Malmön rikollisjengit ottaneet ”verirahojen” maksun käyttöön: Poliisi huolissaan kehityksestä

Joissain kolmannen maailman maissa on käytäntö, että rikokseen syyllistynyt voi hyvittää tekonsa rikoksen uhrille ja tämän omaisille. Suomenkin media on kertonut raiskatuista naisista, joitten raiskaajat ovat välttäneet oikeudenkäynnin menemällä naimisiin raiskaamansa naisen kanssa. Muita rikoksia on voitu sovittaa maksamalla pahoinpitelyn uhrille tai jopa murhan uhrin omaisille käteissumman rahaa tai muuta omaisuutta korvaukseksi rikoksesta.

Tämä kyseinen käytäntö ”verirahojen” maksusta on eräissä maissa satoja tai jopa tuhansia vuosia vanha tapa sovittaa tehdyt rikokset.

Nykyään 2010-luvun Ruotsissakin on otettu verirahakäytäntö käyttöön, kertoo Malmön poliisi.

Poliisin aluepäällikkö Stefan Sintéus sanoo Ruotsin medialle, että Malmön rikollisjengien mielestä ei ole mitään väärää maksaa henkirikoksen uhrin omaisille korvaus, jotta nämä eivät auta poliisia saamaan surmaajaa oikeuteen eivätkä itse kosta tappajalle.

Poliisin tiedossa on kaksi varmaa tapausta, jossa verirahoja on maksettu. Toisessa tapauksessa virallisesti selvittämättömän murhan uhrin omaiset saivat korvaukseksi kolme miljoonaa kruunua eli noin 300.000 euroa.

Stefan Sintéus pelkää Ruotsin olevan tiellä kohti gangsteriyhteiskuntaa, jossa rikokset sovitetaan kostolla tai rahalla ilman viranomaisten tietoa.

Malmön 300.000 asukkaasta kolmannes on ulkomaalaisia tai ulkomaalaistaustaisia ja kaupunki on tunnettu rikollisjengien välisistä ammuskeluista ja paikallisen poliisin vaikeuksista ratkaista väkivaltaongelma.

Lähde: Ruotsin television teksti-tv sivu 120

2 thoughts on “Malmön rikollisjengit ottaneet ”verirahojen” maksun käyttöön: Poliisi huolissaan kehityksestä

 • 18.9.2016 at 11:02
  Permalink

  300 000 omaisesta on aika pieni korvaus . Jos joku pelkää vankilaa niin paljon että on valmis maksamaan niin silloin korvauksen on syytä olla kunnollinen. Riippuen tietysti uhrin osallisuudesta (härnäys/huumeet/kuuluminen jengiin…) niin sanoisin että 1.5 miljoonaa olisi sopiva veriraha.

  Reply
 • 18.9.2016 at 21:52
  Permalink

  Olivatpa nuo suojelurahat miten isoja tahansa, on käytännössä sina sellainen tilanne, että kauppojen hinnat ovat alhaisemmat siellä missä suojeluraha maksetaan valtiosta riippumattomalle taholle kuin siellä, missä valtio itse on tuo suojelurahan kerääjä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.