Tossavainen: Perussuomalaisten uusi tuleminen varmistui

Sauli Niinistön vaalivoitto oli etukäteen poikkeuksellisen varma, ja lopputulos oli sen mukainen. Siinä ei jäänyt sijaa jossittelulle.

Muiden osalta vaalitulokset olivat mielenkiintoisemmat kuin numerot äkkisiltään näyttävät.

Vaalit osuivat kaikkein kipeimmin kepuun, sillä Paavo Väyrynen voitti Matti Vanhasen selvästi. Sen seuraukset näkyvät seuraavissa eduskuntavaaleissa reilun vuoden kuluttua. Väyrysläiset ottavat silloin 5-10 paikkaa. Kun kepun kannatus on muutoinkin alhaalla, niin sen ja väyrysläisten vaikutuksesta puolue saa vain 25-35 paikkaa. Se tietää edelleen sitä, että kepulla on edessään vähintään parin vaalikauden mittainen korpivaellus vallan kammareiden ulkopuolella.

Myös vasemmistopuolueille vaalitulos on nöyryyttävä. Yhteenlaskettu tulos on heikompi kuin Laura Huhtasaaren ja perussuomalaisten tulos. Euroopassa vasemmistopuolueiden ja erityisesti demareiden kannatus on ollut jyrkässä alamäessä. Suomi ei ole poikkeus. Jos demaripuolue ei kykene perusteellisesti uudistumaan, sen vaikutusvalta politiikassa jää aiempaa selvästi vähäisemmäksi.

Edellisissä vaaleissa vihreät nostivat median tuella Haavisto-hypetyksen. Nyt kuplasta olivat ilmat pihalla. Vain kuplan pimeimmässä kolkassa Helsingin Kalliossa ja sen lähialueilla kannatus oli vanhoissa lukemissa.

Perussuomalaiset tavoittelivat kuuta taivaalta, eli Huhtasaaren toiselle kierrokselle pääsyä. Sitä ei tullut, mutta tulos on silti erinomainen.

Juudas Iskariotin ja muiden loikkareiden lähdön jälkeen puolueen kenttäväki ja kannattajat olivat enemmän tai vähemmän hämmentyneitä. Eivät enää, ja siksi vaalitulos on olosuhteisiin nähden hyvä. Lisäksi puolueen kenttäväki on nyt hyvin yhtenäinen ja halukas tekemään työtä aatteen eteen.

Vaalikonevastaukset kertoivat, että Huhtasaaren ja kansalaisten mielipiteet olivat useimmin kaikkein lähinnä toisiaan. Se kertoo tosiasian, että otollista maaperää kannatuksen kasvulle on. Ongelmana on median luoma mielikuva puolueesta. Onneksi on kuitenkin some, jossa puolueen kannattajien tulee toimia nykyistä aktiivisemmin.

………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

 

5 thoughts on “Tossavainen: Perussuomalaisten uusi tuleminen varmistui

 • 29.1.2018 at 11:04
  Permalink

  En ole ihan varma, miten rehelliseen ääntenlaskuun luotan. Ei tästä kauaa ole kun oli aikamoisia epäselvyyksiä. Medioiden yhtenäinen julistus Salen äänivyörystä, joka oli kaukana kaikista itsenäisistä gallupeista on aika hämärää. Käytettiinkö mediaa luomaan konsensusta jo ennakkoon lasketuille äänille?

  Hyvin moni totesi että Saulin voitto on läpihuutojuttu jo ennen vaaleja. Koska mediat kertoivat niin. Se vähentää merkittävästi kyseenalaistamista kun on jo ennakkoon iskostettu kuinka Sauli jyrää.

  Reply
  • 29.1.2018 at 11:38
   Permalink

   Ääntenlaskun rehellisyys tässä maassa on kyseenalaista koska ääntenlaskun hoitaa firma joka on sidoksissa vaaligalluppeja tekeviin firmoihin ja molempien omistajuuksien kautta vallassa oleviin päättäjiin.

   Osansa Niinistön äänivyöryyn on heillä jotka äänestivät Niinistöä siksi ”Ettei vaan Haavisto!”. Salaliittoteoriohin taipuvaisempi voisi jopa pohtia sitä että oliko Haavisto peräti yhteisesti sovittu Niinistön kirittäjäksi.

   Reply
 • 29.1.2018 at 12:17
  Permalink

  Demarit ja vasemmisto yleensä eivät vaan tajua vieläkään että hyysämällä muuta maailmaa kannatus ei tule nousemaan ikään enää hallituspuolueen tasolle. Hylkäämällä maailmaa syleilevän asenteen jonka halonen aloitti, ja keskittymällä kotimaan asioiden parantamiseen kannatus nousisi sata varmasti. Tällä menolla nuo puolueet hiipuvat pikku hiljaa pois. Perusuille alkaa olla taas tilaa.

  Reply
 • 29.1.2018 at 13:42
  Permalink

  Kova on usko äänestämiseen. Niiden jotka vielä luottavat edustuksellien ”demokratian” (sic!) toimivuuteen kannattaa ottaa ykköstavoitteeksi äänetysjärjestelmän muuttamisen sellaiseksi että se on TÄYSIN MAHDOTON MANIPULOIDA. Nyt se ei todellakaan ole aukoton ja monet asian ymmärtävät jättävät äänestämättä sen epäluotettavuuden takia. Ja niin teen minäkin seuraavissa vaaleissa jos muutosta ei tule.

  Reply
 • 2.2.2018 at 19:41
  Permalink

  Suomessa vaalit ovat yksi vitsi. Monissa äänestyspaikoissa perättäisissä vaaleissa äänestyslippuja on ilmoitettu kadonneen,, ja joidenka perään on myös kyselty tuloksettomasti. Sitten on tämä median pelottelu ja johdattelu sekä mustamaalaus, joka näissä presidenttivaaleissa kohdentui Laura Mustasaareen erityisesti. Sitten on nämä gallupit, joita yllätys yllätys toimitetaan kokoomuslaisen Eero Lehden omistamalta puljulta. Eikä tässäkään vielä kaikki, kun äänestysliput on laskettu, alkaakin erikoiset ”arpajaiset” ja hallitusneuvottelut, tämä esiintyy jokaisessa eduskuntavaaleissa. Näissä arpajaisissa ja hallitusneuvotteluissa sitten yllättäin kaikilla puolueilla on yhtälainen mahdollisuus päästä hallitukseen, vitut siis äänestystuloksesta. Suomen valit on yhtä rehellisiä kuin sipilän tai kataisen puheet, unohtamatta Stubidoa, joka vähän lukujakin sävelteli omasta päästään, eikä esimerkeistä pidä unohtaa tuppeensahattua lautakasa masaakaan. Sehän on kuitenkin sanomattakin selvää ja kaikkien tiedossa, Suoen vaalit eivät rehelliset ole, ja tarvittaisiinkin etyj vaalitarkkailijat paikalle valvomaan vaaleja. Niinhän iltalanta lehtikin ilmoittaa itsensä poliittisesti puolueettomaksi lehdeksi, mutta kyllä sen on jokainen nähnyt, kenen talutusnuorassa on, eli on kokoomuksen ja kepun sanansaattaja selkeästi. Edelleen kyllä epäilen vahvasti myös Niinistön äänestysprosenttia suhteessa muihin, ja mistähän arpoivat Haaviston toiseksi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.