Näkökulma – Ymmärrättekö, että jokainen verotettu sentti on poissa terveen talouden kierrosta ja kotimaisesta kulutuksesta?

Tiesittekö, että vuonna 2009 kerättiin kaikkia veroja 73 Miljardia? Vuonna 2013 veroja kerättiin 88 Miljardia. Ja hups… 2016 kaikkia veroja olikin kerätty jo 95 Miljardia. Tässä ajassa valtionvelka on vieläpä tuplattu ja kansallista omaisuutta on myyty miljardeilla sossuilun ja virkakoneiston paisuttamiseksi.
‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Ja vaikka veroja kerätään joka vuosi enemmän, mikään ei syöttöporsaille riitä. Käsi on jatkuvasti ojossa ja vaatii lisää. Rahaa laitetaan joka vuosi enemmän haisemaan, sitä mukaa kun sitä rosvotaan yksityisiltä ihmisiltä lisää. Taas on tulossa julkiselle sektorille palkankorotuskierros. Nythän on ”jakovaraa”, kun ensin 10 vuoden tasaisen viennin laskun jälkeen mm. Uudenkaupungin autotehdas on saanut hetkellisen piikin aikaiseksi.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Jos joku on ottanut riskejä ja tienannut sijoituksillaan tai yrittämisellään rahaa, joista hän on jo maksanut verot täysmääräisesti (ehkä maailman kireimmän progression mukaan) ja haluaa siirtää elämäntyönsä hedelmiä vaikka tyttärelleen, niin miksi siitä pitäisi verottaa vielä uudelleen? Miksi niiden yrittäjän tai omistajan rahojen pitäisi kuulua vaikka Tampereen tyhjäntoimittajapormestarille, joka tienaa jo nyt enemmän kuin Angela Merkel tai FED:n Janet Yellen? Pelkästään Helsingissä on kahdeksan kaupunginjohtajaa ja pormestaria, kun Pajunen ja kumppanit saavat istua kautensa loppuun. Chicagossa on enemmän ihmisiä kuin koko Suomessa ja he pärjäävät yhdellä.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Miksi tämä uutinen on nostanut sellaisen paskamyrskyn? Miksi suomalaiset haluavat, että yksityistä omistusta ja pääomia siirretään Koneiston haltuun? Ajatteletteko, että TraFin virkaloisten pitäisi tienata nykyisen 5 tuhannen Euron keskipalkan sijaan 6 tuhatta Euroa? Vai oletteko sitä mieltä, että joutilaat eri kansallisuuksia edustavat vetelehtijät eivät asu pk-seudulla vielä tarpeeksi leveästi? Haluaisitteko heille kaikille merinäköalat?

‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Miksi kukaan ei koskaan ehdota, että me ihan oikeasti pyrkisimme sellaiseen yhteiskuntaan, missä valtion ei tarvitsisi varastaa ihmisten elämäntyötä vuosi vuodelta enemmän? Miksi tätä ei kutsuta sosialismiksi, koska sitähän tämä on, pahimmassa muodossaan. Mitä merkitystä sillä on, että sosialistisen, virkamiesoligarkistisen politiikan toteuttajat kutsuvat itseään ”porvarihallitukseksi”? Kutsuvathan Uuvatitkin itseään ”vaihtoehdoksi”.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Sakotkin on jo tuplattu ja seuraavaksi ryöstetään mökeissään asuvat mummot kiinteistöveroilla. Lahjavero ja perintövero ovat puhdasta ryöstöä. Ymmärrättekö, että jokainen verotettu sentti on poissa terveen talouden kierrosta ja kotimaisesta kulutuksesta? Julkisen hallinnon alkuperäinen tarkoitus oli tuottaa kansalaisille hyvinvointia. Nyt se menee niin, että kansalaisten tarkoitus on tuottaa virkamiehille hyvinvointia. Minä poika sanoisin, että tämä on sairas systeemi.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Ei sellainen julkinen sektori, missä on 250.000 suorittavan työn tekijää ja 400.000 virkakyöstiä ole millään tavalla kohtuullinen. Tällaisella hirviöllä on aina ”verovaje”, kun maksajia ei ole. Nykyinen julkinen pöhö rakennettiin Nokia-huumassa, kun luulimme hetken olevamme upporikkaita. Meillä ei taatusti tule olemaan tähän pitkällä aikavälillä varaa.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍
En minä mikään markkinaliberalisti tai Tea Party-ihminen ole. Kyllä minä ymmärrän, että veroja pitää maksaa esimerkiksi Suomen erinomaisen julkisen terveydenhuollon takia. Tienhoitoa, poliisia ja jotain hallintoakin tarvitaan. Maksuton koululaitoskin on hyvä tiettyyn rajaan saakka.

