Hollywood-tuottajaa syytetään useista seksuaalirikoksista – Uhreina mm. Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie

Tusinan verran nimettöminä pysytteleviä naisia on useassakin lähteessä syyttänyt oscar-palkittua Hollywood-tuottajaa, Harvey Weinsteinia seksuaalirikoksista. Syytösten joukossa on kolme raiskauksen uhria ja useita seksuaalisesta häirinnästä kärsinyttä.

Weinstein kieltää kaikki syytökset

Weinsteinin perustama tuotantoyhtiö, ”Weinstein Company” on erottanut tuottajan palveluksistaan ja lähipiirin yhteistyökumppanit, mm. Meryl Streep, ovat katkaisseet välinsä mieheen. Weinsteinin elokuvaura pitää sisällään todellisina mestariteoksina pidettyjä elokuvia kuten Gangs of New York, Pulp Fiction ja Good Will Hunting.

Uhrien listalla on useita valtavan tunnettuja näyttelijöitä kuten esimerkiksi Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie. Supertähti-luokan kaksikko tuli syytöksineen esiin vain muutama päivä alkuperäisen Weinsteinia syyttäneen tusinan jälkeen kertoen Weinsteinin ahdistelleen heitä molempien uran alkuvaiheessa, jolloin työnsaanti ei vielä ollut niin itsestäänselvää kuin kyseisillä tähdillä nykyään.

Syytöksiä sisältäneitä artikkeleita on julkaistu monellakin taholla mutta Weinsteinin asianajaja on väläytellyt New York Timesin viemistä oikeuteen asian tiimoilta. Weinstein kieltää kaikki syytökset ja kertoo kaiken kanssakäymisen olleen ”molempien tahdon mukaista”.

Harvey Weinstein

-“Herra Weinstein on painottanut ettei hän koskaan kostanut hänet torjuneille naisille. Hän ei ole tavoitettavissa haastattelua varten sillä hän keskittyy nyt perheeseensä, terapiaan ja elämänsä jälleenrakentamiseen”

Syytökset ovat toinen toistaan kuvottavampia ja vaihtelevat aina sopimattomasta ehdottelusta, kourimiseen ja suoranaisiin raiskauksiin. Esimerkiksi Louisette Geiss, entinen näyttelijä kertoo että olisi saanut Weinsteinilta elokuvaroolin jos Weinstein olisi saanut katsella Geissin masturbointia.

Lucia Evans kertoo tavanneensa Weinsteinin useaankin otteeseen yritttäessään tehdä uraa näyttelijänä. Illalliskutsuihin tai muihin vapaa-ajan rientoihin Evans ei suostunut lukuisista kutsuista huolimatta mutta tapasi tuottajan tämän toimistossa, keskustellen mm. tämän tulevista projekteista. Tapaaminen päätyi siihen että Weinstein pakotti Evansin antamaan tälle suuseksiä. Hän kertoo kieltäneensä ja ilmaisseensa haluttomuutensa selvästi myöskin aktin aikana pyytäen Weinsteinia lopettamaan.

-”Yritin päästä pois mutta ilmeisesti en yrittänyt tarpeeksi kovasti.”

Evansin mukaan tämä tapahtui vuonna 2004. Silloin Weinsteinilla oli työn alla mm.”Muodin huipulle”-ohjelma.

Kannanotot asiasta ovat uhrien puolella

Ilmi tulleet tapaukset ovat Weinsteinin uran tuhoamisen lisäksi saaneet jopa entisen presidentin  ottamaan kantaa asian tiimoilta. Weinstein tunnettiin demokraattien kannattajana ja rahoittajana. Hän muunmuassa tuotti 2016 Clintonin kampanjan varainkeruutilaisuuden. Useat poliitikot ovat kiirehtineet palauttamaan Weinsteinilta saamiaan rahoja.

Presidentti Obama asettuu jokaista naisia alentavasti kohtelevaa miestä vastaan ja kiitti esiin tulleita naisia rohkeudesta

-”Jokainen mies joka kohtelee naista alentavasti, tulee tuomita, huolimatta tämän asemasta tai statuksesta”

Yhdysvaltain presidenttikisassa niukasti kakkoseksi jäänyt Hillary Clinton päivitteli syytöksiä twitterissä.

-”Syytökset ovat shokeeraavia ja oksettavia. Näiden naisten kuvailemaa käytöstä ei tule suvaita. Heidän rohkeutensa ja muiden heille antama tuki voi lopettaa tällaisen käytöksen.”

Ben Affleck työskenteli Weinsteinin kanssa muunmuassa Good Will Huntingissa: ”Nämä syytökset ovat sairaita. Tämä on täysin hyväksymätöntä ja mietinkin vain mitä voin tehdä ettei vastaavaa tapahdu muille”

Asian tiimoilta on virinnyt keskustelua siitä, kuinka moni miesvoittoisen elokuva-alan työntekijä ontiennyt Weinsteinin toiminnasta mutta ei ole tehnyt asialle mitään.

Lähde: The Guardian

 

3 thoughts on “Hollywood-tuottajaa syytetään useista seksuaalirikoksista – Uhreina mm. Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie

 • 11.10.2017 at 09:26
  Permalink

  Mitä ihmettä? Juutalainen käyttänyt toisia hyväkseen, ei voi olla totta.

  Reply
 • 11.10.2017 at 12:09
  Permalink

  Sionistit ovat päättäneet että joku joka on saanut liiaksi valtaa, tulee alistaa. Ei tässä muusta ole kyse. Sitäpaitsi, sionistinen elokuva-ala elää seksualipalveluksilla. Jokainen tähdeksi haluava itse päättää mitä keinoja käyttää päästäkseen huipulle. Ja varsinkin naiset käyttävät kaikki keinot.

  Kaikki varmaan muistavat mitä tapahtui Spielbergille kun Victoria Principal meni hänen toimistoonta ja veti iltapuvun olkaimet alas paljastaen rintansa ja sanoi:”Minä haluan xxx elokuvan pääosan”. Eihän Steven sellaista kestänyt vaan otti tilaisuudesta vaarin.

  Reply
 • 11.10.2017 at 17:06
  Permalink

  Vanha tuttu (((kansanryhmä))) taas mieliharrastustensa parissa -propaganda elokuvia ja seksuaalista häirintää. Sen nämä saastat osaavat!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.