Juuri kun luulit nähneesi kaiken… Nyt tulevat feministiset keppihevosteinit! (video)

Voimme unohtaa teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat. Päivän sana on teini-ikäiset feministikeppihevostelijat.

Viime perjantaina Vantaalla järjestetyt vuotuiset keppihevosten SM-kilpailut ovat niittäneet maailmanlaajuista mainetta. Tapahtuma keräsi noin 200 osallistujaa ja yleisöä noin tuhannen katselijan verran.

Tapahtuma on saanut näkyvyyttä Euroopan lisäksi myös Yhdysvalloissa, jossa siitä uutisoivat mm. Washington Post ja New York Post. Ensin mainitun lehden mukaan ”Keppihevosvillitys Suomessa on tyttövoiman ilmentymä”. Jälkimmäinen puolestaan kertoi suomalaisteinien ”sekoavan keppihevosista”.

Mistä tässä harrastuksessa sitten oikein on kyse? Ehkä kaikkein parhaan kuvan keppihevosmeiningistä saat katsomalla oheisen Euronewsin julkaiseman videon. Mikäli alla oleva Facebookissa julkaistu video ei näy, voit katsoa sen myös Euronewsin www-sivuilta.

Videolta näkee, kuinka keppihevosilla varustautuneet teinitytöt pomppivat kuin hevoset konsanaan esteradan läpi. Niin ikään teinitytöistä koostuva tuomaristo arvioi suorituksia asiantuntevan näköisesti, ja yleisökin näyttää hyvin pitkälti edustavan teinejä. Joukossa saattaa tosin olla muutamia kilpailijoiden vanhempia.

Useat maailmalla julkaistut artikkelit pohjautuvat uutistoimisto AP:n uutiseen, jossa on haastateltu keppihevosharrastajia. Uutisessa nostetaan esille harrastukseen liittyvä tyttöjen voimaannuttaminen ja tyttövoiman korostaminen.

– Mielestäni keppihevosharrastuksella on feministinen agenda. Poikia ei tule ja sano, mitä meidän pitää tehdä tai pomottele meitä. Joten mielestäni on olemassa eräänlainen (feministinen) näkökulma, toteaa lajin pioneeri Alisa Aarniomäki uutistoimisto AP:lle.

Teinit pitävät keppihevosten lippua korkealla nyt, kun vielä reilu vuosi sitten paljon julkisuudessa esillä olleet Loldiers of Odinien keppihevoset vaikuttavat kuolleen sukupuuttoon.

Lähteet: Washington Post, New York Post, Euronews

 

5 thoughts on “Juuri kun luulit nähneesi kaiken… Nyt tulevat feministiset keppihevosteinit! (video)

  • 3.5.2017 at 14:02
    Permalink

    Rajansa kaikella. Jos tuonikäiset tyttölapset kirmaavat keppihevosten kanssa sen sijaan että opiskelisivat ja valmistautuisivat alkavaan elämäänsä, niin paljon on taannuttu 10 vuodessa. Nimittäin, on aika kun leikitään, on aika kun opiskellaan ja on aika kun tehdään töitä ja perustetaan perhe. Tosin, nykyaikana aika moni asia on mennyt päälelleen. Mietin tuota videota katsellessa että tuntevatko nuo tytöt olevansa alle 10 vuotiaita?

    Reply
    • 3.5.2017 at 14:12
      Permalink

      Rakas ihminen. On aika herätä tuosta valveuniesta missä elämän tarkoitus on ohjelmointi työelämään ja velkaorjuuteen.

      Tuo on elämää, jos siitä nauttii. Vaikkakaan en näe tuota naisenergian ilmentymänä, niin en näe siinä mitään pahaakaan. Tuo ihmisiä yhteen, ei kuluta tolkuttomasti luonnonvaroja, nuoret tytöt opettelevat fyysisiä taitoja ja niin edelleen.

      Keskitä mieluummin tarmosi siihen miten nykylapsia seksualisoidaan jo nuoresta asti. Se on paljon vaarallisempaa. Disneystä alkaa, s***iä ja seksuaalisia symboleita kaikkialla, Miley Cyrusit viettelevät ensin nuorison ja sitten muuntuvat kuin taikaiskusta hyperseksuaalisiksi rappiotaiteen edustajiksi. Ja sama Disney-sukupolvi seuraa perässä.
      Sitten imetään joka viikonloppu eri teiniä ja paneskellaan miten sattuu. Ja tottakai viihdeteollisuus ja kulutusohjelmointi mukailevat tätä rappiota ja tiedottomuuden tilaa normaalina ja usein myös tavoiteltavana.

      Jos se elämä ei ole jo alkanut nuorena ihmisenä, niin milloin se sitten oikein alkaa? Kun on tarpeeksi velkaa ja työtä? Siihen se elämä yleensä loppuu. Sama vuosi vain eletään vielä 50 kertaa ennenkuin heitetään luut kuppiin. Ympyrä sulkeutuu.

      Reply
  • 3.5.2017 at 17:26
    Permalink

    Miksi tämäkin kiva juttu piti TAAS sotkea kulttuurimarxismiin ja feminismiin? Keppareilla ja puuhevosilla on leikitty aina. Ratsastava ala-astetta käyvä tytär leikkii vielä ja se on tosiaan parempaa tekemistä omalla pihalla kuin tv saasta. Kädentaitojakin tulee harjoiteltua siinä samalla, kun heppoja valmistaa itse. Joskus tallileikeissä on mukana pikkuveli. Niinkuin ennen leikittiin kotia, jossa oli isän ja äidin roolit.
    Tallilla hoituu hommat sitten oikeiden ponien ja suomenhevostenkin kanssa, missä käy muuten myös poikia.

    Haluaisin tietää, kuka pakottaa meidät tähän sairaaseen median julistamaan FEMINISMIIN, joka on vähemmistöä? Omat lapseni ovat heppatyttö ja jääkiekkoa pelaavat pojat, ITSE ovat saaneet harrastuksensa valita. Terveessä kasvatuksessa ei tarvita tyttöjä ” voimaannuttavaa” ideologiaa, vaan perinteisiä perhearvoja unohtamatta rakkautta ja rajoja.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.