Reijo Tossavainen: Media ahkeroi Venäjän apuna valehtelussa

Media ja muu valtaeliitti syyttää Venäjän valtiota ja venäläisiä valehtelusta. Syytös on oikeutettu, sillä idästä ei juuri tule muuta kuin valheita. Venäjän koko systeemi perustuu valehteluun. Eikä se kohdistu vain ulkomaiden kansalaisiin, vaan se kohdistuu yhtä hyvin maan omiin kansalaisiin.

Media meillä kuten muissakin maissa on täysin selvillä valehtelusta. Siitä puhutaan ja sitä paheksutaan. Mutta samalla syyllistytään valehtelun maksimointiin, sillä media toistaa uskollisesti venäläisten valheita. Näin tehdessään media toimii venäläisten kuuliaisena apurina.

Venäjä toteuttaa natsi-Saksan propagandapomo Joseph Göbbelsin ohjetta, jonka mukaan isoinkin valhe menee perille kun sitä toistetaan mahdollisimman usein. Toki siinä tarvitaan hyvä apuri, länsimaiden media.

Göbbelsin ohjeiden noudattamisesta pari esimerkkiä:

Matkustajakoneen alasampumisesta ja kaasuiskusta esitetään kymmeniä erilaisia selityksiä. Useimmat niistä ovat uskomattomia, kuin jostakin satukirjasta. Silti omaa erinomaisuuttaan korostava mediaväki Suomessakin toistaa niitä toistamisesta päästyään.

Lopputulema on, että kansalaiset ovat hämmentyneitä. He eivät enää tiedä mikä on totta ja mikä ei, joten venäläiset ovat päässeet tavoitteeseensa.

…………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

13 thoughts on “Reijo Tossavainen: Media ahkeroi Venäjän apuna valehtelussa

 • 13.4.2018 at 16:40
  Permalink

  Reijo, miten se muka eroaa lännen tai vaikkapa suomelian median valehtelusta?
  Millä lailla se on huonompaa tai tuomittavampaa? Ihan samaa paskaa kaikki.
  Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin

  Reply
 • 13.4.2018 at 17:24
  Permalink

  Kirjoittamaasi on jo kauan netissä väitetty Goebbelsin sanomaksi. Mitään dokumenttia tästä ei kuitenkaan löydy, joten sanoma (vaikka oikein onkin) taitaa sittenkin olla jonkun muun. Tämä tällainen hämmentää ja asettaa venäläisvastaisuutesikin kyseenalaiseen valoon. Pidän yleensä tavastasi kirjoittaa mutta ko vuodatuksen olisin itse muotoillut uudelleen, vielä yhden kerran. Valoisaa kevättä!

  Reply
 • 13.4.2018 at 17:51
  Permalink

  Ja Reijo tietää absoluuttisen totuuden?

  Reply
 • 13.4.2018 at 19:37
  Permalink

  Koko USA:n järjestelmä perustuu valehteluun, silmänkääntötemppuihin ja puhtaaseen koko muun planeetan kyykytysyrityksiin. 2, maailmansodan jälkeen Eurooppa ja politiikka on täyttynyt surkeista nyhveröistä. Kyykyssä on oltu todentotta. Vapaasti on USA tuhonnut epämiellyttäviä hallitsijoita ja valtiota kivikasaksi, uhkaillut ydinaseilla, valehdellut ja joskus peitellyt, useimmiten vain kusaissut kintuille. 2. maailmansodan Eurooppaa nöyryyttäneitä tappioita ja USA:n sota-apua tuskin koskaan saadaan käsiteltyä, Kyykky on syvä. Omat ennusteeni Lähi-idän totaalituhosta näyttää toteutuvan, Iran ja Saudi-Arabia on listoilla jäljellä. Pikkuhiljaa liekanarussa oleva osa Länsi-mediaa näyttää rakentelevan ”uhkakuvia” myös lopuista Lähi-Idän valtioista. USA -mielinen Etiopia joutuu ”terroristieliminointiin”, jos uudet öljylöydöt toteutuvat. Todennäköisesti USA kääntää jälleen kelkkansa ja alkaa tällä kertaa eliminoimaan vanhaa ystäväänsä eli maan johtoa puolustaen köyhää kansaa 🙂 Etiopia on helppo saalis. Ukrainasta, myrkkyiskuista ja muista kummallisista vain Euroopan ja YK:n kyvyttömyyttä osoittavista epäselvyyksistä en edes viitsi mainita.

  Reply
 • 13.4.2018 at 19:45
  Permalink

  Alkaa vaikuttaa siltä että länsi ja itä ovat kaikki samassa juonessa kansalaisiaan kusettamassa. Kaikki on ennalta käsikirjoitettua ja teatteri esitys jatkuu. Muutama supermiljardööri rulettaa koko maailmaa. Voi vaan ihmetellä mikä on heidän motiivinsa? Jumalan leikkiminen?

