Australia ”äänestää” homoavioliitoista

Todellisuudessa kyse ei ole äänestyksestä vaan vapaaehtoisesta ja päätöksenteon kannalta velvoittamattomasta kyselystä joka suoritetaan koko kansalle. Kyseessä on siis kansan mielipidettä selventävä ja päätöksenteolle suuntaa antava kysely. Äänestystä tai päätöstä asiasta ei maassa olla saatu aikaiseksi sillä Australian parlamentin ylähuone on kumonnut aiemmat yritykset.

Maan pääministeri Malcolm Turnbull ilmoitti ennen kyselyn aloittamista että hän ja hänen vaimonsa Lucy aikovat vastata ”kyllä”. Homoavioliittojen puolesta kampanjoineet ovat ehtineet jo kritisoimaan kyselyä kyseenalaistaen paperipostilla suoritettavan kyselyn tehokkuuden.

Mikäli enemmistö Australialaisista äänestää ”kyllä”, asia siirtyy parlamentin päätettäväksi. Mikäli enemmistö vastaa ”ei”, asia jää siihen ja kampanjointi puolesta ja vastaan jatkunee kuten tähänkin asti.

Lähde: AFP

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.