Soh: Tiede irtisanotun Google-insinöörin puolella

New Yorkin yliopiston sukupuolineurotieteen tohtorilla on kerrottavaa Googlelle. Annetaan siis Deborah Sohin puhua:

Useimmat meistä ovat jo kuulleet Googlen niin sanotusta ”moninaisuuden vastaisesta” manifestista ja että sen kirjoittanut, insinööri James Damore on saanut potkut työstään.

Herra Damore kirjoitti artikkelin nimeltään ”Googlen ideologinen kaikukammio”, jossa hän haastoi nykyisen poliittisesti korrektin kulttuurin sanoessaan, ettei kyse ole syrjinnästä vaan sisäsyntyisistä eroista naisten ja miesten välillä sen suhteen mikä miehiä ja naisia kiinnostaa.Danielle Brown, Googlen tuore moninaisuuden varapresidentti syytti muistiota ”väärien sukupuolioletusten” edistämisestä ja herra Damore vahvisti viime yönä, että hänet on erotettu ”sukupuolistereotypioiden edistämisestä”.

Siitä huolimatta miten artikkelia on kuvailtu, se oli reilu ja asiapohjaltaan oikeassa. Tieteelliset tutkimukset ovat vahvistaneet sukupuolierot aivoissa, jotka johtavat eroihin kiinnostuksenkohteissa ja käytöksessä.

Kuten muistiossa mainittiin, sukupuolten erot kiinnostuksenkohteissa liittyvät raskaudenaikaisiin testosteronitasoihin – korkeammat tasot ovat yhteydessä mekaanisiin kiinnostuksenkohteisiin ja teknisiin ammattiuriin. Matalammat tasot ovat yhtedessä ihmislähtöisiin toimintoihin ja ammatteihin. Tämän takia STEM-alat (tiede, teknologia, insinööritieteet ja matematiikka) tuppaavat olemaan miesvoittoisia.

Me näemme todistusaineistoa tälle tytöistä, joilla on perimään liittyvä sairaus (CAH) ja jonka takia he altistuvat tavallista korkeammille testosteronitasoille kohdussa. Kun he syntyvät, nämä tytöt pitävät uroksille tyypillisesti leluista, joissa on pyöriä, kuten rekat vaikka heidän vanhempansa antavat enemmän positiivista palautetta kun he leikkivät tytöille tyypillisillä leluilla, kuten nukeilla. Vastaavasti miehet, jotka ovat kiinnostuneempia naaraille tyypillisistä toiminnoista ovat todennäköisesti altistuneet matalammille testosteronitasoille.

Lisäksi uusin tutkimus genetiikan alalta osoittaa, että testosteroni muuttaa kantasolujen neuraalista ohjelmointia, joka johtaa sukupuolieroihin aivoissa jo ennenkuin aivot ovat kehittyneet valmiiksi kohdussa. Tämäkin viittaa siihen, että biologia vaikuttaa voimakkaasti kiinnostuksenkohteisiin eivätkä kiinnostuksenkohteet siis ole sosiaalisesti määräytyviä.Monet ihmiset, kuten eräs Googlen entinen työntekijä, ovat koettaneet kiistää artikkelin väitteitä väittäen että ne ovat ristiriidassa uusimman tutkimuksen kanssa.

Haluaisin todellakin kuulla mihin ”tutkimuksiin jotka on tehty vuosikymmenten aikana” hän viittaa, koska tuhannet tutkimukset todistavat toista. Yksi ainoa tutkimus vuodelta 2015 yritti väittää, että miesten ja naisten aivoja ei voida erottaa sukupuolen perusteella, mutta tämä tutkimus on kaadettu neljän, kyllä, neljän tieteellisen tutkimuksen toimesta.

Yksi näistä tutkimuksista käytti vuoden 2015 tutkimuksessa käytettyjen aivojen dataa ja havaitsi, että sukupuoli voitiin tunnistaa oikein aivoista 69-77% todennäköisyydellä.

Tottakai yksilötasolla on eroja, muttei se tarkoita etteikö ympäristö vaikuttaisi meihin. Sen väittäminen ettei sukupuolten välillä ole eroja kun katsotaan sukupuolten keskiarvoja, ei yksinkertaisesti ole totta sen paremmin kuin senkään väittäminen, että kulttuurilla on suurempi vaikutus kuin biologialla.

Itseasasiassa tutkimus on osoittanut, että kaikkein tasa-arvoisimmissa kulttuureissa on suurimmat sukupuolierot mitä ammatinvalintaan tulee, koska näissä yhteiskunnissa ihmiset ovat vapaita valitsemaan ammattinsa sen perusteella mistä he pitävät.Kuten artikkeli antaa ymmärtää, pyrkiminen naisten 50% kiintiön täyttämiseen STEM-aloilla on epärealistista. Sitä myöden kuin sukupuolten tasa-arvo jatkaa kasvuaan kehittyvissä kulttuureissa, me voimme odottaa sukupuolten välisen eron kasvavan.

Tämä trendi jatkuu myös persoonallisuudenpiirteiden alueelle. Toisin kuin vastaanväittäjät haluaisivat sinun uskovan, naiset ovat keskimäärin miehiä neuroottisempia, halukkaampia miellyttämään muita ja omaavat matalamman stressinsietokyvyn.

Jotkut tahallaan kieltävät tieteen, koska he pelkäävät, että sitä käytetään oikeutuksena naisten sulkemiselle STEM-alojen ulkopuolelle. Naisten syrjiminen ei kuitenkaan seuraa tosiasioiden tietämisestä vaan kysymys on siitä mitä tosiasioiden valossa tehdään.

Tämä on juuri se minkä puolesta metakka pitäisi nostaa sen sijaan, että kielletään biologinen totuus ja tyydytään käyttämään viikonloppu miehen yksityistietojen vuotamiseen, jotta hän menettäisi työpaikkansa. Tässä vaiheessa, kuten herra Damoren manifesti osoittaa, meidän pitäisi olla huolestuneempia näkökulmien moninaisuudesta kuin moninaisuudesta, joka pyörii sukupuolen ympärillä.

– Sukupuolineurotieteen tohtori Deborah Soh, New Yorkin yliopisto

Lähde: The Globe and MailEXTRA PÄIVITYS: Stefan Molyneux haastattelee irtisanottua Googlen insinööriä James Damoroea (englanniksi):

2 thoughts on “Soh: Tiede irtisanotun Google-insinöörin puolella

 • 9.8.2017 at 08:36
  Permalink

  Suvakeille jotkin ominaisuudet ovat synnynnäisiä, kun ne sopivat ideologian käsityksiin ja jotkin asiat eivät ole, koska ne eivät sovi ideologiseen todellisuuskuvaan.

  Reply
 • 9.8.2017 at 11:41
  Permalink

  Erilaisuus on rikkautta,
  Paitsi sukupuolten erilaisuus…..

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.