  Reply
 • 13.4.2018 at 20:16
  Permalink

  Koko EU perustuu valehteluun. Laikaistaanpa oma rappupää ensin ennen kuin aletaan syyttelemään muita. Sitä paitsi on olemassa hauska sanonta: ”Kun osoitat toista sormella, samalla osoitat itseäsi kolmella sormella!”
  USA valehtelee.
  Kiina valehtelee
  Suomalaiset poliitikot valehtelevat.
  Muslimit puhuvat taqyaa.
  Tämä persu Tossavainen on pihalla kuin lumiukko, sikäli ettei edes ymmärrä Venäjää on hyvä haukkua 5000 km päästä ja Suomella on 1300 km maarajaa tuon ”rikollisen” kanssa, jolla on lievästi sanottuna paremmat pyssyt kuin meillä. Suomi on yksin oman tyhmyytensä, suuruuden hulluutensa ja loppumattoman typeryytensä tähden. Jos Vladimir Putin päättää hyökätä Suomeen, katsotaan sen olevan automaattisesti tuon ”pahuuden ilmentymän”, eikä suinkaan sen, että perskärpäsenä pyörivä tsuhna olisi itse käytöksellään ollut jotenkin myötävaikuttamasta aisaan. Eli ystävät kaukaa ja viholliset läheltä. Niinhan se meni nyky tulkinnan mukaan.
  En ole putinisti, olen pragmaatikko. Niin kuin maailma olisi jotenkin muuttunut Neuvostoliiton ajoista. Se, että keskelle pussaamiset ovat vaihtuneet EU:n poskisuutelma asteelle ei lisää Suomen turvallisuutta, sillä korruptio EU ei edes pieraise kun meidät hotkaistaan yhtenä suupalana. Kuka oli suurimpia syyllisiä Ukrainan kriisiin? EU ja sen suurelliset elkeet, jotka paljastuivat vain elkeiksi ja ”drunkkerin” kännipäiväksi kun sen sijaan se, jolla on voimaa takana (Venäjä) ärsyyntyi ja harjoitti suurvalta- ja turvallisuuspolitiikkaansa eli ajoi kylmästi omaa etuaan. Eli sitä, jota Suomi ei ole koskaan tehnyt, eikä edes tiedä kuinka sitä tehdään.

  Reply
  • 13.4.2018 at 21:56
   Permalink

   Näitä itsenäiseen ajateluun kykenemättömiä Tossavaisia on persuissa niin suuri joukko ettei kyseisen puolueen varaan kenenkään kannata toivoaan asettaa. ”Edustuksellinen demokratia on kuoleman uskonto” sanoi Pentti Linkola aikoinaan -ja siinä mies oli täysin oikeassa.

   Reply
    • 14.4.2018 at 05:13
     Permalink

     Juuri tällä hetkellä Syyriassa kuolee ihmisiä ja läntisen propagandan nielleet hyödylliset idiootit taputtavat taustalla verisiä käsiään. En väitä että se aiheuttaisi minulle kyyneleitä -se olisi tekopyhää paremman ihmisen leikkimistä. Hävettää vaan kuulua tähän Tossavaisten ”läntiseen demokratiaan” joka perustuu pelkkään valtavan propagandakoneiston luomaan harhaan -sen opit itseensä imeneet ihmiset on helppo globalistien toimesta käskyttää itsetuhoiseen toimintaan. Kaksi edellistä ottelua on aloitettu juuri näin ja kolmatta juuri käynnistellään samojen tahojen toimesta jotka edellisetkin lietsoi käyntiin. Ilman todellista syytä.

     Reply
 • 13.4.2018 at 22:11
  Permalink

  Venäjää käytetään lännessä savuverhona peitämään omat pahat teot ja valehtelu.

  Reply
 • 13.4.2018 at 22:36
  Permalink

  O sancta simplicitas! Minäkin haluan tuollaisen lapsenuskon kuin mikä Tossiksella on.

  Reply
 • 14.4.2018 at 15:31
  Permalink

  Göbbellsin opit ja YLE +muu natomedia tuntuu tutulta, vai onko kyseiseen asiaan ollut juttuja? Vastaan itse, ei ole patsi jos kumarretaan natoon. Ei

  Reply
 • 15.4.2018 at 02:00
  Permalink

  Venäjähän suoltaa paskaa niin paljon, että jos sieltä suunnasta tulee totuus niin sitä on enää vaikeaa uskoa. Se on täysin oma vika, että on menettänyt uskottavuutensa. No sitä paskaa tulee kyllä joka suunnasta, mutta ei lähellekään sentään niin paljon. Onneksi on vaihtomediat.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.