Näkökulma: Ylen ala-arvoiset vaalitentit aiheuttavat pahoinvointia

Kansalaisilta nyhdetyin pakkoverovaroin operoiva Yleisradio on aloittanut tällä viikolla henkilökohtaiset presidentinvaalitenttinsä. Kuten arvata saattoi, nykytyylin mukaisesti toimittajien henkilökohtaiset arvot ja mielipiteet puskevat vahvasti esiin tentissä.

Tentit alkoivat maanantaina konkariehdokas Paavo Väyrysen tentillä. Väyrystä tentannut Seija Vaaherkumpu puhui jatkuvasti haastateltavansa päälle, minkä vuoksi Väyrynen joutuikin kysymään toimittajalta: ”Saanko vastata?”

Vaaherkummun omat punavihreät ja feministiset arvot tulivat esiin, kun hän totesi, että 15 % kasvihuonekaasupäästöistä aiheutuu lihan tuotannosta. Sen perään hän huomautti, että lihaa syövä heteromies on tässä luupin alla.

Miksi juuri mies? Eivätkö naiset syö lihaa toimittelijan mielikuvissa? Ja mitä tekemistä seksuaalisella suuntautumisella on asian kanssa? Onko heteroiden lihansyönti pahasta, mutta homoille ja kaikille muilla tavoin seksuaalisesti suuntautuneille se on OK?

Varsinainen rimanalitus tuli tämän jälkeen, kun Seija Vaaherkumpu kysyi Väyryseltä: ”Miten aiotte muuttaa ruokavaliotanne vähemmän ilmastoa kuormittavaksi?” Tämä kysymys sai ihan ansaitusti yleisöltä toimittajan kannalta vähemmän mairittelevan reaktion.

Mitä tekemistä presidentin ruokavaliolla on hänen viranhoitonsa kannalta? Sanavalmis Väyrynen kuitenkin ”servasi” toimittajan sanomalla: ”Minun ruokavalioni ei ratkaise ilmastonmuutosta.” Vastaus sai yleisöltä ansaitut suosionosoitukset.

Toimittaja yritti nolata Huhtasaaren, mutta nolasikin itsensä

Tiistaina Ylen vaalitentissä oli perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari. Hänen kohdallaan Ylen toimittajien puolueellisuus tuli niin räikeästi esiin, että oikein pahaa teki katsoa ohjelmaa.

Toinen toimittajista oli Marja Sannikka, joka aiemmin on kunnostautunut muun muassa Jussi Halla-ahon haastattelussa kertomalla maahanmuuton hyödyiksi kivat yhteiset ruuanlaittohetket maahanmuuttajien kanssa.

Sannikan ilme kirkastui aina, kun mukana lähetyksessä olleet ”asiantuntijat” puhuivat jotain negatiivista Huhtasaaresta. Tyytyväisesti myhäilevän Sannikan oma kanta ei jäänyt katselijalle epäselväksi, se oli selvästi Huhtasaari-vastainen.

Todellisen pohjanoteerauksen teki kuitenkin Huhtasaarta hiillostanut Kirsi Heikel. Hänellä oli vielä vähättelevämpi ja halveksuvampi asenne haastateltavaansa kohtaan kuin kollegellaan Vaaherkummulla edellisenä päivänä.

Toimittajan käytöksestä näki, että hän oli jo etukäteen päättänyt nolata Huhtasaaren ottamalla esiin asioita ja kysymyksiä, joissa arveli Huhtasaaren osaamisen olevan heikoimmillaan. Vaikka Huhtasaari antoi jokaiseen kysymykseen itsevarmasti asiapitoisen vastauksen, jankkasi Heikel useita kertoja samaa kysymystä väittäen, ettei Huhtasaari muka ollut vastannut kysymykseen.

