Terroristien suosikkiräjähdettä löytynyt Pariisista, valmiina käyttöön

Ranskan poliisin terroristien käyttämäksi epäiltyyn asuntoon tekemässä ratsiassa on löytynyt useassa terroriteossa käytettyä triasetonitriperoksidia TATP:a, ja arabiankielisiä tekstejä. Asuntoon liittyvät kaksi miestä, 47- ja 36-vuotiaat, on pidätetty. Uutisen mukaan asunnossa oli sekä räjähteen valmistukseen liittyvää materiaalia, että käyttövalmista räjähdettä. Löydöt tehtiin Villejuifissa Pariisin eteläpuolella.


Samaa räjähdettä oli valmisteilla Barcelonan La Rumblalla iskeneen terroristisolun tukikohdassa Alcanarissa, mutta kaksi terroristia onnistuivatkin räjäyttämään sekä itsensä että koko rakennuksen. Kuten Alcanarissa, Villejuifissakin löytyi TATP-tehtaan lisäksi kaasupulloja.

Barcelonan auto-iskun arvellaan olleen terroristiryhmän B-suunnitelma, jonka he toteuttivat menetettyään räjähteet ja johtajansa. Nestekaasupulloja olisi käytetty räjähdyksen tehosteena, aiheuttamassa tulipaloa kohteessa. Pariisissa on aiemmin otettu kiinni terroristeja, joilla on ollut nestekaasupulloja autoon lastattuina, mutta näissä tapauksissa ei ole löytynyt räjähteitä.

TATP on tuhovoimainen l. hyvin  nopeasti detonoiva räjähde. Eräässä tapauksessa terroristi oli aikonut tuhota matkustajakoneen, Boeing 767:n, kengässään olleella räjähteellä. Matkustamossa räjäytettynä po. pieni määrä olisi riittänyt rikkomaan koneen painerungon ja aiheuttamaan sen tuhoutumisen.

Manchester Arenalle iskenyt terroristi Salman Abedi käytti itsemurhapommissaan TATP:ta toukuussa 2017, ja ainetta on esiintynyt useassa aiemmassa terroriteossa. TATP:ta pidetäänkin ISIS:lle tyypillisenä.

TATP on epävakaa, so. saattaa helposti räjähtää valmistajansa käsiin, kuten Alcanarissa olikin tapahtunut. TATP:a ei ole löydetty Suomesta.

Vanguard 06.09.2017.


2 thoughts on “Terroristien suosikkiräjähdettä löytynyt Pariisista, valmiina käyttöön

  • 7.9.2017 at 10:47
    Permalink

    ”TATP:a ei ole löydetty Suomesta.”

    Vielä.

    Reply
  • 7.9.2017 at 11:02
    Permalink

    Niinpä EI VIELÄ ! Varastettuja kaasupullo jakaa ei ole löydetty VIELÄ! Ootellaan ensimmäistä mälliä ,niin löytyvät molemmat tarveaineet kerralla..(on varmaankin yksittäistapaus eikä taatusti terroriteko hallituksen, pressan, YLE ja Hesarin mielestä)

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.