Jäätelölläkin tehdään jo politiikkaa: Ben & Jerry’s toivottaa pakolaiset tervetulleiksi

Jäätelövalmistaja Ben & Jerry’s on aloittanut tänä syksynä kampanjan, jonka nimissä se kerää rahaa pakolaisten hyväksi. Yhtiön jäätelöpurkkeihin on ilmestynyt lehmä, joka pitää kädessään kylttiä, jossa lukee ”Refugees welcome”. Suomeksi se tarkoittaa: ”Pakolaiset tervetuloa”. Aluksi tuollaisia purkkeja oli ulkomailla, mutta nyt ihmiset väittävät törmänneensä niihin jo Suomenkin marketien pakaste-altailla.

Omilla kotisivuillaan Ben & Jerry’s kertoo perusteluna kampanjalleen tunteisiinvetoavan tarinan, kuinka monet ihmiset joutuvat sodan ja väkivallan takia sulkemaan kotioven perässään viimeistä kertaa ja lähtemään etsimään turvaa muista maista. Yhtiön mielestä jokaisella ihmisellä on oikeus turvalliseen paikkaan, jota voi kutsua kodiksi.

Täten yhtiö haastaa ihmiset täyttämään ja lähettämään sivuillaan olevan nettilomakkeen, jonka tietoja käytetään kampanjassa, jossa vedotaan EU:hun, jotta se hyväksyisi lakiehdotuksen EU:n sisäisestä taakanjaosta. Ben & Jerry’sin mukaan vain 14 000 turvapaikanhakijaa sijoitettiin uudelleen Euroopan sisällä vuonna 2016.

Internetin keskustelupalstoilla tempaus on saanut ristiriitaisen vastaanoton. Kriittisimmät tahot olivat valmiita lopettamaan kyseisen yhtiön jäätelöiden ostamisen siihen paikkaan, ja suosittelivat Lidlin kopioita, jotka ovat kuulemma halvempia ja jopa paremman makuisia kuin kalliit Ben & Jerry’s -jäätelöt. Joku toinen puolestaan muistutti, että yhtiön johtohahmot olisivat homoseksuaaleja.

Elintarvikkeiden kautta tapahtuvaa mielipiteenmuokkausta saattaa olla sekin, että Suomen kauppojen hyllylle on ilmestynyt uutuustuotteita, joiden merkki on Two Dads, eli suomeksi kaksi isää. Two Dads on suomalainen brändi, jonka ovat perustaneet Tino Singh ja Sami Kuusisto. Nimi Two Dads on saanut jotkut ihmiset epäilemään, että siinä viitataan sateenkaariperheeseen, jossa on kaksi isää.

Lähteet: Ben & Jerry’s, Food Envy, Two Dads

19 thoughts on “Jäätelölläkin tehdään jo politiikkaa: Ben & Jerry’s toivottaa pakolaiset tervetulleiksi

 • 20.11.2017 at 11:38
  Permalink

  Olikohan tuo lehmän valitseminen kyltin kantajaksi myös kannanotto, noihin kyltinkantajiin?

  Reply
 • 20.11.2017 at 13:32
  Permalink

  Nyt äkkiä ilmoitusta tampereen anarkisteille että lehmien kidutusta tukeva ben & jerrys voisi olla hyvä kohde.
  Poltettavat jäätelö kioskit sijaitsevat Helsingin Kampissa Pohjoisesplanadilla ja kauppakeskus Kaaressa, Kannelmäessä.

  Reply
  • 21.11.2017 at 22:49
   Permalink

   Liian monimutkainen dilemma anarkeille. Vastustaa periaatteessa pitäisi maidon ja ”lehmäystävien” vuoksi mutta kun jäätelömähnäputiikin omistajat ovat samoja juutalaishinttejä jotka maksavat anarkomaaneille palkan rekkuloinnista Soroksen kautta.

   Reply
 • 20.11.2017 at 13:41
  Permalink

  Eipähän tarvitse tuotakaan enää ostaa,muutenkin ylihintaista.Säästyy rahat vaikka Kärkkäiselle.

  Reply
 • 20.11.2017 at 14:01
  Permalink

  amerikkalainen yhtiö jonka perustajat ovat amerikkalaisia haluaa euroopan sisäistä taakanjakoa.

  Reply
 • 20.11.2017 at 14:06
  Permalink

  Tosimiehet ei jäätelöä lusikoi muutenkaan.

  Reply
 • 20.11.2017 at 14:09
  Permalink

  Elikkä pakolaisille makuna milk & honey eihän ben&jerry vaan ole isoneniä?

  Reply
  • 20.11.2017 at 14:23
   Permalink

   Selkeät kytkökset löytyy -sivistyneessä maailmassa B&J on ollut boikotoinnin kohteena jo kauan sillä tämä ei ole yhtiön ensimmäinen kerta kun se julistaa poliittista sanomaa tuotteidensa avulla.

   -Älkää ostako mitään tämän puljun tuotteita koskaan!

   Reply
 • 20.11.2017 at 15:01
  Permalink

  Onneksi ei kuulu noi ruokavalioon!

  Reply
 • 20.11.2017 at 15:11
  Permalink

  Well, to make a long story short, Ben and Jerry are Jewish!
  Since Ben and Jerry’s mother is Jewish, and in Judaism one’s religion is based on one’s mother’s religion, then that makes them also Jewish. Their father is Jewish too.
  Ben and Jerry (who’s full birth name is Ben Cohen and Jerry Greenfield) were born on March 18, 1951 (Ben) and March 14, 1951 (Jerry) in Brooklyn, New York.
  They are the co-founders of the ice cream company Ben & Jerry’s, a premium ice cream brand, founded in 1978 in Burlington, Vermont, which is today a division of the Anglo-Dutch Unilever conglomerate

  Reply
 • 21.11.2017 at 13:31
  Permalink

  boikottiin, joskaan en ole koskaan ostanut amerikkalaista paskaa ruokatavaraa. geenimuunneltua ja hormooni kyllästettyähän ne kaikki alkaa olla.

  Reply
 • 21.11.2017 at 16:36
  Permalink

  Näiden poikien jäätelöissä saattaapi olla muutakin vaaleaa mähnää ja ihan muista rauhasista kuin sitä lehmän rauhasista tulevaa valkoista…

  Reply
 • 22.11.2017 at 20:26
  Permalink

  Vi.dun idiootit. Pitäkää jätskinne.

  Reply
 • 22.11.2017 at 21:49
  Permalink

  Löytyy Suomesta(kin)! Tänään katsoin Citymarketin jätskialtaaseen, ja siellähän sitä oli. Tuon yhden, Home sweet honey comb nimisen purkin päältä!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.