Vaikka Huhtasaari vastasi jokaiseen kysymykeen kelvollisesti, käyttäytyi Heikel aivan kuin Huhtasaari olisi vastannut kuten Heikel oli etukäteen kaavaillut ja toivonut Huhtasaaren vastaavan. Heikelin reagointi Huhtasaaren vastauksiin osoitti, että hän oli varautunut Huhtasaaren epäonnistumiseen. Valitettavasti nolaamisyritys karahti kiville ja Heikel nolasi pelkästään itsensä.

Yksi käsittämättömimpiä asioita oli se, että Heikeliä häiritsi, kun Huhtasaari hymyilee puhuessaan. Lisäksi Heikel kivenkovaan väitti, että viennin edistäminen ei kuulu presidentin tehtäviin. Kyllä se varmasti tärkeämpi seikka on kuin jo aiemmin mainittu presidentin henkilökohtainen ruokavalio.

Huhtasaaren tentin jälkeen Yle julkaisi ikään kuin uutisena toimittajiensa ja luultavasti koko talon ennakkoasenteiden mukaisen mielipidekirjoituksen, jossa Huhtasaaren kerrotaan epäonnistuneen tentissä.

Toimittajan täydellinen muutos

Eilen oli vuorossa entisen pääministerin, keskustan Matti Vanhasen vuoro. Aiemmin Laura Huhtasaarta aggressiivisesti grillannut toimittaja Kirsi Heikel olikin Vanhasen haastattelussa hyvin rauhallinen, ja jutustelu eteni leppoisissa merkeissä. Piti oikein hieraista silmiään, että onko tässä todellakin kyseessä sama toimittaja.

Ilmeisesti Vanhasen tavoitteet ja arvot eivät niin paljoa ärsytä toimittajaa, kun tällä kertaa suhtautuminen oli tyystin erilaista kuin se oli Huhtasaarta kohtaan. Merkille pantavaa oli, että Heikel useampaan otteeseen siteerasi Tarja Halosta, jonka voidaan päätellä edustavan toimittajan itsensä arvoja. Niin ihailevaan sävyyn hän Halosesta puhui.

Ammattitaitoinen toimittaja suhtautuisi kaikkiin haastateltaviin samalla tavalla, eikä toisi haastattelussa esiin omia näkemyksiään. Tämä hyve on tosin viime aikoina vaipunut täysin unholaan Suomen valtamedian toimittajilta. Puolueeton journalismi on nykyisin enää kaunis muisto menneiltä ajoilta. Nykyään feminististä ja monikulttuurista punavihreää agendaa ajetaan puolueettomuuden nimissä.

Nähdyn ja kuullun perusteella toimittajat tulevat suorastaan jumaloimaan haastateltaviaan, kun pöydän toiselle puolelle istuvat heidän omat suosikkiehdokkaansa. Huhtasaaren kokeman hiillostuksen tapaista kohtelua ei varmastikaan ole luvassa, kun tenttiin tulee vihreiden Pekka Haavisto, vasemmiston Merja Kyllönen tai käsittämättömään kansansuosioon yli puoluerajojen noussut istuva presidentti Sauli Niinistö.

Näitä lähes luokattomia tenttejä katsoessa kannattaa muistaa, että me kaikki maksamme näiden toimittelijoiden palkan ja rahoitamme koko Yleisradion toiminnan. Kuluttajan näkökulmasta ajateltuna meillä pitäisi olla oikeus vaatia parempaa vastinetta rahoillemme.

Katso myös:

25 thoughts on “Näkökulma: Ylen ala-arvoiset vaalitentit aiheuttavat pahoinvointia

 • 12.1.2018 at 17:53
  Permalink

  Yle on peittelemättömän läpinäkyvä tuossa hommassa (poliittisessa manipulaatiossa) juuri sen vuoksi että aliarvioivat kansalaisia. Pelkkää parodiaa veronmaksajien kustannuksella. Myin televisioni pois.

  Reply
  • 13.1.2018 at 00:54
   Permalink

   Meillä ei ole ollut telkkaria enää melkein siitä lähtien kun Ylen budjettirahoitus alkoi, eli kohta kuuteen vuoteen. Ajatukset omasta mielestä selvästi perustellummat ja realistisemmat – kannattaa ainakin kokeilla vaikka vuoden ajaksi irtautua siitä hypnoosista. Korvata TV-katselu omaehtoisella, tasapuolisemmalla nettiohjelmistolla, suosittelen. Jo isänmaan vuoksikin!

