Iltalehti julkaisi valeuutisen Trumpin ”kaljusta” – Nykysuomi tarkisti faktat

Suomalainen iltapäivälehti Iltalehti julkaisi eilen illalla uutisen, jonka otsikko kuuluu: ”Tuulenpuuska paljasti: Trump on takaa täysin kalju”. Juttu perustui videonpätkään, jossa tuulenpuuskan tartuttua Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin takaraivolla oleviin hiuksiin näyttää siltä, että alta paljastuu kalju.

Iltalehden toimittaja ei vaivautunut tarkistamaan asian paikkansapitävyyttä tai edes kysymään otsikossa, että ”Onko Trump takaa täysin kalju?”. Sen sijaan hän julisti Trumpin olevan kalju kaukaa kuvattuun huonolaatuiseen videoon perustuen.

Oikeasti Donald Trump ei ole takaa kalju. Muissa vastaavissa tilanteissa otetuissa lähikuvissa näkyy, että Trumpilla on takaraivollaan päällä olevien pidempien ja hieman tummempien hiusten alla ihan vaaleita, lähes ihonvärisiä hiuksia. Nämä näyttävät kauempaa katsottuna kaljulta, mutta eivät sitä ole. Vaikka päänahka hieman kuultaakin vaaleiden ja ohuiden hiusten läpi, ei kyseessä kuitenkaan missään nimessä ole kalju.

Täten kyseessä on vale- ja valheuutinen. Muutenkin tämäntyyppinen ”uutisointi” on kyseenalaista. Eräs valveutunut kansalainen olikin kommentoinut Iltalehden uutisen alle: ”Lopettaisitte oikeasti näiden henkilökohtaisuuksiin menevien koulukiusaajajuttujen julkaisemisen. Trumpin viranhoitoa saa ja pitää arvostella, mutta tällainen on ala-arvoista.”

Alla lähikuva Trumpin takaraivosta, jossa selvästi on hiuksia eikä kalju, vaikka Iltalehti niin uutisoikin.

Katso myös:

 

10 thoughts on “Iltalehti julkaisi valeuutisen Trumpin ”kaljusta” – Nykysuomi tarkisti faktat

 • 8.2.2018 at 13:24
  Permalink

  Nuo iltapaskan ”journalistit” ovat kuin ala-asteen koulukiusaajia. Joku Trump-mania niillä täytyy olla koska levy on jäänyt pahasti päälle. Olishan mukava ullatus jos joku näistä Trump pilkkaajista huomaisi että ovat mustallalistalla ja pääsy Amerikoihin on estetty.

  Reply
 • 8.2.2018 at 13:25
  Permalink

  On valta(vale)medialla puutetta uutisaiheista….

  Reply
 • 8.2.2018 at 14:01
  Permalink

  So fucking what. Kekkonen oli kalju . Syyllistyykö iltapaska rasisssssmiin kaljuja kohtaan . Kaljuna ja haljuna on kunniaani loukatttu. Vaadin toimittelijalta anteeksipyyntöjä koko maailman kaljujen puolesta.Ja myös tehokasta katumista maailman tappiin asti.

  Reply
 • 8.2.2018 at 14:39
  Permalink

  Valitettavaa ettei Laura Huhtasaari päässyt meidän presidentiksi. Hän olisi varmasti kohta saanut itse presidentti Donald Trumpin vieraaksi tai vähintäänkin lämpimän kutsun ja läjäpäin hyviä sopimuksia ja kauppoja. Kaikella kunnioituksella, mutta valitulla presidentillämme ei valitettavasti sellaista vetoa ja ominaisuutta ole ilmennyt.

