Nämä ovat vuoden 2018 matkailutrendit

Matkailua rakastetaan ja yhä useampi haluaa ainakin kerran vuodessa ulkomaan matkalle. Moni tunnistaa itsessään myös matkageenin, joka selittää osaltaan matkustushalukkuuden. Matkailutottumukset muuttuvat ja odotukset matkan suhteen kasvavat vuosi vuodelta. Tjäreborg on listannut 10 matkailutrendiä, jotka ovat selvästi havaittavissa.

Suomalaiset matkustavat entistä enemmän ja vaikka Kreikka, Espanja, Bulgaria, Kroatia, Turkki ja Thaimaa tulevat olemaan suosituimmat lomakohteet myös vuonna 2018, on matkailussa selvästi havaittavissa erilaisia trendejä. Eksoottiset lomakohteet kiinnostavat yhä enemmän, matkojen varaaminen mobiililaitteilla yleistyy ja erilaiset lisäpalvelut tulevat tekemään matkustamisesta entistä helpompaa. Tjäreborg on koonnut 10 matkailutrendiä vuodelle 2018.

1. Aktiivi- ja hyvinvointilomien kysyntä kasvaa
Lomalla panostetaan yhä enemmän omaan hyvinvointiin. Aktiivi- ja Wellness-lomille matkustetaan paljon ja niistä ollaan valmiita maksamaan. Pyöräily- ja joogamatkat ovat suosituimpia kuin koskaan aikaisemmin. Tjäreborgilla on myyty vuoden 2017 aikana 24 prosenttia enemmän joogamatkoja kuin edellisvuonna. Hotellien spa-osastoja ja kuntosaleja arvostetaan ja yhä useampi valitsee hotellin, jossa on tarjolla nämä palvelut.

2. Usean sukupolven yhteiset matkat yleistyvät
Matkalle lähdetään monen sukupolven voimin. Vaikka suurin osa lomasta vietetäänkin yhdessä porukalla,voivat vanhemmat välillä nauttia kahdenkeskeisestä ajasta sillä aikaa kun isovanhemmat huolehtivat lapsista. Syntymäpäivät tai muut merkkipäivät ovat myös syynä useamman sukupolven yhteisille matkoille. Usean sukupolven yhteiselle matkalle valitaan yleensä hotelli, jossa on paljon erilaisia aktiviteetteja sekä aikuisille että lapsille.

3. Reittilennoilla tehtävät omatoimiset valmismatkat lisääntyvät
Dubai, Malediivit, Mauritius ja Bali ovat niitä kaukokohteita, joiden suosio on kasvanut eniten vuodesta toiseen. Dubain suosio on kasvanut eniten vuosikasvun ollessa jopa 50 prosenttia. Euroopan kohteista eniten kasvua on tapahtunut Costa del Solin matkojen myynnissä. Lentoyhteyksien lisääntyminen on tuonut enemmän vaihtoehtoja samalla kun lentojen hinnat ovat laskeneet, joka on osaltaan lisännyt kaukomatkailua reittilennoilla.

4. Matkustamisen helppous – lisäpalveluista ollaan valmiita maksamaan
Matkaan voi lisätä erilaisia lisäpalveluja, joista uusin on oman huoneen sijainnin valitseminen. Tjäreborg on ottanut palvelun käyttöön tänä talvena ja 20-30 euron lisämaksua vastaan voi tietyissä hotelleissa etukäteen valita oman huoneen sijainnin. Uusi palvelumuoto on otettu hyvin vastaan ja palvelu laajenee vuoden 2018 aikana koskemaan yhä useampaa hotellia. Lentomatkustuksen mukavuuteen panostetaan entisestään ja Tjäreborgin omilla Helsingistä lähtevillä tilauslennoilla on ensi syksystä lähtien kolme eri lentoluokkaa: Economy, Economy Plus ja Premium. Perinteisen lomalentoaterian tilalle voi valita Royal-aterian. Kotimatkan paluulennon lähtöselvityksen voi tehdä jo hotellissa, eikä matkalaukuista tarvitse huolehtia lentokentällä. ”Easy Travel” -palvelu on ilmainen ja se on saatavilla Tjäreborgin omissa Sunwing-perhehotelleissa sekä aikuisille tarkoitetuissa Sunprime-hotelleissa.

