”Yleishyödyllinen” VVO: 371 milj. liikevaihdolla 225 milj. voittoa.

Asuminen ja rakentaminen ovat perinteisesti olleet Suomessa harmaa alue poliittisen päätöksenteon ja yksityisen bisneksen välissä. Nyt asiaan ovat kiinnittäneet huomiota kansanedustajat Sari Tanus (KD) ja Hjallis Harkimo (KOK).

Erityisesti kritiikkiä on saanut SAK:laisten liittojen omistama VVO, jonka vuokratasoa pidetään yleisesti kohtuuttoman korkeana. Sari Tanus:

VVO omisti viime vuonna 32500 asuntoa, joita se vuokraa. Jos se alentaisi jokaisen asuntonsa vuokraa 500e/kk, saisi se kuitenkin voittoa vielä 30 milj. euroa eli yli 8 % liikevaihdosta,

8%:a pidetään ihan hyvänä voittoprosenttina yksityisellä sektorilla, mutta ehkä asia on toisin jos puolueet ovat mukana? Toki ilman puoluesuhteita ei parempiin tuloksiin päästä, rehellisellä bisneksellä. Harkimo lohkaisee samasta asiasta:

Kun tähän vielä lisää vuokrienkorotukset, jotka kunnat joutuvat maksamaan ja ammattiyhdistysliikkeet nostamat osingot sekä sen, että omistus on hankittu verovapailla jäsenmaksuilla. Sen lisäksi ay-liikkeet eivät yleishyödyllisinä toimijoina joudu maksaan voitoistaan veroa. Hyötyä ne tuottavat, mutta eivät yleisesti vaan niiden jäsenille. Lapsikin ymmärtää, että eihän tässä ole enää mitään tolkkua minkään oikeudenmukaisuuden kannalta.

Asiasta kertoi Uusi Suomi 16.11.2016, ja 10.09.2016.

Meillä on Suomessa kummallinen talouden ”kolmas sektori”, jota ei mikään eduskunta tai kunnanvaltuusto kontrolloi kuten julkissektoria, eikä se myöskään ole kysynnän ja tarjonnan lain alainen kuten markkinatalous. Tässä puolisosialistisessa sektorissa eletään vailla huolta toiminnan kannattavuudesta, sillä poliittiset päätökset ovat saman yhteiskuntaluokan vaikutettavissa.  Ei mikään ihme, että kaikki Suomessa maksaa kummallisen paljon, -verrattuna läntisiin markkinatalousmaihin.

Jäsenkirjasidonnaisen, verokertymästä suoraan tai välillisesti kustannetun, huolettoman hyvinvoinnin piirissä elää Suomessa yli miljoona henkilöä. Osa julkishallinnon ja sen rönsyjen parissa, osa erilaisissa yleishyödyllisissä (=etuoikeuteuissa) hankkeissa ja puulaakeissa.

VVO-kritiikkiä esittää mm. Facebook-ryhmä ”Asumisen Hinta Alas” (AHA).

2 thoughts on “”Yleishyödyllinen” VVO: 371 milj. liikevaihdolla 225 milj. voittoa.

  • 20.11.2017 at 08:56
    Permalink

    Laki ja asetukset kuuluvan vain tavallisen rahvaan verottamiseen ja herran nuhteessa pitämiseen! Herrat ja puoluepamput sekä verenimijä loiset kuuluvat niistä vapautettuun rälssiin!

    Onhan tuo huikea voitto pienellä liikevaihdolla. Verottomana!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.