Käsittämätöntä uutisointia: Tässä räikeä esimerkki ”vihamedialta”

Vihamedia uutisoi omia ajatuksia ja yrittää kampittaa ne ketkä ei allekirjoita heidän ajattelumaailmaa. Tässä räikeä esimerkki asiasta.

Terhi Kiemunki Facebook
OIKAISUVAATIMUS:
STT uutisoi 2.12.2016 seuraavasti: ”Perussuomalaisten Terhi Kiemungin verkkokeräys sakkojensa maksamiseksi on mitä ilmeisimmin laiton. Rahankeräykset vaativat luvan tietyin poikkeuksin, ja yksityinen henkilö ei voi saada keräyslupaa.”

Uutisen julkaisivat muun muassa Kainuun Sanomat, Aamulehti, MTV, Keskisuomalainen, Iltalehti ja Satakunnan kansa.

Uutinen on täysin virheellinen ja vaadin sen välitöntä oikaisua.

On totta, että olen julkaissut tilinumeron Facebook-sivuillani 1.12.2016 klo 17:36 seuraavalla tavalla:
”Nyt on tullut niin monta kysymystä tästä että siinä se:
Tilinumero: FI61 1146 3001 1523 44
Saaja: Terhi Kiemunki –tuki”

Tilinumero ei ole omani. Se kuuluu Terhi Kiemunki –tukiyhdistykselle. Olen julkaissut tiedon tukiyhdistyksen tilistä aikaisemminkin.

Rahankeräyslain 5 § mukaan ”rahankeräyslupaa ei tarvita yleisissä vaaleissa ehdokkaana olevan tukemiseksi yksinomaan toimivan yhdistyksen kampanja-aikana järjestämään rahankeräykseen vaalikampanjan kulujen kattamiseksi. Kampanja-ajaksi luetaan ajanjakso, joka alkaa kuusi kuukautta ennen vaalipäivää ja päättyy kaksi viikkoa vaalipäivän jälkeen.”

Terhi Kiemunki –tukiyhdistys toimii rahankeräyslaissa määritellyllä tavalla vaaliehdokkaan tukemiseksi. Yhdistys on perustettu vuonna 2011. Kuntavaalit järjestetään 9.4.2017. Vaalipäivään on aikaa alle puoli vuotta.

Toisin kuin STT:n uutisessa väitetään, en kerää rahaa sakkoihini. Tukiyhdistys voi täysin laillisesti kerätä rahaa puoli vuotta ennen vaaleja. Se ei tarvitse tähän keräyslupaa. Asiassa ei ole mitään epäselvää. STT:n väitteellä siitä, että olisin rikkonut lakia, ei ole mitään pohjaa.

LISÄKSI:

STT julkaisi uutisensa minua kuulematta. Tämä rikkoo Journalistin ohjeiden kohtaa 21: ” Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä.”

On ilmeistä, että minulle ei koskaan annettu tilaisuutta puolustautua syytöksiä vastaan. Mediat, jotka ovat julkaisseet STT:n uutisen minua kuulematta, ovat rikkoneet journalistin ohjeita. Siirrän asian neuvoston käsiteltäväksi.

TERHI KIEMUNKI

3 thoughts on “Käsittämätöntä uutisointia: Tässä räikeä esimerkki ”vihamedialta”

 • 4.12.2016 at 11:44
  Permalink

  Juuri näin tämä viha-vasemmisto-viher-marxilainen koneisto toimii. Jos joku uskaltaa nousta heitä vastaan, niin samalla tavalla kuin SDP:ssä, kaikki hyökkäävät avoimesti tätä yhtä henkilöä vastaan. SDP:lle meidän ei tarvitse suoraan maksaa mitään, mutta se ärsyttää että tälle viha-koneistolle maksetaan suoraan verovaroista.

  Tulevaisuuden sukupolvet tulevat ihmettelemään tätä diktatuurin valheellista aikaa euroopassa. Ja kyselevät toisiltaan että oliko kansa todella noin tyhmää ettei nähnyt tai ymmärätyt mitä politikot ajoivat takaa.

  Onneksi on henkilöitä jotka nousevat vallassa olevia (en sanonut valittuja) tahoja vastaan.

  Reply
 • 5.12.2016 at 09:12
  Permalink

  Rahankeräyslain 5 § mukaan ”rahankeräyslupaa ei tarvita yleisissä vaaleissa ehdokkaana olevan tukemiseksi yksinomaan toimivan yhdistyksen kampanja-aikana järjestämään rahankeräykseen *vaalikampanjan kulujen kattamiseksi*. Kampanja-ajaksi luetaan ajanjakso, joka alkaa kuusi kuukautta ennen vaalipäivää ja päättyy kaksi viikkoa vaalipäivän jälkeen.”

  Onko nyt pyörivä oikeusistunto siis vaalikampanja?

  Reply
 • 26.2.2017 at 20:42
  Permalink

  Olen eri vaalipiirissä enkä voi äänestää Terhiä mutta rahaa laitan hänen tukiyhdistykselleen. Törkeää persuilta erottaa ihminen joka uskaltaa sanoa ääneen sen mitä kansa ajattelee!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.