   Reply
 • 12.1.2018 at 18:06
  Permalink

  Parempaa ei ole odotettavissa jatkossakaan, koska YLE ja MTV ovat riippuvaisia Suomen hallituksen verorahoista. MTV sai juuri hallitukselta muutaman miljoonan? Miksiköhän sopivasti juuri vaalien alla? Jos tämä ei ole korruptiota ja törkeää vaikuttamista kansalaisten vahingoksi niin mikä sitten?

  Reply
 • 12.1.2018 at 18:28
  Permalink

  Äänestäkää Laura Huhtasaari presidentiksi. Se saa aikaan massa mielipide muutoksen näiden poliittisten broilereiden lipevään käytökseen.
  Takki kääntyy kun oma pesti Ylessä onkin uhattuna.

  Reply
 • 12.1.2018 at 18:47
  Permalink

  YLE.ssä ja juutalais Bonnierin MTV:ssä ei ole pitkään aikaan ollut ammattitaitoisia toimittajia sanan varsinaisessa merkityksessä. Kuten kaikki muukin taso yhteiskunnassa on laskenut kuin ”lehmän häntä” on tämä luonnollisesti ottanut ensiaskeleensa nimenomaisesti mainituissa mediataloissa koukaten väh. seuraavaksi Helsingin Sanomiin. Punakaarti Helsingin poliittinen asenne on paistanut aina radikaalista 1960-luvulta alkaen jatkuen stallereiden 1970-luvun yksisilmäiseen äärikommunisitiseen sävyyn, jonka kruunasi tietenkin yleisradiosta kuuluvat raskaasti renkuttavat työväen taistelulaulut ja protestilaulut, jotka saivat radiovastaanottimenkin marssimaan Uraa -huutojen siivittämänä. Tuolloin elettiin elettiin luonnollisesti Neuvostoliiton hegemonian vahvinta aikaa (ulospäin) ja YYA-sopimus liturgiat ”munkkilatinoineen” olivat arkipäivää ”kirkonmenoineen” ”Kahden erilaisen yhteiskuntajärjestelmän omaavassa maassa, jotka siitä huolimatta voivat olla” ”suuteluasteella” oli sitten Siperian pakkanen tai Suomen suven heleä lämpö. En edes ole vaivautunut katsomaan YLE:n tenttejä, koska tiesin tasan tarkkaan jo pitkään jatkuneesta ”politrukkilinjasta” millaisen kohtelun tulevat itse suuri saatana Väyrynen ja puolimielisesti aina hymyilevä kaunis vaalea suomalainen nainen nimeltä Laura Huhtasaari, joka vielä asemoituu tässä suvaitsemattomien suvaitsevien maassa lähes terroristiksi olemalla uskossa Jumalaan, joka vielä on Hän vain yksin tietää kuinka wanhassa kuosissa ilman huulipunaa, kolttua ja päiväkahvihetkiä saatanan kanssa olevaan ”Maan ja Taivaan Luojaan”. Annettakoon tuokin uskontopläjäys anteeksi, sillä kuten wanha sanonta antaa kertoa: ”Ei wanha koira uusia temppuja opi.”
  Akateemisenä kysymyksenä näkymä siitä avaa huimia näkymiä kun Laura Huhtasaari voittaisi presidentinvaalit. YLE:n, MTV:n, Hesarin ym. hihhulitahojen kaikki toimittelijat olisivat varmastikin ”saattotilassa” ottaen huomioon sen ylitsevuotavan vastentahtoisuuden ja -mielisyyden, joka paistoi läpi kun Donald Trump tulikin ”yllättäen” valituksi Yhdysvaltain presidentiksi, vaikka ”kaikki” pelasivatkin killary -nimistä luuskaa, vaikka ”kohde” sortui varsinaiselle ”laukalle” vasta maaliviivan jälkeen.

