Terhi Kiemunki sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan: Valittaa päätöksestä Hovioikeuteen

Perussuomalaisten Terhi Kiemunki on tuomittu sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tuomio tuli islamia koskeneesta blogikirjoituksesta.

Perussuomalaisten Terhi Kiemunki on tuomittu sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tuomio tuli islamia koskeneesta blogikirjoituksesta.

Kiemunki julkaisi maaliskuussa blogikirjoituksen, jossa hän katsoi, että islam on vaarassa tuhota demokratian ja aiheuttaa väkivaltaa.

Terhi Kiemunki julkaisi tiedotteen:

Tiedote 1.12.2016, julkaisuvapaa
Käräjäoikeus on tehnyt päätöksen, joka on muodostettu kovan julkisuuspaineen alla eikä ole sinänsä yllätys.

Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että tilastollisten tosiasioiden toteamisesta tai edes mielipiteen kertomisesta ei tule rikollista, jos joku ei pidä niistä. Kirjoituksessani en ole tietoisesti pyrkinyt solvaamaan tai loukkaamaan ketään, sitä ei myöskään ole kohdistettu ihmisiin, yksilöihin vaan olen kirjoittanut, että en halua maahamme leviävän väkivaltaisen, suvaitsemattoman ja alistavan uskonnon mukaisen kulttuurin ja lain.

Mitä kansanryhmää vastaan mielipiteeni ovat kiihottaneet? Kirjoituksen väitetään kiihottaneen muslimeja vastaan. Nyt siitä ovat tulleet vihaiseksi ne, joilla on erilainen mielipide näistä asioista kuin minulla. Eli he ovat ”kiihottuneet” minua ja muita jotka ovat samaa mieltä kanssani, vastaan. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan mielletään yllyttämiseksi väkivaltaan, kirjoitukseni ei ole tuottanut väkivaltaa, eikä se ole ollut tavoitteenakaan.

Kirjoituksessa ei ole yleistetty, vaan todettu, että kaikki muslimit eivät ole terroristeja. ”Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta tässä ajassa kaikki Euroopan terroristit ovat muslimeja.” Tässä ajassa –tarkoittaen lähimenneisyyttä ja nykyhetkeä- kaikkien terroristitekojen tekijöiksi Euroopassa ovat osoittautuneet muslimit. Jos jotain terroristi-iskuja on jonkun muun toimesta tapahtunut, en ole sellaisesta kuullut. Muista väkivaltaisista ja halveksittavista teoista on paljon esimerkkejä jotka näkyvät jo Suomenkin rikostilastoissa.

Kirjoitin blogitekstini, koska minut oli tuomittu median ja vihervasemmiston toimesta rikolliseksi vihan lietsojaksi, jota sai solvata ja herjata mielin määrin julkisesti ja yksityisviestein joissa uhattiin henkeä ja jopa perhettä. Todella rumia sanoja, sellaisia en ole itse koskaan käyttänyt kenestäkään ihmisestä. Tämä solvaaminen jatkuu edelleen, ja sen sallitaan jatkuvan. Kukaan ei vie oikeuden eteen vihapuheesta ja uhkauksista jotka kohdistuvat avoimesti suomalaisia vastaan. Tässä maassa –ja koko Euroopassa- leviää valtavalla vauhdilla kulttuuri josta ei saa kertoa mielipidettään. Jos kerrot, olet kiihottanut kansanryhmää vastaan ja sinut tuomitaan.

Asia etenee hovioikeuteen. Tässä on kyse periaatteesta, nyt ollaan määrittelemässä mitä mieltä Suomessa saa olla. Suunta on huolestuttava.

 

6 thoughts on “Terhi Kiemunki sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan: Valittaa päätöksestä Hovioikeuteen

 • 1.12.2016 at 15:19
  Permalink

  Totuus ei kuitenkaan muutu vaikka siitä sakotetaankin! Mutta vihaa tuo sakko kasvattaa.

  Reply
 • 1.12.2016 at 15:28
  Permalink

  Uutista päivitetty klo 15:26

  Reply
 • 1.12.2016 at 17:01
  Permalink

  Islam siis on nyt kansanryhmä, ei uskonto tai muslimit. Kaikki samaa kuonaa. Asia pihvi.

  Reply
 • 1.12.2016 at 17:43
  Permalink

  ”Kiemunki julkaisi maaliskuussa blogikirjoituksen, jossa hän katsoi, että islam on vaarassa tuhota demokratian ja aiheuttaa väkivaltaa.”. Mikä tässä voi olla epäselvää, totta joka sana. Pirkanmaan käräjäoikeus teki itsestään pelokkaiden surkimuksien kerhon, helvettiin mokoma käräjä`oikeus`.

  ”Asia etenee hovioikeuteen. Tässä on kyse periaatteesta, nyt ollaan määrittelemässä mitä mieltä Suomessa saa olla. Suunta on huolestuttava.” Jeps Terhi, anna palaa vaan, sarjatulella tuen kanssa…

  Reply
 • 1.12.2016 at 18:50
  Permalink

  Jos islam on *kansanryhmä*, silloin vika on geeneissä, ei niiden jutuissa. OK.

  Reply
 • 3.12.2016 at 11:15
  Permalink

  Kyllä sitä rasite taas oikeuslaitosta kaikenlaisilla vähäpätöisillä jutuilla, naurettavaa. Ei tällätavoin voida kitkeä ja vaientaa totuuden puhujia, tämä nostattaa vaan lisää vihaa ja siihen liittyviä vihapuheita. Suvakit älkää heittäkö bensaa liekkeihin, hörhöt!!!!!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.