Väinölän kirkko majoittaa paperittomia – poliisi ei hyväksy piilottelua

Porin Teljän seurakunta alkaa majoittaa paperittomia turvapaikanhakijoita Väinölän kirkossa, vanhassa talonmiehen asunnossa.

Majoituson tarkoitettu Teljän seurakunnan kirkkoherran Kaisa Huhtalan mukaan niille turvapaikanhakijoille, jotka eivät saa Suomesta oleskelulupaa, mutta eivät voi palata kotimaahansa.

Suomessa oleskelee tällä hetkellä noin 2 000 ihmistä laittomasti ja määrän arvioidaan nousevan lähivuosina 4 000 henkilöön.

– Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella on tällä hetkellä 20–30 turvapaikanhakijaa, jotka ovat jääneet Suomeen kielteisen päätöksen jälkeen, kertoo Lounais-Suomen poliisin ulkomaalaisyksikön päällikkö, ylikomisario Stephan Sundqvist.

Pääosa paperittomista on Sundqvistin mukaan Irakista.

– Joukossa on myös ihmisiä Pohjois-Afrikasta ja Afganistanista.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) on toivonut, ettei kirkko estäisi viranomaisten toimia, kun nämä yrittävät palauttaa laittomasti Suomessa olevia turvapaikanhakijoita takaisin kotimaihinsa.

– Niin kauan kuin kirkko ei yritä piilotella ja siirrellä ihmisiä, poliisi ei puutu majoitukseen. Toistaiseksi ei ole tietoa, että kirkko olisi piilotellut paperittomia, Sundqvist toteaa.

Mikäli piilottelua tapahtuu, Sundqvistin mukaan se voi johtaa syytteeseen avunannosta ulkomaalaisrikokseen.

Vaikka Sundqvist ei tuomitse kirkon tarjoamaa hätämajoitusta talvipakkasilla, paperittomien jatkuvasti kasvava määrä antaa aihetta aiempaa tarkempaan turvallisuudesta huolehtimiseen.

– Ilmiö on huolestuttava. Mitä enemmän Suomessa on ihmisiä laittomasti, sitä enemmän se tietää ongelmia. Kuten Sauli Niinistö on sanonut, joillakin voi olla pahat mielessä, Sundqvist varoittaa.

Asiasta uutisoi:  satakunnankansa

2 thoughts on “Väinölän kirkko majoittaa paperittomia – poliisi ei hyväksy piilottelua

  • 2.12.2016 at 15:38
    Permalink

    Oikein. Ja jos poliisi hakisi automaattisesti pois ja karkoittaisi ilman suurempia käräjöintejä maassa luvatta olevat matut, niin kansalaisaktivismi ilmiantojen pohjalta räjähtäsi käsiin.

    Nyt ei kukaan viitsi ilmiantaa kun viranomaiset ei kuitenkaan tee mitään.

    Reply
  • 2.12.2016 at 23:13
    Permalink

    Kuinkahan moni kirkkoveron maksajista hyväksyy tätä toimintaa…Väitän korkeintaan 20-30℅ heistä…Joten tässäkin Papit ja Piispat välittävät paskaakaan Heidän palkanmaksajiensa mielipiteistä…Niinkuin tekevät kaikissa muissakin asioissa…

    Kuinkahan moni Noista ovat Sotarikollisia jotka eivät siitä syystä halua palata lähtömaahansa….Elintaso Pakoloisista puhumattakaan….Veikkaan suurta osaa….

    Kirkko ei Tuominnut SANALLAKAAN kun noitten Synnyinmaat Tuhottiin Lännen Kristittyjen Toimesta (U$A-$AATANA / NATO)…Kun TODELLAKIN OLI MAHDOLLISUUS VAIKUTTAA NIITTEN IHMISTEN ELÄMÄÄN…

    Nyt sitten kun Joku LOPULTAKIN puuttui tähän Menoon (Venäjä)….NIIN SITTEN KYLLÄ HUUDETAAN JA SOITETAAN KIRKONKELLOJA…

    VOI $AATANA TUOTA KIRKKOA…

    Minä Olen saanut Tarpeekseni..!!!..

    MINÄ EROAN TUOSTA $AATANAN P€$ÄSTÄ !!!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.