  Reply
 • 12.1.2018 at 20:05
  Permalink

  Ylen toimittajien ammattitaito on aivan perseestä!

  Reply
 • 12.1.2018 at 23:40
  Permalink

  Yle saa haistaa vittua/mulkua …Laura valitaan. Miten voi olla noin epäpätevää ja narsistia toimittjaa??

  Reply
 • 13.1.2018 at 01:01
  Permalink

  Ylen oksettavaa vihervasemmistolaispropagandaa kustannetaan veronmaksajien rahoilla. Mädättäjät sen kun vaan saa jatkaa mädätystä. No, kyllä sille vielä jossain vaiheessa tulee loppu, ja vihervasemmistolaisuus kuolee Suomesta sukupuuttoon.

  Reply
 • 13.1.2018 at 05:56
  Permalink

  YLE tarvitsee kunnon ”putsauksen” seuraavien eduskuntavaalien jälkee. Vihervasemmistolesbofeministi toimittajat ulos ja tilalle asiansa osaavia toimittajia jotka eivä tuo omia mieltymyksiään joka saatanan haastattelussa tai jutussa.
  https://www.youtube.com/watch?v=0NayL_hf3nE

  Reply
 • 13.1.2018 at 10:36
  Permalink

  Yle vois vaihtaa noi naistoimittajat , että saisi selvää mitä ehdokkaat haluaa sanoa.

  Reply
 • 13.1.2018 at 12:05
  Permalink

  Vanhasen haastattelussa erityisen näkyvää oli käsien asento, rapparien ”harppi suorakulma” jossa sormenpäät yhdes eteenpäin ja peukalot yhdes taaksepäin. Viestitys ei ole kansalle, vaan kenen lauluja Matti laulaa.

  Sama eliitin teema ”silmä” on Vanhasen vaalijulisteessa, kun kasvojen toinen puoli on peitetty. Niinistön symboliikassa ”SN (33) pöllö” ja Naton ”kyyhkynen” sekä Haavistolla ”Chatman house” leijona kertovat, keiden perseitä nuollaan.

  Reply
  • 14.1.2018 at 10:26
   Permalink

   Jospa yritti käsien huitomisellaan kuvastaa mihinkä piilotti ne tuppeensahatut lankut tai nuorisosäätiöltä viemänsä rahat. Kepu on kepu ja aina rikollisesta toiminnasta epäiltynä.

   Reply
 • 13.1.2018 at 15:10
  Permalink

  Onneksi YLE veron lisäksi ei ole säädetty pakkoa katsoa tai kuunnella kyseisen propagandatoimiston sisältöä. Toistaiseksi se vapaus on vielä jäljellä. Siksi meillä onkin YLE:n kanavat poistettu vastaanottimista, jotta ei vahingossa joudu kukaan perheessä valeuutisten uhriksi.

  Reply
 • 13.1.2018 at 15:58
  Permalink

  Voisi olla parempi niin, että Laura Huhtasaari ei vielä voittaisi. Me olemme nyt vuoden verran saaneet seurata sitä, kuinka käy kun ”väärä” henkilö valitaan presidentiksi. Se ,että valinta on ollut demokraattinen ja täysin selvä, ei merkitse häviön kokeneille ”demokraateille” ja muulle paremmistolle mitään.

  Näin on käynyt demokratian mallimaaksi kutsutussa USA:ssa. Voi vain kuvitella, mikä äl ämölö meillä nousisi jos Huhtasaari valittaisiin. Tämä vihervasemmisto ja valtamedia ei taatusti tätä hyväksyisi . Seuraisi lakkoja ja mellakoita. Vaadittaisiin uusia vaaleja. Tähän on tultu,valitettavasti.

  Reply
  • 14.1.2018 at 09:21
   Permalink

   Tarkoitatko Trumpia? Hänen valinnastaan on jo kaksi vuotta.

