyttää poliitikkojen käskystä.”

Lähde: Facebook

Katso myös:

14 thoughts on “Emma Kari: Naiset eivät ala synnyttää poliitikkojen käskystä

 • 13.4.2018 at 17:43
  Permalink

  Löytää sokea kanakin joskus jyvän.

  Reply
 • 13.4.2018 at 18:59
  Permalink

  Tulis jo se sharia laki niin varmasti alatte synnyttää. Sitähän te haluatte? Emma Karistakin tulisi oikein synnytyskone.

  Reply
 • 13.4.2018 at 19:02
  Permalink

  Katsahtaa nuorten miesten ja naisten työttömyystilastoihin, niin voi huomata että on vaalit tulossa ja uistimet on heitetty ajoissa vetämään.
  Tähän vielä päälle se, että vain nuoria miehiä koskee semmoinen lain pykälä kuin asevelvollisuus joka vaikuttaa JUURI siinä iässä kun työn löytäminen ja opuskeluiden aloittaminen on tärkeintä.
  Kaunis ajatus mutta täyttä kalastelua taas vaihteeksi.

  Reply
 • 13.4.2018 at 19:50
  Permalink

  Ei, ja onneksi Emma on elävä esimerkki siitä. Olisi kamalaa jos maailmassa olisi mini-emma.

  Reply
 • 13.4.2018 at 19:51
  Permalink

  Eroamalla EU:sta, ottamalla oman kansallisen valuutan käyttöön, perustuslain palauttaminsella alkuperäiseen muotoonsa hylkäämällä ilmastonmuutos kusetuksen ja palauttamalla kaikki haittamaahanmuuttajat kotimaihinsa. Sekä tietenkin kieltämällä vihreiden olemassa olon puolueena nousisi lasten syntyvyys vuosien 1945-1950 tasolle.

  Reply
 • 13.4.2018 at 20:06
  Permalink

  Mutta muslimien käskystä kyllä.

  Reply
 • 13.4.2018 at 20:29
  Permalink

  Sen verran nirppanokkia nykyajan nuoret naiset monesti ovat, että ei kelpaa kuin joku ihmemies, jota ei ole olemassa tai sitten sille ihmemiehelle ei taas kelpaa se vähän plösö nuori suomineito.

  Niinpä neito sitten kääntyy matumiehen puoleen. Sieltä tulee varmoja elättäjiä, kun sossurahat rullaa.

  Reply
 • 13.4.2018 at 20:46
  Permalink

  Muhamed sanoo koraanissa täyttäkää maa.

  Reply
 • 13.4.2018 at 21:13
  Permalink

  Ehkä parasta suomalaisten nuorten itsensä kannalta olisi juuri pyrkiä muodostamaan vakaita perheitä enemmän ja aiemmassa vaiheessa kuin Y-sukupolvi. Toisen osapuolen ollessa kotona hoitamassa lasta/lapsia tervehtyy työmarkkinanäkökulma ja kotona olevalla on järkiperäistä tekemistä koko yhteiskunnan näkökannalta. On yksinkertaisesti näin suomalaisena vain tervettä ajatella nimen omaan suomalaisten jatkavan geenejään ylpeänä. Olemme arvostettu ja taitavamaineinen sisukas kansa kaikkialla maailmalla ja siitä saa hyvällä omallatunnolla olla ylpeä ja onnellinen. Kaikki mihin ryhdymme tuppaa tuottamaan priimaa, (Tämä koskee jopa korruptiota jota ei maailmalla edes kyetä havaitsemaan -sarkasmia-) sitä on ennen kaikkea me ihmiset, suomalaiset. Hyvä me, jopa sinä Emma.

  Reply
 • 14.4.2018 at 00:34
  Permalink

  Jospa me miehet alammekin suuremiissa määrin synnyttämään, ensimmäinen miessynnyttäjä on jo uutisoitu Suomesta, ei kun miten se menikään..?

  Naisten synnyttämättömyyden syyt ovat suuremmalta osin muut kuin työelämään/uraan liittyvät, jokainen uranainen on lapsensa onnistunut tekemään ja siihen pystytään nykyäänkin, kunhan on halua. Nykyisin syy on itsekeskeisyys, halutaan elää itselle, bilettää ja chillailla vielä nelikymppisenä sinkkuna, sitten kun herätään todellsiuuteen se biologinen kello onkin käynyt liian pitkään.
  Toinen syy on naisten ylisuuret odotukset kumppania kohtaan, Suurlähettiläiden biisi Mitä Miehen tulee olla, kuvaa täydellisesti vaatimuksia, paitsi että siellä mainitaan, että miehen tulisi olla suomalainen, se on muuttunut.

  Reply
 • 14.4.2018 at 08:55
  Permalink

  Hömppävihreä…sanan varsinaisessa merkityksessä

  Reply
 • 14.4.2018 at 12:16
  Permalink

  Itsekin myönnän tehneeni sen virheen, että odotin taloudellisen tilanteeni varmasti kestävän ennen kuin perhettä perustin. Nyt joudun tyytymään siihen, että lapsia on vain neljä, koska ikä tuli sekä vaimolla että minulla vastaan. En voi enää lisää tehdä vaikka haluaisinkin, koska alan olla jo liian vanha kasvattamaan. Nyt olen toki taloudellisesti riippumaton ja voisin elää pelkillä osingoilla ja koroilla, mutta työ pitää mielen virkeänä. Ketuttaa vaan, että lapsille ei ole samoja mahdollisuuksia tässä maassa koska muuttunut ympäristö. Silti suosittelen tekemään lapsia ja mieluiten nuorempana, koska lasten kasvatus on omalla tavallaan rankkaa, mutta luontevaa hommaa nuorelle aikuiselle. Kyllä nuorissa on tulevaisuus ja jos eu-suomi köyhtyy lisää niin kannattaa huomata että maailmassa on paljon vapaita maita jotka eivät kuulu eu-kommari blokkiin. Niihin pääsee vielä.

  Reply
 • 15.4.2018 at 20:09
  Permalink

  > hallitus tekee työelämä nuorille yhä
  > epävarmemmaksi

  Kirjoittaja on jo lähtökohtaisesti väärillä jäljillä. Ei elämän tarkoitus ole ”olla työmarkkinoiden käytettävissä”. Hypätä silloin kun hallitus käskee; synnyttää silloin kun hallitus tarvitsee lapsia.

  — Että vika on hallituksessa, jos nainen ei löydä mielekästä tarkoitusta elämälleen.
  — Että tuon tarkoituksen voi ostaa rahalla.
  — Ja jos sitä tarkoitusta ei rahallakaan löytynyt, niin vikahan olikin siinä, että rahaa annettiin liian vähän.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.