Pohjois-Korea on laukaissut ohjuksen Japania kohti

Etelä-Korealainen uutistoimisto ”Yonhap” on kertonut Pohjoisen naapurinsa laukaisseen ohjuksen kohti Japania. Yhdysvaltain puolustusministeriö ”Pentagon” tiedotti asiasta aikaisemmin epävarmaan sävyyn.

Etelä-Korean sotilasviranomaiset kertovat ohjuksen kulkeneen kohti itää ja Japanilainen NHK kertoo ohjuksen osuneen todennäköisimmin Japanin aluevesille. Japanilaiset osasivat odottaa laukaisua ja kertovat havainneensa ”epätavallisia radiosignaaleja” ennen tietoa ohjuksesta.

Aiemmin tänä vuonna Pohjois-Korea on muunmuassa testannut ”kotimaista” vetypommia ja laukaissut erilaisin kantamin varustettuja aseitaan ympäriinsä, myös naapureidensa alueille. Japanin pääministeri Shinzo Abe ja valkoisen talon viestintäpäällikkö Sarah Huckabee Sanders ovat tavanneet tämän päiväisten tapahtumien tiimoilta.

Lähde: Independent

Katso myös:

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.