Hallitus esittää korotuksia kiinteistöverotukseen

Hallitus esittää korotuksia yleiseen kiinteistöveroprosenttiin sekä asuinrakennusten ja vapaa-ajan asuntojen kiinteistöveroprosentteihin.

Hallitus antoi tänään esityksen kiinteistöverolain muuttamisesta.

Yleisen kiinteistöveroprosentin ja muiden kuin vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosenttien korotuksia sovellettaisiin jo ensi vuoden verotuksessa, mutta vakituisten asuinrakennusten veroprosentin korotusta vuodesta 2019 lähtien.

Kunnat päättävät kiinteistöveron suuruudesta lain määrittämän vaihteluvälin rajoissa. Hallitus esittää muutoksia seuraaviin vaihteluväleihin:

Yleinen kiinteistöveroprosentti: 1,03—2,00 prosenttia (tänä vuonna 0,93—1,80 prosenttia)
Vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti: 0,45—1,00 prosenttia (tänä vuonna 0,41–0,90 prosenttia)
Muiden kuin vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosentti: 1,03—2,00 prosenttia (tänä vuonna 0,93—1,80 prosenttia).

Kuntien verotulot kasvavat

Muutokset lisäävät kuntien kiinteistöverotuottoja noin 49 miljoonalla eurolla ensi vuonna ja 16 miljoonalla eurolla vuonna 2019.

Lisäksi eduskunnassa on parastaikaa käsiteltävänä tuulivoimapuistoja koskeva lakiesitys, jonka voimaantulo kasvattaisi kiinteistöveron tuottoa vuonna 2019 noin 8 miljoonalla eurolla. Sen sijaan voimalaitosten kiinteistöveroa ei koroteta, koska vastaava lisätuotto saadaan tämän toisen lakiesityksen perusteella.

Kiinteistöverotuksen korotukset sisältyvät hallitusohjelmaan. Lisäksi hallitus päätti viime keväänä ylimääräisistä korotuksista, joilla rahoitetaan varhaiskasvatusmaksujen alentamista.

Lähde: Valtioneuvosto

8 thoughts on “Hallitus esittää korotuksia kiinteistöverotukseen

  • 5.10.2017 at 16:58
    Permalink

    Pitäähän matujen ylläpitoon saada taas lisää rahaa. Hallituksen käsi ollut kansan taskulla ahkeraan, milloin kyllästytään. Kokoomus piikkipaikalla kannatuksessa, eli on tämä kansa masokistinen.

    Reply
    • 5.10.2017 at 22:12
      Permalink

      Nimenomaan.
      Puhuin vastikään kokeneen rakennusinsinöörin, erään kaupungin rakennusviranomaisena toimineen kanssa. Hän totesi, kuten itsekin olin ajatellut, että koko kiinteistövero kuuluu epäonnistuneimpiin ja epäoikeudenmukaisimpiin veroihin. Käytännön esimerkkinä hän otti rintamamiestalot jotka nyt alkajaisiksi – ovat rintamamiesten(!) koteja, usein aika huonokuntoisia mutta tontti voi olla arvokas ja suht. tilava. Tätä sitten ryhdytään näännyttämään pakollisilla lisämaksuilla joilla ei ole mitään kytköstä varallisuuteen/toimeentuloon/kulutukseen/jne. Kyseessä on siis VERO JOKA KÄYTÄNNÖSSÄ ON MAKSUVAATIMUS IHMISEN PELKÄSTÄ OLEMASSAOLOSTA. Ei saa köyhä edes asua rauhassa. Mars luukulle ja asuntojonoon sekä te-toimiston pikkumussolinien pompoteltavaksi.
      Todellakin masokistinen kansa.

      Ps. Persut, ketkä siis ovat nostaneet keisari Soinin paikalleen ja ovat siten osasyyllisiä tämänkin hallituksen touhuihin,
      saisivat puolueena osasovituksena vähintään luvata että hallituksiin ei mennä ellei tehdä x:ää ja y:tä, mukaanlukien tämän veron poistaminen kokonaan.
      Onko mitään puoluetta joka on edes alkeellisessa moraalissa tinkimätön kun hillotolpan eteen tullaan???

      Reply
  • 5.10.2017 at 17:16
    Permalink

    Jumalauta kusipäät nyt saa riittää!
    Matut vittuun ja jättäkää kansalaisten rahat rauhaan!

    Reply
  • 5.10.2017 at 17:17
    Permalink

    Kyllä niiiiin hymyilyttää kuvassa.
    Kyllä se hymy vielä hyytyy!

    Reply
  • 5.10.2017 at 18:23
    Permalink

    No vittu ullatus että taas ollaan kiinteitä maksuja korottamassa! Musumatuille menee nämäkin rahat 100% varmuudella.

    Reply
  • 5.10.2017 at 19:48
    Permalink

    Pitäähän huippuosaajille ja kunniakansalaisille saada lisää geeli- ja discorahaa. Kondomeja ei tosin tarvita, kun pannaan Sipilän johdolla Suomea kuntoon.

    Reply
  • 5.10.2017 at 19:50
    Permalink

    Pelkästään PettUri Orpon syksyllä 2015 avosylin vastaanottamista kymmenistä tuhansista partalapsista aiheutuu miljardiluokan vuotuiset kustannukset. Orpohan olisi voinut ne kaikki käännyttää välittömästi takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin Dublinin sopimuksen perusteellä. Hän ilmeisesti tavoittelee politrukin virkaa Brysselin lihapatojen äärellä joten täytyy koettaa miellyttää ylikansallisia EU-takapirujaan.

    Reply
  • 5.10.2017 at 20:02
    Permalink

    Orpo saa suksia hevon vittuun

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.