Perussuomalaisten ehdotus maahanmuuttajien alemmasta sosiaaliturvasta karahti perustuslakiin

Perustuslaissa yhdenvertaisuus pykälä esti perussuomalaisten jo vuosi sitten pöydälle jättämän esityksen alemmasta sosiaaliturvasta maahanmuuttajille. Hallitus veti ehdotuksen tänään 24pv pois. Perussuomalaiset jatkavat kuitenkin ehdotuksen kehittämistä.

Perussuomalaiset perustelevat ehdotusta sillä, että Suomi on liian houkutteleva maa pakolaisille, juuri anteliaan sosiaaliturvan takia. Vuoden 2015 pakolaiskriisissä Suomi oli yksi halutuimmista kohdemaista. Tätä edes auttoi varmasti moni muukin asia, kuten pääministeri Sipilän kutsu omaan kartanoonsa.

Lainattu Suomenuutisilta:

 • Pohjoismainen sosiaaliturva ei ole kestävä järjestelmä, jos sen piiriin pääsee liian helposti ja halukkaita tulijoita on paljon, sanoo kansanedustaja, varatuomari Leena Meri.
 • Mielestämme oli erittäin tärkeää, että mahdollisuutta ulkomaalaisten alempaan sosiaaliturvaan selvitettiin. Toteamme, että nykyinen perustuslaki ei tältä osin mahdollista joustavan maahanmuuttopolitiikan tekemistä, Meri jatkaa.
 • Tiettyjen oikeuksien ulottaminen kaikkiin Suomessa oleskeleviin voi olla kansantaloudellemme liikaa. Tiettyjen perusoikeuksien rajaaminen vain kansalaisille pitäisi olla mahdollista ja se lisäisi kansalaisuuden arvoa. Perussuomalaiset jatkaa asian selvittämistä. Nykyjärjestelmään meillä ei ole varaa.

Ville Tavio Suomenuutisille:

 • – Halusimme tehdä Suomesta vähemmän houkuttelevan, ettei tänne tultaisi vain sosiaaliturvan perässä. Ennakkokäsitys oli tietysti, että esitys on perustuslain mukainen, eli mitenkään selvästä perustuslain tulkinnasta ei ole ollut kyse.

  – Olemme matkalla kohti Suomea, jossa perustuslaki suojelee ulkomaalaisia suomalaisten kustannuksella. Perustuslain tulisi ensisijaisesti turvata isänmaan etu, Tavio toteaa.

Alunperin ehdotus koski maahanmuuttajien työmarkkinatukea, joka olisi muutettu kotoutumistueksi. Kotoutumistuki olisi ollut 90% työmarkkinatuesta ja sitä olisi maksettu ainoastaan 3 vuotta.

 

 

 

3 thoughts on “Perussuomalaisten ehdotus maahanmuuttajien alemmasta sosiaaliturvasta karahti perustuslakiin

 • 24.11.2016 at 17:53
  Permalink

  ”Perussuomalaiset jatkaa asian selvittämistä. Nykyjärjestelmään meillä ei ole varaa ”. Lakiasiantuntijat Meri ja Tavio laittanevat selvitysmyllyn pyörimään.

  Eiköhän tämä Tavion kommentti kerro homman ytimen. ”Olemme matkalla kohti Suomea, jossa perustuslaki suojelee ulkomaalaisia suomalaisten kustannuksella. Perustuslain tulisi ensisijaisesti turvata isänmaan etu, ”

  Reply
 • 24.11.2016 at 21:21
  Permalink

  Lakia pitäisi kehittää niin, että suomalaisen sosiaaliturvan vastikkeena tulee olla suoritettu suomalainen oppivelvollisuus. Silloin laki olisi yhdenvertainen kaikille.

  Reply
 • 25.11.2016 at 10:20
  Permalink

  Tämä oli tarkkaan harkittu teko. Jokaisessa puolueessa on sen verran lakimiehiä tarkastamassa tekstejä ja aloitteita ettei tällaista pääse tapahtumaan. Mutta kuten usein ennenkin, tehdään populistinen aloite jonka tiedetään kaatuvat, jos ei lakiseikkoihin niin muotosoikkoihin. Näin saadaan kansan syvät rivit tuntemaan että puolue olisi kansan puolella, mutta laki on vastaan.

  Miettikää hyvät ihmiset ennenkuin menette tällaiseen ansaan. Jokainen Persu-johdossa oleva henkilö on niin vanha konkari politiikassa ettei tällaista tapahdu vahingossa. Kun jo kuntatasollakin osataan tällaiset asiat tarkistaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.