Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä

Pienet ja isommat koululaiset aloittavat koulutaipaleensa Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella tällä viikolla. Poliisi muistuttaa autoilijoita huomioimaan erityisesti pienet tiellä liikkujat, jotka vasta opettelevat liikenteen joukossa kulkemista. Autoilijoiden ja muiden tiellä liikkujien kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin.

– Autoilijoiden tulee ajaa varovaisesti erityisesti koulujen ja suojateiden kohdalla. Lapset luottavat siihen, että autoilija pysähtyy suojatien edessä ja näin pitää myös toimia. Riittävän alhainen ajonopeus auttaa huomioimaan myös pienet koululaiset, muistuttaa komisario Jukka Tylli.

Huoltajien kannattaa myös käydä koulutie läpi yhdessä pienten lastensa kanssa ennen koulujen alkua ja keskustella koko kouluvuoden aikana liikenneturvallisuudesta.

Kaakkois-Suomen poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä ja turvaa lasten koulutietä eri puolilla Kaakkoa. Valvonta aloitetaan keskiviikkona ja sitä jatketaan tehostetusti tämän viikon ajan.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.