‍‍‍‍‍‍ ‍‍
Mutta rajansa kaikella. Minua ei huvittaisi maksaa esimerkiksi Husun monikulttuuriprojekteja tai Eduskuntatutkimuksen Keskuksen, Ulkopoliittisen Instituutin ja Suomen Ympäristökeskuksen tyhjäntoimittajille senttiäkään. Ei huvittaisi maksaa parin miljardin Euron vuotuista pottia haittamaahanmuuton ylläpitämiseksikään. Tai Veronika Honkasalon ”tyttöjen kesken”-projekteja. Kertokaa esimerkiksi, mitä me teemme esimerkiksi Suomen Pankin sadoilla kallispalkkaisilla virkaloisilla? Eihän meillä ole saatana enää edes omaa valuuttaa. Näillekö te haluatte antaa lisää? Tai Ylen kulttuurimarxistiseen propagandaan?
‍‍‍‍‍‍ ‍‍

Miksi te rakastatte sosialismia ja kommunismia niin valtavasti? Kateudenko takia? Siksi, että joku on vähän fiksumpi kuin joku toinen — ja on onnistunut tienaamaan enemmän? Jos Suomessa ei olisi niin paljon yrittäjiä ja Kekkosen aikana luotua vahvaa teollista pohjaa, täällä olisi surkeampi ja masentavampi meno, kuin Kuubassa tai Venezuelassa. Minusta tämä oli hyvä ja positiivinen uutinen.

Kirjoittanut: Timpe Ahonen

3 thoughts on “Näkökulma – Ymmärrättekö, että jokainen verotettu sentti on poissa terveen talouden kierrosta ja kotimaisesta kulutuksesta?

  • 10.9.2017 at 23:49
    Permalink

    Timpellä on mahdottoman hyviä ajatuksia. IPU:llakin oli aikoinaan. IPU:n varjobudjetti oli arvostettu tutkijoidenkin keskuudessa ja sitä ihmeteltiin miten niin pieni porukka saa laadittua paljon realistisemman ja pareman budjetin kuin vlatiohallinto.

    Jos Timpe listaisi tai ehdottaisi omia muutoksiaan tähän nykyiseen meniin (käyttäen hyväkseen vaikka IPU:n varjobudjettia) niin meillä voisi oikeasti olla vaihtoehto esittää kansalle. Ehkä sitten kansa heräisi ja äänestäisi sen mukaan mikä on heidän parastaan. Eikä sen mukaan ”niinkuin aina on äänestetty”.

    Oletteko muuten pistäneet merkille että aina kun on KEPU.lainen pääministeri niin maa ajautuu syvään velkakierteeseen ja pitkäaikaiseen lamaan. Ja kun on kokoomuslainen pääministeri niin verovaroilla rakennetun maan pääoma annetaan tai myydään halvalla ulkomaille. Sossu-pääministerin aikakaudella maamme verotus kiristyy äärimilleen ja perheiltä otetaan kaikki pois. Jos oli vielä mitä ottaa.

    Reply
  • 11.9.2017 at 08:41
    Permalink

    Niin totta. Tähän voisi vielä lisätä sellaisen havainnon, että verotettu raha on poissa kierrosta nimenomaan, pieni- ja keskituloisilta veronmaksajilta. Rikkaimmalla kansanosalla kun raha jää makaamaan tileille ja sijoituksiin. Järkevintä olisi jonkin verran korottaa rikkainta väestöä ja helpottaa köyhempien eli tavallisten työläisten verotaakkaa. Tämäkin tulisi tehdä maltilla, koska rikkaimmilla on myös matalin kynnys vaihtaa maata verojen kiristyessä.

    Reply
  • 11.9.2017 at 09:12
    Permalink

    Huomasikohan kukaan, että v. 2009 valtion työntekijöitä vähennettiin yli 30% lähes 36.000 henkilöä? Teki varmaan terää laman alkuun saada työttömiä syventämään lamaa. Laman varjollahan ollaan ”leikattu” sosiaaliturvaa ja yritetty tuhota koko työmarkkinajärjestelmä!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.