Bussiyhtiö Nobinan ulosmarssi on alkanut tänään aamuyöllä

Yrityksen roihupellon varikon pääluottamusmies Auror Kiseri kertoi että kyseessä ei ole ”perinteinen syy lakkoilla” kuten esimerkiksi palkat, työajat tai työpäivien pituudet vaan että yrityksen toisen pääluottamusmiehen koskemattomuutta on loukattu.

-”Eilen erästä pääluottamusmiestä ei päästetty neuvotteluihin mukaan työntekijän tukihenkilöksi ja hänet poistettiin huoneesta voimakeinoin. Siksi järjestämme mielenilmauksen”.

Vaikka ei ole tarkkaan tiedossa minkälainen tilanne on ollut, on yrityksen omia sääntöjä joka tapauksessa rikottu, kertoo Kiseri.

-”Oli asian sisältö mikä tahansa, niin väkivaltaa ei suvaita. Työnantaja on aina sanonut niin, emmekä mekään sitä hyväksy.”.

Kiserin mukaan valtaosa Nobinan työntekijöistä osallistuu työnseisaukseen. Mielenilmaus alkoi tänään 03:00 ja jatkuu 24 tuntia. Odotettavissa ei ole että mielenilmaus lopetettaisiin tuon 24 tunnin aikana sillä Kiseri kertoo ettei työntekijöillä ja johdolla ole ollut viime aikoina kovin hyvät suhteet. Nobinan johto kieltää mielenilmaukseen johtaneen tapahtuman kulun eikä yrityksen toimitusjohtaja Tom Ward ole kuullut että tilanteessa oltaisiin käytetty voimakeinoja.

-”Liikennejohtaja puhui tilanteesta luottamusmiehen kanssa ja kysyi, että käytiinkö sinun päälle. Ei kuulemma käyty. Tällaisissa tapauksissa on aina virallisia selityksiä ja epävirallisia selityksiä, toimitusjohtaja sanoo.”

Yrityksen johto pitää mielenilmausta laittomana sekä tarpeettomana ja kertoo että yrityksen kaikkien pääluottamusmiesten joukosta, ongelmia on ollut vain kahden kanssa.

Nobinan työntekijöiden työnseisaus aiheuttaa useiden linjojen ajamatta jäämisen ja voi pahimmillaan haitata jopa 200 000 matkustajaa. Helsingin seudun HSL-busseista nobina hoitaa noin 40%.

Lähde: IS, YLE

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.