Poliisi kaipaa vihjeitä: Suomen lippuja anastettiin Lauttasaaresta ja poltettiin

Verkossa julkaistun videon perusteella on syytä epäillä, että toistaiseksi tuntemattomat henkilöt polttivat lukuisia Suomen lippuja roviolla 6. joulukuuta 2017. Suomen lipun julkinen turmeleminen on rangaistava teko, ja Helsingin poliisi on käynnistänyt asiasta esitutkinnan.

Rikosnimike on Suomen lipun häpäiseminen, ja siitä voidaan tuomita sakkorangaistus.

– Poliisi epäilee, että ainakin osa lipuista on anastettu itsenäisyyspäivänä usean eri taloyhtiön lipputangoista Lauttasaaressa. Olemme saaneet yhden vihjeen asiaan liittyen, ja selvitämme nyt, onko sillä yhteyttä tapaukseen, kertoo rikoskomisario Sampo Suomala Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista tapaukseen liittyvistä vihjeistä sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Vain pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt Suomen lippujen anastamisesta rikosilmoituksen. Rikosilmoituksen voi tehdä esimerkiksi sähköisesti osoitteessa www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus.

Poliisilla ei tässä vaiheessa tutkintaa ole muuta tiedotettavaa asiaan liittyen.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Poliisi kaipaa vihjeitä: Suomen lippuja anastettiin Lauttasaaresta ja poltettiin

  • 15.12.2017 at 14:31
    Permalink

    Eivätkös anarkistit jo ilmoittautuneet tekijöiksi? Luulisi että verkossa toimiva vihapuhepoliisi selvittäisi rikoksen alta aikayksikön.

    Reply
  • 15.12.2017 at 16:34
    Permalink

    Tekijät löytyvät Takku.net terroristijärjestöstä. Jäsenet linnaan, jos ei tilaa niin Siperiaan alihankittuna vankeudenhoitopalveluna.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.