  Reply
 • 8.2.2018 at 16:11
  Permalink

  Iltapaskan toimittajan pää on aivan tyhjä ja jos, eläisimme vielä 1990-luvun lama-kaustia, tuon ”tyhjän käyttämättömän tilan” voisi antaa Senaattikiinteistön hallittavaksi.
  Suomen viimeinen oikea Presidentti Urho Kaleva Kekkonen oli KALJU, kuten suuri osa suomalaisista miespoliitikoista tuolloin. Räkänokat ja kausikiertoiset akat olivat vielä 1970-luvulla ulkona poliittisista asemista, että vielä tuolloin oli edes joskus havaittavissa järjen häivähdystä päätöksistä ja huolissaan oltiin tärkeistä asioista, jotka koskettelivat työtä, sairaanhoitoa, liikennettä, julkisia palveluja, asuntoja asunnottomuutta, periferioiden sähköistämistä, perhettä, alkoholin hintaa, stalinistien ala-arvoisesta käytöksestä kohdistettuna siihenastisen hyvinvoinnin känsäkouraisiin ja pussisilmäisiin ihmisraunioihin. Mitä enemmän sosialisteihin ja kommunisteihin ilmaantui nuoria tai aina ”nuoria” naisia. Sitä enemmän kuulimme spontaaneja lausuntoja tai ”idiksiä”, jotka olivat aivan tuulesta temmattuja ja kertakaikkisen ”kevytkenkäisiä”. Toki vakaana miehenä todistan, että useat tuolloiset pitkänlinjan naispoliitikot olivat tukevasti jalat maassa olevia järki-ihmisiä, joiden kiinnostus painottui sosiaalipoliittisiin kysymyksiin, lastenhoitoon ja terveyspalveluihin. Nämä naiset, jos kenties ehtivät poliittisen uran ja ministeriksi jopa päästessään neuloivat villasukkia tai landepaukut kutoivat mattoakin. Nyky vihernaiset sekä nämä feministiset muurinmurskaajat virkkaavat ilmeisesti ”kaavan” kanssa alapäänsä ”topografiasta” kertovaa kolmiulotteista 3D- tulostusta. Että silleen…

  Reply
 • 9.2.2018 at 01:35
  Permalink

  Muinaismedia on jaksanut joka riivatun päivä keksiä Trumpista negatiivisia uutisia. Joka aamu noin klo 5 alkaa ampparit.com -palvelussa tulla noita uutisotsikoita, jotka ovat vielä kaiken lisäksi copypastettu sanasta sanaan useisiin sopulimedian julkaisuihin. Eivät taida tajuta, että tekevät itsensä naurettaviksi. Tai sitten kissavideoita katselevat äänestäjäsopulit ottavat tuon todesta – valitettavasti.

  Reply
 • 9.2.2018 at 05:51
  Permalink

  Mitäs jos jatkossa porukalla pistetään iltapaska lehdistä ilmoituksia julkisensanan neuvostoon kaikesta vale uutisista juttua menemään. Tarpeeksi kun niitä menee, niin vaikutusta luulisi olevan, vaikka siellä kuinka istuisi tuo duutsonien jarpalta näyttävä koulukiusattu Arno. Aivan kuten olisi pitänyt pistää iltalannasta jsn:lle juttuja Laura Huhtasaaren tarkoituksellisesta mustamaalaus toiminnasta presidentinvaaleissa, joita iltalanta lehti teki ainakin kaksi. Onhan se selviö, että iltalantaan on päästety tarkoituksellisesti koulukiusaajia toimittajiksi, tai kiusatttuja, jotka asemaansa käyttää nyt kostamiseen. Iltasonnasta en enää osaa sanoa jatkavatko samalla linjallaa, koska on minulla ollut boikotissa jo 2 vuoden ajan. Myös iltalantaa en enää paljoakaan viitsi enää katsella, eikä boikottikaan enää kaukana senkään osalta ole.

  Reply
 • 9.2.2018 at 15:36
  Permalink

  Miten tässä työttömiä täynnä olevassa maassa voi vieläkin toimia toimittajina sellaisia henkilöitä, jotka ovat näyttäneet ammattitaidottomuutensa jo useita kertoja? Luulisi löytyvän osaavia ihmisiä noiden ammattitaidottomien tilalle.

  Reply
 • 11.2.2018 at 17:30
  Permalink

  Noilla ”luetettavilla medioilla” kuten esimerkiksi, iltalehti, iltasanomat, savon sanomat ja vielä vaikkapa helsingin sanomat, on iso osa tämän maan paskomisessa, ai juu, otetaan vielä yksi lähes pahin mahdollinen, yle, tuo islamistisen ihannoinnin sanansaattaja.
  Tottakai aina vaalit menee samaa rataa kun suurin osa ihmistä syynää kaiken totena mikä tulee yleltä ja yllä mainituilta ”luotettavilta medioilta”, näin sitä Suomei pyörii aina vain syvemmälle paskaan ja nuo aivopestyt paskamedian orjat ihmettelee kilpaa miksi suomessa asiat huononee koko ajan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.