   Reply
   • 14.1.2018 at 09:24
    Permalink

    Eiku perhana. Tammikussa -17 se alotti eli vuosi sitten, köh köh.

    Reply
 • 13.1.2018 at 19:16
  Permalink

  Yksi nyt on kuitenkin täällä aivan varma, sekoomusta ja kepuli ripuleita en missään tapauksessa äänestä yksissäkään vaaleissa ja näin olen toiminut jo päälle 25 vuotta. Huhtasaarella tai Väyrysellä mennään, vaikkakin ilta roskalehden yrittämä mustamaalaus Suomi100 logo plagioinnista käänsi vaakakupin Huhtasaaren puolelle. Suomi100 on pelkkä sairas vitsi, jota hihkuvat vain maan eliitti sekä johto, kun eivät näe mitä tuhoa ovat saaneet maassa todellisuudessa aikaan.

  Reply
 • 13.1.2018 at 22:24
  Permalink

  Ja mitä ovat ne kaksi akkaa, jotka repostelevat ehdokkaiden suoriutumista kuin joku maailman kaikki asiat tunteva raati aivan niin kuin katsoja ei itse pystyisi muodostamaan omaa mielikuvaansa ehdokkaista. Tälläkin miniraadilla Yle pyrkii viestittämään kansalle olevansa puolijumala, joka määrittelee asioiden arvon Suomessa 2018. Sokea Reettakin kuitenkin näkee, että narsistiset toimittajat tai heidän ”asiantuntija”-kaverinsa ovat jo kauan sitten menettäneet aidon kosketuksen ympäröivään todellisuuteen. Ja kaiken kruunaa lapsellinen käytös, jolla omia arvostuksia ja mielihaluja syljetään ruudusta ulos.

  Reply
 • 14.1.2018 at 09:20
  Permalink

  ”Miten aiotte muuttaa ruokavaliotanne vähemmän ilmastoa kuormittavaksi?”

  Todella typerä kysymys. Mikro manageeraminen on osaltaan juuri pilaamassa tätä maata.

  Reply
 • 15.1.2018 at 00:49
  Permalink

  Kyllä hauskaa olisi jos tokalla kierroksella olisi Laura ja Paavo. Todennäköisesti vaaleista luovuttaisiin ja Venäjää syytettäisiin.

  Reply
  • 15.1.2018 at 05:47
   Permalink

   Informaatiovaikuttamisen soturit astuisivat remmiin ja vaatisivat vaalien mitätöimistä koska heidän mukaan venäjä määräsi vaalien tuloksen. Suomessa ei ole ollut rehellisiä vaaleja enää vuosikymmeniin. Mediat ovat ohjanneet ylempää tulleiden ohjeiden mukaan aina sopivimman ehdokkaan valtaan. Sikisi esim. kokoomus porskutta vuodesta toiseen vallassa.Vaalikarja on tyhmää.

   Reply
 • 20.1.2018 at 20:02
  Permalink

  Ehkäpä on, että niin Sanomat kuin Yle ovat USA:n eliitin mediakäsivarsia Suomessa. Sanomat on täysin Naton ja EU:n kannattaja. Erkko oli kaiken lisäksi viemässä Suomea EU:hun ja sitä myötä markan hävittämiseen.

  Ylessä taas Jorma Ollilan entinen alainen Lauri Kivinen on pääjohtajana. Ollilan linja tiedetään eli vahvasti globalisti. Siksi niin Yle kuin Sanomat (HS, IS ja TV4) pyrkivät mollaamaan erityisesti Huhtasaarta ja Väyrystä. Edistävät Haavistoa jotta jos tulee toinen kierros niin Niinistöä vastassa olisi Haavisto. Hän ei kuitenkaan tulisi valituksi. Puhuisi pehmeitä toisella kierroksella kuten 6 vuotta sitten.

  Eo. perusteilla niin Sanomain kuin Ylen linja on täysin looginen. Sinne on valittu taitavia toimittajia ja heille esimiehet jotka pitävät toimittajat talon linjoilla.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.