Lufthansan lentäjät lakkoon, 900 lentoa peruttu

Lentäjät aloittivat kaksipäiväisen työnseisauksen tänään. Lakko jatkuu läpi torstain. Saksalaisen Lufthansan lentäjälakko pysäyttää ainakin 900 lentoa. Lakko johtuu lentoyhtiön ja ammattiliittojen keskinäisistä palkkariidoista.

Lakko on laskettu koskettavan noin 10,000 matkustajaa, jotka joutuvat nyt etsimään vaihtoehtoisia reittejä ja lentoyhtiöitä.

Haastateltu närkästynyt matkustaja kommentoi lakkoa sanoilla, ”liikaa osuu nyt lakkoja samalle lentoyhtiölle, ärsyttävää”

Toinen haastateltu ymmärtää, että lentäjien pitää saada palkkansa, mutta on pahoillaan että se mahdollistetaan asiakkaiden kustannuksella.

Lakko koskettaa Lufthansan lyhyen- sekä pitkänmatkan lentoja.

One thought on “Lufthansan lentäjät lakkoon, 900 lentoa peruttu

  • 24.11.2016 at 08:46
    Permalink

    Tämän lakkoilun voi ymmärtää kun tietää että lentäjät ovat Saksassa kuin bussinkuljettajat. He tekevät 8h työpäivää eikä mitään kahden päivän rentoutumislomia ole kuten suomalaisilla lentäjillä kohdemaassa. Ja palkkakaan ei juuri eroa bussikuskin palkasta.

    Saksassa lentäjien palkat on pidetty siinä tasossa kuin suorittavan portaan palkan kuuluukin olla. Suomessa tienataan työtuntiin nähden monikymmenkertainen palkka. Ja siihen saksassakin pyritään. Ensin siis eroon 8h/työpäivä lentämisestä.

    …toisaalta siinä sitä rutiinia tulee ja ammattitaito pysyy yllä. Jo nyt on tullut eteen tilanteita joissa lentokone on ollut vaarassa kun lentäjän on pitänyt ”lentää” sitä. Niin paljon lennetään autopiloteilla ja usein laskutkin tehdään sillä, että lentäjien ammattitaito on päässyt pahasti rapistumaan. Ja kun sitten tulee tilanne että ihan oikeasti pitäisi lentää, se onkin taas haparointia kuten alkuvuisina ilman pilotteja.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.