Turun puukottajalla ISIS-yhteyksiä – Toivoi marttyyrikuolemaa

Keskusrikospoliisin mukaan Turun terrori-iskuun syyllistynyt 22 vuotias marokkolainen suunnitteli kahta muutakin iskua. Tutkimuksien mukaan mies radikalisoitui joitakin viikkoja ennen iskua ja KRP oli saanut hänestä vihjeen joka kuitenkin sivuutettiin ”ylimalkaisena”. KRP:n päällikkö Robin Lardotin mielestä vihjeitä olisi pitänyt saada enemmän tai saadun vihjeen olisi pitänyt olla konkreettisempi jotta sen perusteella olisi voitu alkaa edes tutkimaan mahdollista radikalisoitumista.

Lardotin mukaan uhrit valikoituivat sattumanvaraisesti eikä uhrien sukupuoltakaan oltu erikseen mietitty. Hän ei tarkenna millaisista ISIS-yhteyksistä on kysymys mutta tutkimuksissa on ilmennyt että tekijä toivoi marttyyrikuolemaa. Tekijä luki arabiankielisen manifestinsa ääneen, julkisella paikalla ja lähetti sen sitten arabiankieliseen pikaviestipalveluun jonka valvonta oli Lardotin mukaan mahdotonta.

Lähde: IL

3 thoughts on “Turun puukottajalla ISIS-yhteyksiä – Toivoi marttyyrikuolemaa

  • 7.9.2017 at 23:10
    Permalink

    Musuilla on hieman laajempi käsitys ”marttyyrikuolemasta” Minä oon aina kuvitellut että marttyyristatuksen ansaitakseen tarvii tehdä jotain hienoa -vaikkapa ottaa tarkoituksella toista ihmistä kohti ammuttu luoti itseensä tai luovuttaa paikka ylitäydestä pelastusveneestä ja jäädä itse hukkumaan…

    -No ei tietenkään noin! OIKEA marttyyri tappaa ( aavikon satukirjan ohjeiden mukaisesti ) turun keskustassa 2 naista ja haavoittaa kahdeksaa. Erityisen tärkeää on että huutaa ”allun akvaario” veitsityötä suorittaessa sillä jos tämä unohtuu odottaa paratiisissa 72 neitsyen sijasta vain yksi SPR:n täti jonka ikä on 72…

    Jätän tälläkertaa kirjoittamatta millaisen tuomion tämä ”turvallisesta maasta ala-ikäisenä aivan yksin saapunut partalapsukainen” ansaitsisi. On suuri vääryys että tuo elää edelleen!

    Reply
  • 8.9.2017 at 05:16
    Permalink

    Mitä eikö kaveri ollutkaan näköalaton syrjätynyt hiljainen kiva naapurin poika, joka tervehti aina iloisesti naapureitaan.

    Reply
  • 8.9.2017 at 08:56
    Permalink

    Selkokielellä tämä tarkoittaa:

    Raakalaispeto olisi ollut valmis tekemään itsemurhaiskun räjähdevyöllä johonkin paikkaan missä olisi kuollut mahdollisimman paljon suomalaisia. Sitähän tuo tarkoittaa.

    Jos se olisi kyennyt se olisi yrittänyt aiheuttaa vielä suurempaa tuhoa ja ihmishenkien menetystä.

    Ei pidä unohtaa myöskään kosovon albaani ibrahim shkupollia joka murhasi entisen, suomalaisen naisystävänsä teräaseella
    ja suuntasi sen jälkeen Espoon Sellon Prismaan teurastamaan neljä S-ryhmän työntekijää uudenvuoden aattona 2009.

    Nyt oli juuri somali uhannut tappaa pitämällä veistä kurkulla suomalaislapsen peruskoulun ala-asteella, Helsingissä!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.