Myös Pekka Ervastin potkuilla Yle:stä Sipilä-yhteys?

Ylen poliittisen toimituksen entisen päällikön Pekka Ervastin potkujen syyt on nyt otettu julkisen pohdinnan alaiseksi. Ervasti itse pidättäytyy ottamasta kantaa omaan tapaukseensa, mutta kommentoi yleistä tilannetta Maasedun Tulevaisuudessa:

Yleisradion painostaminen ei ole mitään uutta, sanoo Ylen politiikan toimituksen entinen päällikkö Pekka Ervasti. Hänen mukaansa tilanne on kärjistynyt varsinaisesti kahden viime vuoden aikana. ”Juttuja on hyllytetty ja sensuroitu ja toimittajille on annettu varoituksia erityisesti tämän hallituksen aikana.”

Ervasti kirjoitti itsekin kriittisesti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) poliittisesta osaamisesta, terveydestä ja taloudellisista sitoumuksista, kunnes sai potkut.

Ylen A-studiossa kysyttiin keskiviikkoiltana vastaavalta päätoimittaja Atte Jääskeläiseltä Ervastin potkuista ja siitä, maksettiinko tämä hiljaiseksi. Jääskeläinen ei kommentoinut.

”Kuten vastaava päätoimittaja Jääskeläinen on sanonut: olemme tehneet Ylen kanssa sopimuksen siitä, että emme erittele Ylestä lähtemiseni syitä julkisuudessa”, sanoi myös Ervasti torstaiaamuna MT:lle.

Asiasta kirjoitti Maaseudun Tulevaisuus 01.12.2016.

Ervasti on työstään palkittu toimittaja, ollut Ylen poliittisen toimituksen päällikkönä kohua herättäneeseen irtisanomiseensa asti ja Suomen Kuvalehden politiikan toimittajana. Tällähetkellä hän on Maaseudun Tulevaisuuden kolumnisti.

Ylen toimitusjohtaja Atte Jääskeläinen hyllytti äskettäin pääministeri Juha Sipilän lasten, enojen yms. omistaman Katera Steelin ja Sipilän päätöksellä 100 miljoonaa euroa valtiolta saaneen Terrafamen (Talvivaaran) välisiä kytköksiä ja Sipilän mahdollista esteellisyyttä Terrafamea koskevassa päätöksenteossa selvittävän toimittaja Salla Vuorikosken jutut, ja antoi varoituksen t. sanktion toimittaja Ruben Stillerille.

Radio ja Televisiotoimittajien liitto RTTL on ottanut kantaa Jääskeläisen po. päätökseen. RTTL:n mielestä Yle rikkoo journalistin ohjeita ottamalla vastaan komentoja poliitikolta ja pimittämällä uutisista oleellisia asioita.

Pääministeri Sipilä kiistää aikoneensa vaikuttaa Ylen toimintaan, ja myös Jääskeläinen kiistää saaneensa Sipilältä määräyksiä Tässä asiassa. Toimittaja Vuorikoski on julkaissut osan Sipilältä saamistaan viesteistä. Niistä on luettavissa päättäväinen tahto vaikuttaa toimittajan uutisointiin. Sipilän ja Vuorikosken sähköpostikeskustelun julkaisi tänään (01.123.) Iltalehti:

 

25. marraskuuta 2016 klo 15.09

Lähettäjä: juha.sipila@vnk.fi

Vastaanottajat: salla.vuorikoski@yle.fi, atte.jaaskelainen@yle.fi, Riina.Nevamaki@vnk.fi,Markus.Lahtinen@vnk.fi

Otsikko: Re: kommenttipyyntö pääministerille / YLE

Eipä kerennyt kommentoida, kun edesvastuuton juttu on jo tehty. Hyvään journalismiin kuuluu se, että syytetyllä on mahdollisuus sanoa oma näkemyksensä. Tämä on käsittämätöntä Yleltä, ja käsittämättömän kaukaa haettu. Vahinko on jo tapahtunut. Minua saa haukkua niin paljon kuin haluatte (ja niin totisesti teettekin), mutta pitäkää lapseni ja kaukaiset sukulaiset ulkona tästä likaisesta pelistä. Tätä viestiä ei saa käyttää julkisuudessa.

t. Juha Sipilä

Sipilän mielestä on ”vastuutonta journalismia”, kun kansalle vastuullinen yhteisesti omistettu media tiedottaa pääministerin äskettäin omistaman, nyt lapsille yms. siirretyn, firman ja miljoonaluokan avustuksen juuri pääministerin päätöksellä vastaanottaneen kaivoskonsernin välisistä sopimuksista.

Nykyaikaisen parlamentarismin kotimaanakin mainitussa Englannissa poliitikko joka antaa aiheen epäillä itseään em. kaltaisesta pelistä on ”rampa ankka”. di-gold

 

 

 

 

5 thoughts on “Myös Pekka Ervastin potkuilla Yle:stä Sipilä-yhteys?

 • 1.12.2016 at 16:12
  Permalink

  Kyllähän se jo että asiaa ei kommentoida osoittaa että ei savia ilman tulta.

  Reply
 • 1.12.2016 at 19:46
  Permalink

  On se kumma ettei YLE:n mädättämät toimittajat ja johtajat saa suutaan auki silloin kun olisi aika. Sitten myöhemmin kyllä kerrotaan kaikenlaista jolloin aika ja paikka on mennyt jo ohi.

  YLE:ssä ei vissiin ole yhtään selkärankaista toimittajaa tai työntekijää joka uskaltaisi edes salanimellä kertoa mitä sielä oikein tapahtuu ja kuka niitä juttuja sensuroi tai käskee kirjoittamaan tiettyyn sävyyn.

  Haastan kaikki toimittajat lähettävään vaihtoehtomedioille ne jutut jotka itse tietää tapahtuneeksi. Se minkä joku on kuullut, sitä ei saa kertoa. Mutta nimet niiden pääliköiden tai sensuroijien kohdalle jotka ovat vaikuttaneet juttujen puolueettomuuteen.

  Minkä vuoksi kansan pitää pönkittää toimittajien egoa ja itsetuntoa? Eikö heillä ole sitä sen vertaa että toisivat ammattietiika nimissä tapaukset julkisuuteen?

  Reply
 • 1.12.2016 at 20:44
  Permalink

  Tämä Saatanan Sipilä ( kyltti kempeleessä ) joutaisi häpeäpaaluun, wanhan ajan kirkonmenojen tyyliin. Sen verran otusta katsottaisiin, että sylki osuisi kohilleen 😉 .

  Reply
 • 2.12.2016 at 02:35
  Permalink

  Putin heiluu täälläkin.surullista!

  Reply
  • 2.12.2016 at 14:01
   Permalink

   Jonkin sortin optikkovierailu voisi olla tarpeen? Vai missä se Putleri heiluu sitten?

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.