Turvapaikan saaneita kuntiin lisärahalla: Katso kaikki kunnat

Kunnille on tarjottu 1,6 miljoonan bonuspakettia lisäpakolaisten vastaanottamiseen. Yli 60 kuntaa on ottanut vastaan tarjouksen, mutta 175 tuhannen euron bonus 200:n turvapaikansaaneen vastaanottamiseen ei kiinnosta kuntia.

 • 150 lisäpaikkaa per kaupunki tuottaa Joensuulle, Jyväskylälle, Oululle, Porille, Tampereelle ja Vaasalle 100 000 euroa kullekin.
 • 20:stä lisäpakolaisesta saa 20 000. Tähän tarjoukseen on tarttunut 51 kuntaa: Enontekiö, Eura, Hyrynsalmi, Hartola, Helsinki, Hyvinkää, Iisalmi, Inkoo, Jämsä, Järvenpää, Kalajoki, Karkkila, Kauhava, Kemi, Kemijärvi, Keuruu, Kirkkonummi, Kittilä, Kokkola, Kolari, Kuopio, Kyyjärvi, Laukaa, Mikkeli, Muhos, Mäntsälä, Nurmijärvi, Outokumou, Paltamo, Pelkosenniemi, Pieksämiki, Porvoo, Posio, Pyhtää, Ranua, Rauma, Saarijärvi, Salla, Salo, Savonlinna, Sipoo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Tuusula, Valkeakoski, Vantaa, Varkaus, Ylitornio, Ylivieska, Äänekoski.
 • 200:sta lisäpaikasta on luvassa extraa 175 000 euroa, mutta kiinnostuneita kuntia ei ole ilmaantunut.
 • Viiden kunnan kohdalla asia on vielä kesken. Ne ovat ottamassa 20 turvapaikan tai oleskeluluvan saanutta kukin, sikäli kun ottavat: Lohja, Mustasaari, Pietarsaari, Raasepori, Seinäjoki.Ministeriössä po. lisärahan maksamista entisten tukien päälle, kannustimena lisäpakolaisten vastaanottamiseen, nimitetään ”Sylvia-hankkeeksi”, tunnetun ”Sylvian joululaulun” mukaan. Hankepäällikkö Katja Vänskä-Rajala työ- ja elinkeinoministeriöstä pitää kunnille maksettavien bonusten auttaneen oleellisesti lisäpaikkojen ilmaantumisessa.

”Mukaan tuli paljon uusia kuntia, jotka halusivat kantaa vastuuta pakolaisten vastaanotosta.”

Hankkeen rahat tulevat EU:n turvapaikka-, maahanmuutto ja kotouttamisrahaston kautta. Tämän vuoden tavoite on sijoittaa vastaanottokeskuksista poistuvia oleskeluluvan tai turvapaikan saaneita 4000:een kúntapaikkaan, joista puuttuu vielä 400.

Osa kunnista on tehnyt ns. avoimen sopimuksen, jonka mukaan ne tarjoavat kotoutuspalvelut kaikille kuntaan muuttaville.

Avoimen sopimuksen ovat isoista kaupungeista tehneet Helsinki ja Vantaa. Suurin osa avoimen sopimuksen tehneistä kunnista on pieniä.

Kaakkois-Suomen ELY-alueella kaikilla kunnilla on avoin sopimus, mutta Satakunnan, Pohjois-Savon ja Lapin ELY-alueella ei yhdelläkään. (HS)

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

 • Tänä vuonna kuntiin siirtyneitä on 3 100.
 • Vuonna 2016 6 000.
 • Vastaanottokeskuksissa odottaa nyt kuntapaikkaa myönteisen turvapaikka t. oleskeluluvan saaneita 1 100.
 • 3 800 vastaanottokeskusten asukasta odottaa vielä päätöstä ensimmäisestä turvapaikkahakemuksestaan.
 • Suomen vuotuinen pakolaiskiintiö on 750. Heidät siirretään Suomeen muualta.

Uutisen kommentointi TÄÄLLÄ

5 thoughts on “Turvapaikan saaneita kuntiin lisärahalla: Katso kaikki kunnat

 • 24.6.2017 at 15:25
  Permalink

  Uutisten mukaan tulijat vähenevät, VOK:eja lakkautetaan jne. Taitaa olla juuri toisin päin.Puhutaan kuntien saamasta bonusrahasta, jonka saavat otettuaan mahdollisimman monta maahanmuuttajaa/turvapaikanhakijaa/onnenonkijaa elätettäväksi. Kuitenkin se sama bonusraha on kiertänyt ensin täältä EU:hun, josta sitä armollisesti jaetaan takaisin, jos tehdään määräysten mukaan. Oikeastaan missään näistä jutuista ei koskaan selitetä, että rahantulo on määräaikaista ja sen jälkeen kunta/kuntalaiset maksavat viulut! Mamut eivät tule tuottamaan takaisin muuta kuin tappiota.

  Reply
 • 24.6.2017 at 15:36
  Permalink

  Kuinkas siinä käykään, kun kylmissään pakkasella housuunsa pissaa… kunnissa on tainnut tämä vanha viisaus unohtua!

  Reply
 • 24.6.2017 at 17:40
  Permalink

  Sairasta! Kuka vetää nämäkin rahat välistä? Tavalliselle kuntalaiselle tämä helvetti tulee maksamaan vuosien saatossa aivan järkyttäviä summia -PERKELE loppu tähän suomen miehittämiseen on saatava, kehitysmaalaisia jokapaikka täynnä jo nyt.

  Reply
 • 24.6.2017 at 17:40
  Permalink

  Siis ei HYVÄÄ PÄIVÄÄ! SIPILÄ JA ORPO SAAVAT KUSTANTAA NÄIDEN LOMAT OMISTA MILJOONISTAAN, ME SUOMALAISET EMME OLE HEITÄ TÄNNE PYYTÄNEET LOMAILEMAAN !!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.