Emma Kari: Nyt on loistavia uutisia! Perustuslakivaliokunta on kaatanut soten valinnanvapauslain!

Nyt on loistavia uutisia! Perustuslakivaliokunta on juuri kaatanut soten valinnanvapauslain! Tämä tarkoittaa, että kokoomuksen väkisin junttaama julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden pakkoyhtiöittäminen sekä miljardien eurojen markkinoiden avaaminen kertarysäyksellä yksityisille terveysfirmoille, ei mene läpi! Mahtavaa! Hyvinvointivaltio on ainakin hetken turvassa.

Nyt kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kehtaa väittää, ettei pakkoyhtiöittäminen koskaan ollutkaan kokoomuksen tavoite. Kyse ei muka ollut kokoomuksen esityksestä, vaan kilpailuviranomaisten. Höpönlöpö. Tämä ei yksinkertaisesti ole totta. Jopa hallituksen omassa valinnanvapauslakiesityksessä luki selvästi, että päätös valita yhtiömalli oli poliittinen. Ja jokainen tietää, kuka tätä politiikkaa tässä maassa ajaa.

Me vihreät olemme koko ajan kritisoineet kokoomusta siitä, että se pelaa vaarallista uhkapeliä koko hyvinvointivaltion tulevaisuudella heikentämällä julkisia palveluita ja ajamalla suuryritysten etua. Nyt on hukattu aikaa ja rahaa sekä aiheutettu epävarmuutta yli 200 000 alan työntekijälle.

Sipilän hallitus on toistuvasti ajanut läpi omia eturyhmiään suosivia hankkeita väittämällä, että vaihtoehtoja ei ole. Sote-uudistuksessa asiantuntijat sivuutettiin ja oltiin valmiita vaarantamaan hyvinvointivaltio ja yhdenvertaisten palvelujen tulevaisuus. Onneksi perustuslaki pelasti tämän hyvinvointivaltion tilanteessa, jossa hallituksesta ei sen puolustajia löytynyt.

Suomalaiset ansaitsevat hallituksen, joka tekisi esityksiä koko maan etu mielessä asiantuntijoita kuunnellen eikä lobbareiden kädestä syöden. Tänään saimme tärkeän erävoiton. Tästä on hyvä jatkaa!

Emma Kari Facebook Kirjoitettu 29.6.2017