Puolustusministeri Niinistö puhui veteraanitapahtumassa Vihdissä

Puolustusministeri Jussi Niinistö piti tervehdyspuheenvuoron veteraanitapahtumassa Vihdissä 6. kesäkuuta. Ministeri Niinistö pohti puheessaan Suomen satavuotista itsenäistä taivalta, jonka aikana Suomi on kehittynyt kansainväliseksi hyvinvointivaltioksi. Niinistö huomioi puheessaan veteraanien tekemän merkittävän työn nykypäivän Suomen hyväksi.

Niinistö tähdensi puheessaan, kuinka tärkeää etenkin vuosien 1939-1945 sotakoettelemusten muistaminen on Suomen erityisenä juhlavuotena. Kansakunnan voimavarat olivat sotavuosina äärimmillään, ja jälleenrakentamisen kautena yhteisöllisyys korostui. ”Yhteinen etu asetettiin yksilön edun edelle”, ministeri kiitteli.

Ministeri totesi sodan aikaisten ja sen jälkeisten ponnistelujen olevan menestystarina, jonka jatkumisesta nykysukupolven ja tulevien polvien täytyy pitää huolta. Hyvinvoinnin rakentamista on tuettava sekä sisäisen että ulkoisen turvallisuuden puitteita ylläpitäen. ”Maanpuolustuksesta on pidettävä huolta”, Niinistö sanoi.

”Me ylläpidämme uskottavaa puolustusta. Nostamme sodan ajan vahvuutta 50 000 miehellä. Valmiutemme on kohentunut tällä vaalikaudella lainsäädäntöhankkeiden ja lisärahoituksen ansiosta”, Niinistö vakuutti.

Vapaaehtoista maanpuolustustyötä on edelleen kehitettävä, totesi ministeri Niinistö tervehdyksensä lopuksi. Suomalainen maanpuolustus perustuu vahvaan maanpuolustustahtoon, jonka vaaliminen edellyttää esimerkin näyttämistä arkipäivässä. Yhdeksi tärkeimmäksi käytännön teoksi Niinistö mainitsi isänmaamme eteen uhrautuneiden henkilöiden hyvinvoinnista huolehtimisen.

Lähde: Valtioneuvosto

5 thoughts on “Puolustusministeri Niinistö puhui veteraanitapahtumassa Vihdissä

  • 6.6.2017 at 13:47
    Permalink

    Kauniita sanoja. Kiitos Marsalkka Mannerheim, muu sotajohto sekä Rokan Antti, Häyhän Simo ja jokainen Mannerhei-ristin ritari sekä ne joille sitä ei jaettu mullan alle jos sen päällekään..
    Kirjallista kommentointia maanpuolustuksesta saamme pridemarssien hameurhoilta, venäjäntrollijahtaajilta (pelifirmat herätys! Pogemon kaatui jo! Eikun trollipelit pyörimään) ja ehkä mv-lehden sivuilta kätensä (antaudun!) ylösnostaneen kapiaisen sofistikoidun verbaliikan kautta. Näiden tietolaarien sijaan kolumneja tällekin sivustolle voisi hankkia esim. Suomen Sotilas lehden (vaki)kirjoittajilta). No ei ehkä kaikilta…
    RIP itsenäinen Suomi (6.12.1917-18.11.1994), muistoasi kunnioittaen.

    vänrikki, res

    Reply
  • 6.6.2017 at 14:34
    Permalink

    Ei vaan vissiin Jussi muistanut että on mukana kansainvälisessä matu-busineksessa jossa esi-isien teot uhrataan rahan edestä. Maa joka aikoinaan tapeltiin suomalaisille hyväksi paikaksi asua, tuhotaan nyt rajat avaamalla kaiken maailman matuille. Ja niiden erikoisille tavoille.

    Se että Jussi vielä muistaa Suomen käyneen sotia on suoranainen ihme. Silloin meitä kuitenkin auttoi Saksa, EI NATO. Ja siksi on perin outoa että NATO-kiima on Suomessa koko ajan päällä, vaikka kansa ei siihen järjestöön halua. Se maksaa liikaa eikä se anna mitään muuta kuin alkoholisoituneita henkilöitä jotka komentelevat olemattomia komppanioita.

    Pidetään Suomi suomalaisille. Muut hoitakoon loiset.

    Reply
  • 6.6.2017 at 18:22
    Permalink

    ”Suomalainen maanpuolustus perustuu vahvaan maanpuolustustahtoon, jonka vaaliminen edellyttää esimerkin näyttämistä arkipäivässä.”

    Kuka haluaa enää puolustaa tätä maata afrikkalaisen mutavyöryn alle peitettäväksi? Ks. ”Kreivi Kalergin suunnitelma eurooppalaisten tuhoamiseksi”, kalergisuunnitelma.blogspot.fi/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html
    Tätähän meillä vallassa olevat EUnukit ovat Brysselin jesuiittojen kanssa toteuttamassa.

    Reply
  • 6.6.2017 at 21:03
    Permalink

    Tämä Niinistö aikoo viedä suomalaisia sotilaita kuolemaan valtiorajojemme ulkopuolelle vain siksi, että tämä broileri ja pelkuri haluaa päästä ”isojen poikien” kanssa samoihin leikkeihin.
    Sinkkiarkuissa tuodaan poikiamme ja tyttöjämme Helsinki-Vantaan lentokentälle sotilaallisin kunnianosoituksin, jossa tuleva puollustusministeri ja puollustusvoimien komentaja saa pidätellä krokotiilin kyyneliään.
    ”Oikeiden” vuodattelu jääkin sitten vanhemmille ja muille läheisille kotiseurakunna kirkkomailla.

    Reply
  • 11.6.2017 at 19:18
    Permalink

    Komeat olivat juhlat veteraaneille vihdissä.Erkki Tuovinen oli tapaansa mukaan laittanut esimerkillisesti juhlat pystyyn.Ministeri kiitteli ja totesi että vapaehtoine maanpuolustustyö on jalointa toimintaa.Paikalla olu lähes sata kunniakansalaista saattajineen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.