Helsinkiin tulossa yli kymmenen uutta kameratolppaa – Käräyttävät myös punaisia päin ajavat

Helsingin poliisilaitos tehostaa liikennekäyttäytymisen valvontaa. Ensi viikolla Helsingissä keskitytään erityisesti liikennevalojen noudattamiseen ja suojatiekäyttäytymiseen.

Jatkossa automaattivalvontaa saadaan tukemaan lisää tolppakameroita. Helsingin kaupunki on hankkimassa nykyisten neljän nopeus- ja punavalovalvontatolpan lisäksi reilua kymmentä samat valvontamuodot mahdollistavaa kameratolppaa.

– Kamerat auttavat meitä paljon. Tekniikka on väsymätöntä ja valvoo koko ajan. Suurin osa kameratolpista on tarkoitus sijoittaa kouluteille, jotta pystymme nykyistä paremmin valvomaan paikkoja, joissa emme voi koko ajan olla läsnä, Helsingin poliisilaitoksen komisario Heikki Kallio kertoo.

Poliisi kilpailuttaa parhaillaan kameralaitteita. Tuloksen on määrä olla selvillä vuoden 2018 alussa. Kameroissa käytetty tekniikka vaikuttaa niiden sijoitteluun.

Lähde: Poliisi

5 thoughts on “Helsinkiin tulossa yli kymmenen uutta kameratolppaa – Käräyttävät myös punaisia päin ajavat

  • 25.8.2017 at 15:19
    Permalink

    Pääkaupunkiseudulle pitäisi saada 500 uutta kameraa. Sillä sieltähän se raha pitää kerätä missä on massaa. Ei ne kamerat maaseudulla tuota valtion kassaan rahaa ja kouli ajotottumuksia. Mutta jos kaupungeissa opitaan ajamaan tieliikennesääntöjen mukaan, niin silloin maaseudullekkin tultaessa osataan ajaa niiden mukaan.

    Jos vatiovalta pistää pystyyn keräyksen lisätolppien hankkimiseksi niin minä pistän pari tonnia siihen heti. Se raha tulee moninkertaisena takaisin, jo vuodessa.

    Reply
  • 25.8.2017 at 15:35
    Permalink

    ”Jos vatiovalta pistää pystyyn keräyksen lisätolppien hankkimiseksi niin minä pistän pari tonnia siihen heti. Se raha tulee moninkertaisena takaisin, jo vuodessa.”

    Tunnustat siis suoraan että kameratolppien ainoa tarkoitus on tehdä rahaa ja liikenneturvallisuus ei kiinnosta ketään.

    Tämä ei ole yllätys kenellekään: Toisten taskuilla on niin kiva käydä ja ellei rahaa muuten tule niin muutetaan sääntöjä niin että tulee ja jeesustelu ”tieliikennesääntöjen mukaan” ajamisesta on puhdasta varastamisen veruketta: Liikennesääntöjen tarkoitus on estää kolarien syntyminen, ei se, että niiden rikkomista tekosyynä käyttäen kerätään rahaa.

    Sehän se käytäntö jo nyt on kun 8 kaistaa leveällä kehätiellä on 60 rajoitus ja neljä kameraa keräämässä rahaa juuri tällä alueella.

    Kirjoittajalta menee myös täysin ohi sellainen hassu fakta että jalankulkijat eivät pääsääntöisesti noudata punaisia valoja lainkaan mutta valvonta, siis rahankeruu, kohdistuu autoilijaan, taas kerran.

    Sen lisäksi jalankulkija ”jää auton alle” vaikka olisi kävellyt päin punaisia ja siis itse syyllinen tilanteeseen. Vaikkapa Helsingin kohdalla tämä on tilastofakta >80% kuolleiden jalankulkijoiden osalta. Nämä vain eivät ole uutinen, se loppu 20% on..

    Jos jalankulkijoille tehdään samanlainen automaattisakotus ja samat rikesakot kuin muillekin, niin näihin valvontalaitteisiin minä osallistun heti parilla tonnilla. Sitä ennen puhutaan laillistetusta varastamisesta joka _ei vähennä onnettomuuksia lainkaan_, vaan päinvastoin lisää niitä. Tämä on lukuisissa tutkimuksissa havaittu ja vahvistettu, siitä ei enää voi keskustella.

    Kunhan rahaa tulee niin kolareista viis, se on Poliisin näkemys aiheesta.

    Reply
  • 25.8.2017 at 15:38
    Permalink

    ”Ensi viikolla Helsingissä keskitytään erityisesti liikennevalojen noudattamiseen ja suojatiekäyttäytymiseen.”

    Lienee selvää että _tämä koskee vain autoja_, jalankulkijat edelleen saavat tehdä ihan mitä tahansa. Vaikka Poliisin silmien alla, ei kiinnosta.

    Kas kun jalankulkijalta ei saa kuin 20e rikesakon, autoilijalta taas saa helposti 10 päiväsakkoa, siis tonnista kymmeniin tuhansiin ja vaiva on täsmälleen sama. Kyllä Poliisi tietää että ketä kannattaa sakottaa ja ketä ei: Sieltä otetaan missä on otettavaa ja se, että mikä se ”rikos” oli, ei vähääkään kiinnosta.

    Reply
  • 25.8.2017 at 15:46
    Permalink

    ” Kamerat auttavat meitä paljon. Tekniikka on väsymätöntä ja valvoo koko ajan.”

    Siis kerää rahaa koko ajan eikä maksa mitään. Siitähän tässä todellisuudessa on kyse.

    Kas kun koulutiellä ei valvontaa tarvita silloin kun ei ole koululaisiakaan, vaan kamerahan ei siitä välitä _eikä rajoitus muutu vaikka ei ole kouluaika_, vaan rahaa kerätään härskisti koululaisia hyväksikäyttämällä täysin tietoisena siitä että koulussa ei ole ketään.

    Laillistettua varastamista noin käytännössä ja nämä Helsingin poliisit ovat puhtaasti jeesustelemassa siitä että miten härskillä varastamisellla näennäisesti on joku peruste.

    Lienee selvää myös että kun kamera asennetaan, rajoitusta alennetaan kolmeenkymppiin tai allekin, 24/7. Eihän kamera muuten tuota.

    Sitä Kalllio ”ei muista” sanoa: Täysin säännöllisesti kameran kohdalla on alennettu nopeusrajoitus, ihan vain tuoton varmistamiseksi eikä mistään teknisestä syystä.

    Voidaan jo ennustaa että näin käy nytkin.

    Reply
  • 25.8.2017 at 15:50
    Permalink

    ”Kameroissa käytetty tekniikka vaikuttaa niiden sijoitteluun.”

    Hah! Sijoitteluun vaikuttaa vain se, että paljonko rahaa on otettavissa. Täsmälleen poliisiylijohtaja Paateron sanoin: Rahaa _otetaan_, siis varastetaan, eikä liikenneturvallisuus ole edes sivulauseessa kun rahaa kerätään.

    Tämä myös näkyy joka paikassa jossa kameroita on: Ne on pantu paikkoihin josta on saatavissa maksimaalinen tuotto ja liikenneturvallisuuden kannalta pahat paikat on jätetty ilman, koska sieltä ei saada tuottoa.

    Tämä näkyy jos vähäkään viitsii katsoa että missä ja miten kamerat ovat. Kallio valehtelee ihan yhtä pahasti kuin Pasterstein ja onkin selkeästi vähintään aateveli.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.