5. Matkojen varaaminen mobiililaitteella kasvaa ennätysvauhtia
Yhä useampi etsii matkoja ja varaa matkansa mobiililaitteella. Tjäreborgin mobiililiikenneosuus oli 35 prosentti vuonna 2017, joka on 30 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Matkavarauksen mobiililla teki 11 % asiakkaista ja kasvua edellisvuoteen oli peräti 54 prosenttia. Tjäreborg-sovelluksen käyttäjiä oli viime vuonna 20 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016.

6. Matkaan yhdistetään kaksi lomakohdetta
Lomamatkalla halutaan kokea mahdollisimman paljon ja kahden eri kohteen yhdistäminen on tullut entistä suositummaksi. Yhdistelmäloman voi viettää melkeinpä kaikissa lomakohteissa ja suosituimpia yhdistelmiä ovat viikko rantakohteessa ja viikko kaupunkimaisemissa. Kreikan lomaan voi yhdistää kaksi eri saarta. Myös reittilennoilla tehtäviin omatoimisiin matkoihin voi yhdistää useamman lomakohteen, esim. Italian matkalla voi käydä Milanossa, Garda-järvellä ja Venetsiassa.

7. Vaatimustaso hotelleja kohtaan kasvaa
Hotelliin tasoon kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Laadukkaasta hotellista ollaan myös valmiita maksamaan hieman enemmän. Korkeatasoisten hotellien lisäksi suosittuja ovat Casa Cook -lifestyle-hotellit, joissa panostetaan paikallisuuteen, terveelliseen lähiruokaan sekä täydelliseen rentoutumiseen turistialueiden ulkopuolella. Ensimmäinen Casa Cook -hotelli avattiin kesällä 2016 Rodoksella ja se on saanut asiakkailta huippuarvosanan 4,9 (asteikolla 1-5). Toinen Casa Cook -hotelli avattiin viime kesänä Kosin saarelle.

8. Trendikohteet – Value for money
Nousussa ovat nyt selvästi edulliset kohteet, joissa saa hyvää vastinetta rahalle. Tällaisia kohteita ovat mm. Gdansk, Krakova, Tallinna ja Bulgarian lomakohteet.

9. Risteilyjen suosio kasvaa
Risteilyt ovat joidenkin arvioiden mukaan nopeimmin kasvava matkailumuoto. Risteilyille lähdetään yhä useammin koko perheen voimin ja isot uudet alukset tarjoavat enemmän aktiviteetteja ja ripauksen luksusta. Risteilyn aikana pääsee tutustumaan useaan eri kohteeseen eikä matkalaukkua tarvitse purkaa kuin kerran matkan aikana. Uutena tulokkaana risteilymaailmassa on Royal Caribbean -varustamon Symphony of the Seas -alus, joka lasketaan vesille keväällä 2018. Kyseessä on maailman suurin risteilyalus.

10. Matkat varataan hyvissä ajoin
Lomasuunnitelmien teko aloitetaan hyvissä ajoin ja usein jopa heti edellisen matkan jälkeen. Matkan suunnitteluun käytetään paljon aikaa tutkimalla eri vaihtoehtoja netistä sekä kuuntelemalla ystävien suosituksia eri kohteista ja hotelleista. Itse matka varataan useita kuukausia ennen lähtöä ja varsinkin perheet ovat erityisen aikaisin liikkeellä, koska isompia perhehuoneistoja on saatavilla rajoitettu määrä.

Lähde: Tjäreborg

One thought on “Nämä ovat vuoden 2018 matkailutrendit

  • 5.1.2018 at 12:29
    Permalink

    Ei ole olemassa ”matkageeniä”. On vain aivojen dopamiini tuotanto joka syntyy hyvänolon ja/tai jännityksen tunteesta. Ja siksi mitä enemmän aivot saavat domapiinia, sitä useammin ja enemmän ne sitä tarvitsevat. Myyntimiehet ovat saaneet kansan riippuvaiseksi dopamiinista esim. facebookin ja muiden sosialisten medioiden välityksellä. Siksi mainostamiseen tarvitaa jatkossa koko ajan vähemmän rahaa. Kun ihmiset itse maksavat siitä että pääsevät ostamaan.

    Jokainen tekomme vahvistaa joko pahan valtaa tai hyvän valtaa. Ja siksi onkin tärkeää miettiä kumpaako vahvistetaan esim. ulkomaan matkoilla? Tai webbiostoksilla? Tai ”tavaramerkkisuojatun” tuotteen ostamisella.

    Ihminen on halujensa orja. Ja vasta sitten kun ihminen ei halua mitään yhteiskunnalta, hän on vapaa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.