Outoja radioaktiivisia hiukkasia havaittu Euroopassa – Alkuperä tuntematon

Säteilymittaukset ovat viimeisen viikon aikana havainneet kummallisia lukemia ympäri Euroopan. Mittareiden havaitsemat hiukkaset ovat alkuperältään tuntemattomia mutta sentään itse hiukkanen tunnetaan. Kyseessä on  ruthenium-106 isotooppi jota käytetään yleisesti muunmuassa silmäkasvainten hoidossa ja esimerkiksi satellittien energiatuotannon polttoaineena.

Ainakin Itävallassa, Ranskassa ja Saksassa havaitut lukemat ovat selkeästi tavallisuudesta poikkeavat mutta eivät viranomaisten mukaan aiheuta vaaraa ihmisille.

-”Uudet analyysit osoittavat että aines on tullut jostakin Etelä-Uralilta. Myöskään muuta eteläistä Venäjää ei voida sulkea pois:”

Kyseistä ainetta ei myöskään käytetä ydinvoimaloissa joten voimalaonnettomuus ei tule kysymykseen. ranskalaisen IRSN-instituutin mukaan kohonneita pitoisuuksia on havaittu yllä mainittujen lisäksi myös Suomessa, Norjassa, Puolassa, Tsekin tasavallassa sekä Espanjassa.

Lähde: RT

4 thoughts on “Outoja radioaktiivisia hiukkasia havaittu Euroopassa – Alkuperä tuntematon

 • 11.10.2017 at 00:23
  Permalink

  Ukrainassa kytee kaikki katastrofin ainekset. Paikalliset USA:n tukemat natsit häärivät vanhojen ydinvoimaloiden ympärillä. Ovat vuosien saatossa aiheuttaneet useita vaaratilanteita.

  Reply
  • 11.10.2017 at 08:30
   Permalink

   mitkä usan tukemat natsit? poroshenkohan on juutalainen ja ymmärtääkseni monet muut ukrainen johdossa.

   Reply
 • 11.10.2017 at 01:21
  Permalink

  Punaista ”syytä venäjää” nappia voi painaa aina epäselvissä tilanteissa.

  Reply
 • 11.10.2017 at 02:27
  Permalink

  Taitaa olla terroristien likainen pommi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.