Verottaja ei noudata lakia: Alle 30 000€ lahjoitukset/vuosi ei kiinnosta

Verottajan salainen asiakirja on vuotanut Suomen Kuvalehden uutiseen. Verottajan ohjeistuksen mukaan alle 30000 euron lahjoituksista ei tule aloittaa minkäänlaista tutkintaa.

Suomen laki kuitenkin sanoo, että verottomana lahjana saa antaa maksimissaan 5000 euroa kolmessa vuodessa. Verottajan mukaan lahjana saa antaa 90 000 euroa, eli 18 kertaa lain määräämän summan.

Tämä verottajan ohjeistus asettaa kansalaiset hyvinkin eriarvoiseen tilanteeseen. Ne jotka ovat tienneet verottajan ohjeistuksesta ovat hyvillä mielen voineet lahjoittaa 29 999 euroa vuodessa vaikka lapsilleen. Ne jotka eivät ole tienneet, ovat mukisematta jättäneet summan 1600 euroon vuodessa tai maksaneet lahjaveron ylimenevästä.

Kuvakaappaus Suomen Kuvalehden sivuilta.

Suomen Kuvalehden sivuilla, rikosoikeuden professori Matti Tolvanen:

”Jos vain niitä verotetaan, jotka ilmoittavat lahjansa rehellisesti, niin eihän se silloin ole yhdenvertaista. Valtaosa ainakin tavallisten ihmisten lahjoista kuitenkin jäänee tuon 30 000 euron vuosirajan alle”.

Tolvanen on toiminut aiemmin Verottajan leivissä.

”Silloin joka kuitti tutkittiin, kun haluttiin varmistua, että kaikkia kohdellaan yhdenvertaisesti. Eihän siinä ollut mitään järkeä. Mutta nyt tämä näyttää menneen toiseen ääripäähän, eikä se niinkään saisi olla”, arvioi Tolvanen.

3 thoughts on “Verottaja ei noudata lakia: Alle 30 000€ lahjoitukset/vuosi ei kiinnosta

 • 7.9.2017 at 20:28
  Permalink

  Eli, tämä tarkoittaa siis että jos annan etukäteisperintönä tämän vuoden puolella 30 000e ja vuodenvaihteen jälkeen 30 000e jokaiselle lapselle käteisenä, niin he voivat hyvällä omallatunnolla jättää ne ilmoittamatta. Niinkö?

  Reply
  • 7.9.2017 at 21:30
   Permalink

   Veikkaan että sukunimi on ratkaiseva tekijä kenen paperit tutkitaan ja kenen ei. Näin tässä maassa toimii KAIKKI asiat -onhan Suomi tutkitusti maailman vähiten korruptoitunut maa…

   Reply
 • 8.9.2017 at 05:20
  Permalink

  On rikkaiden verohallinto ja köyhien verohallinto. Ohjeet ovat hieman erilaiset. Kuten maahanmuuttajien kela ja köyhien kantasuomalaisten kela, toisille ryhmälle annateaan hyvä ohjeita, toiselle taas ei ohjeita ollenkaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.