Tulevaisuuden 5G-verkko on terveysriski – Tutkijoiden mukaan säteily mm. nostaa syöpäriskiä ja solun stressivasteita

Yli 200 tutkijaa 41 eri maasta ovat ilmaisseet huolensa langattomien laitteiden tuottamasta ionisoimattomasta radiotaajuussäteilystä, joka langattomien laitteiden käytön massiivisesti lisääntyessä tulee moninkertaistumaan nykyisestään. Erityisen huolissaan tutkijat ovat lähitulevaisuudessa rakenteilla olevasta 5G-verkosta, joka tutkijoiden mukaan vaatisi ”äärimmäisen tiheää antenniverkostoa kaupunkialueilla”. Tutkijoiden mukaan 5G-teknologia on tehokas vain lyhyillä etäisyyksillä ja erityisesti kaupunkialueella vaaditaan vielä tiheämpää verkostoa sen huonon kiinteiden aineiden läpäisykyvyn vuoksi.

Tutkijoiden mukaan säteily nostaa muunmuassa ”syöpäriskiä, solun stressivasteita, edesauttaa haitallisten vapaiden radikaalien lisääntymistä, lisää geneettisiä vaurioita, aiheuttaa rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia sukuelimiin, lisää oppimis- ja muistihäiriöitä sekä muita neurologisia häiriöitä.”. Altistumisen haitat eivät kyseisten tutkijoiden mukaan vaikuta vain ihmisiin, vaan myöskin kasveihin ja eläimiin.

Suoraan EU:n huipulle, mm. Euroopan komission puheenjohtaja Junckerille, lähetetyssä vetoomuksessaan tiedemiehet pyytävät unionia lykkäämään verkon rakentamista kunnes tarkempaa tietoa sen haitallisuudesta ihmiselle on saatavilla.

Lähde: KL

4 thoughts on “Tulevaisuuden 5G-verkko on terveysriski – Tutkijoiden mukaan säteily mm. nostaa syöpäriskiä ja solun stressivasteita

 • 17.10.2017 at 00:23
  Permalink

  Ja juuri tästä syystä talossani kaikki tietoliikenne on kaapelein. Eikä meillä ole langattomia kuin puhelimetja nekin ikkunalaudalla koska talosta rakennettiin aikoinaan faradayn häkki. Sisätiloissa on turha koittaa saada signaalia puhelimelle. Mutta aina aamulla vieraan kun heräävät vierashuoneista niin sanovat että nukkuivatpa todella hyvin. Ja ovat itsekkin yllättyneitä miten virkeitä ovat herättyään. En ole raaskinut kertoa miksi maalla ja talossani on niin hyvä nukkua.

  Reply
 • 17.10.2017 at 06:00
  Permalink

  Näille uhkille naureskeltiin foliohattu juttuina kun matkapuhelinteknologia alkoi yleistyä. Sama ilmiö on havaittavissa tuulivoima keskustelussa. Aiheuttaa takuu varmasti jotain oireita herkimmille ihmisille ja pitkäaikaisvaikutuksia ei teidä vielä kukaan. Ihmetellään 50 vuoden päästä että kuinka leväperäistä touhu oli.Voisi verrata alkuaikojen lyijy bensiinin ja polttoaineiden tuloon markkinoille.

  Reply
 • 17.10.2017 at 09:44
  Permalink

  Jo radiokaistan rajallisuus tekee selväksi että kuituverkko on vietävä mahdollisimman lähelle.
  Optisen alueen langattoman verkon tiedonsiirto kannattaa yhdistää valaistusjärjestelmiin ja infrapunalämmitysjärjestelmiin.
  Kokonaiskustannuksia saataisiin alemmaksi eikä esim. infrapunasäteily ole häiriöksi tai vaaraksi oikein toteutettuna, ratkaisu on ilmiselvä jos viranomaisilla on kykyä ja halua vaatia sitä.

  Reply
 • 22.10.2017 at 22:49
  Permalink

  Tähän tämä on menossa. Tässä leikitään asijoilla joilla voi olla todella vakavia seurauksia. Bisnes ja kehitys eivät todellakaan sovi yhteen. Täytyy vain todellakin toivoa että terveysvaikutukset olisivat mahdollisimman pienet. (jotenkin vain tuntuu siltä että ne ei ole).

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.