Valtio lahjoittaa Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiölle Neste Oyj:n osakkeita 50 miljoonan arvosta

Osana eduskunnan hyväksymää kansanedustajien lakialoitetta ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa valtioneuvoston yleisistunto päätti tänään lahjoittaa Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiölle (Itla) enintään 50 miljoonan euron arvosta valtion omistamia Neste Oyj:n osakkeita. Lahjoituksen kohteena on 922 168 osaketta.

Itlan tarkoituksena on edistää ja tukea Suomessa asuvien lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja asemaa sekä hyvää tulevaisuutta. Säätiö voi edistää ja tukea myös vanhemmuutta sekä lasten kasvuoloja ja kasvatusta. Itla perustettiin vuonna 1987 Suomen itsenäisyyden 70-vuotisjuhlan yhteydessä.

Lahjoituksen myötä valtion omistusosuus Neste Oyj:n osakkeiden tuottamasta äänimäärästä laskee alle 50 prosentin (49,74%).

Lähde: Valtioneuvosto

2 thoughts on “Valtio lahjoittaa Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiölle Neste Oyj:n osakkeita 50 miljoonan arvosta

  • 4.1.2018 at 16:28
    Permalink

    Eli perheenyhdistäminen ja muu mamu paska, sinne ne menee. Tuskin yksikään kantasuomalinen köyhä lapsiperhe hyöytyy näistä rahoista, koska hallitus vihaa omia köyhiä. Somalit ovat varmaan isoin ryhmä joka hyötyy.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.