Tor-verkossa käyty huumekauppa Uudellamaalla syyteharkintaan

Keskusrikospoliisi on tutkinut keväällä 2017 tapahtunutta huumausaineiden eteenpäin välitystä pääkaupunkiseudulla. Vantaalla asuvan 38-vuotiaan miehen ja Helsingissä asuvan 54-vuotiaan naisen epäillään hankkineen yhdessä amfetamiinia Tuusulassa asuvalta 40-vuotiaalta mieheltä. Vantaalaismiehen ja helsinkiläisnaisen epäillään myyneen hankkimaansa amfetamiinia eteenpäin muun muassa internetin Tor-verkon välityksellä.

Vantaalaismiehen epäillään laatineen Tor-verkkoon kymmeniä myynti-ilmoituksia, joiden avulla hänen epäillään markkinoineen huumausaineita ja löytäneen niille uusia ostajia. Amfetamiinin lisäksi myynti-ilmoituksissa on kaupiteltu muun muassa marihuanaa, ekstaasia ja Subutex-tabletteja. Vantaalaismiehen epäillään itse toimittaneen tilatut huumausaine-erät asiakkaille eri puolille pääkaupunkiseutua ja keränneen heiltä rahat maksuna huumausaineista.

Amfetamiinia epäillään välitetyn kevään 2017 aikana eteenpäin yhteensä noin 1,5 kiloa, josta osa takavarikoitiin epäiltyjen hallusta. Lisäksi vantaalaismiehen ja helsinkiläisnaisen epäillään yrittäneen hankkia kilon amfetamiinierän tuusulalaismieheltä toukokuussa 2017. Esitutkinnassa on kuultu rikoksesta epäiltyinä yhteensä 12:ta henkilöä, joista neljä on ollut esitutkinnan aikana vangittuna.

Asiaan liittyvä esitutkinta on valmistunut ja esitutkintapöytäkirjat on toimittu syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Linkit myynti-ilmoituksiin:

Myynti-ilmoitus1

Myynti-ilmoitus2

Myynti-ilmoitus3

Myynti-ilmoitus4

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.