Työttömiä työnhakijoita helmikuussa 289 700
Työttömien työnhakijoiden määrä nousi 31 600 henkilöllä viime vuoden helmikuusta. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin 66 700. Kaikkiaan helmikuussa oli avoinna 151 400 työpaikkaa, mikä on 46 900 vähemmän kuin vuosi sitten.
Työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa yhteensä 289 700. Se on 31 600 enemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 1 500 vähemmän kuin edellisessä kuussa. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.
Työttömien työnhakijoiden lukumäärä sisältää työ- ja elinkeinotoimistojen ja kuntakokeilujen asiakkaat sekä kokoaikaisesti lomautetut. Työttömistä työnhakijoista oli kuntakokeilujen asiakkaina 160 400 henkilöä, mikä on 19 600 enemmän kuin edellisen vuoden helmikuussa.
Koko maassa oli lomautettuna helmikuun lopussa 45 700 henkilöä, mikä on 15 200 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kokoaikaisesti lomautettuja oli yhteensä 35 300 henkilöä, mikä on 11 100 enemmän kuin edellisen vuoden helmikuussa. Tammikuusta kokoaikaisesti lomautettujen määrä nousi 300:lla.
Pitkäaikaistyöttömiä oli 92 200
Pitkäaikaistyöttömiä eli yhtäjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 92 200, mikä on 7 000 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Yli 50-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 102 200 eli 6 500 enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.
Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 5 000 enemmän kuin edellisen vuoden helmikuussa eli yhteensä 32 000. Nuorten työttömyyksistä 53,2 prosenttia päättyi tammi-helmikuussa ennen kolmen kuukauden työttömyyttä, mikä on 2,7 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.
Uusien avoimien työpaikkojen määrä väheni
Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin helmikuun aikana 66 700 eli 25 200 vähemmän kuin edellisen vuoden helmikuussa. Kaikkiaan helmikuussa oli avoinna 151 400 työpaikkaa, mikä on 46 900 vähemmän kuin vuosi sitten.
Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli helmikuun lopussa 113 600 henkilöä, mikä on 500 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, kuntouttava työtoiminta ja omaehtoinen opiskelu.
Tilastokeskus: Työttömyysasteen trendi 7,7 prosenttia
Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli helmikuussa 11 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysasteen trendi oli 73,2 prosenttia, mikä on 0,8 prosenttiyksikköä matalampi kuin edellisen vuoden helmikuussa. Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 220 000, mikä oli 34 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysasteen trendi oli 7,7 prosenttia eli 0,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.
Työnvälitystilaston ja työvoimatutkimuksen keskeiset erot
Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastoon sekä Tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen. TEM:n Työnvälitystilaston lähteenä on TE-toimistojen ja kuntakokeilujen asiakasrekisteri, kun taas Tilastokeskuksen työvoimatutkimus on otostutkimus.
TEM:n Työnvälitystilastossa työttömyyden määritelmänä on, ettei henkilöllä ole työsuhdetta eikä hän työllisty yritystoiminnassa. Lisäksi Työnvälitystilastossa kokoaikaisesti lomautetut luetaan työttömiin, mutta päätoimisia opiskelijoita ei. Tilastokeskuksen Työvoimatutkimuksen työttömyyden määritelmä on tiukempi: se edellyttää työttömiltä aktiivista työnhakua edeltävien 4 viikon aikana ja valmiutta ottaa työtä vastaan seuraavien 2 viikon aikana. Kansainvälisesti vertailukelpoisena Tilastokeskuksen työvoimatutkimus tuottaa viralliset työttömyysluvut.
Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö
Suomi lahjoitti Italialle 2 miljardia, ja Stubb sai Italiasta professorin viran.
Kreikkaan Suomi pisti miljardeja Urpilaisen johdolla, ja Urpilainen sai hyvä palkkaisen EU homman
Uskonkin että jos Suomi lahjoittelisi 2 miljardia per Suomalainen eli yhteensä 10 miljoonaa miljardia muille maille, niin kaikki Suomalaiset saisivat hyvä palkkaisen viran.
Kaikki on vaan tilastokikkailua. Työttömiä on oikeasti yli 500 000
Ei tuo työttömien prosentit ihan noin mene. Tilastokeskus lakkasi julkistamasta niitä lukuja joista se saataisiin laskettua. Eli:
– Ensin otettaisiin kaikki Suomessa asuvat työikäiset henkilöt (16-64v)
– Sen jälkeen tuosta määrästä otettaisiin vain kaikki työkykyiset henkilöt
– Ja sitten otettaisiin TE-keskuksissa työttöminä työnhakijoina olevat henkilöt.
Ja lopuksi vain suoritettaisiin jakolasku työnhakijoiden sekä työkykyisten henkilöiden välillä. Ja siinä se. Veikkaan että nykyisin ollaan jo paljon yli 20%:in. Kun jo 2015 se oli melkein 18%. Ja sen jälkeen on tullut paljon lisää esim. kypärävikaista nuorisoa.
Vänrikki nappulat Kokoomuksessa ja persuissa haaveilevat jo marssittavansa nuo ”ylimääräiset syöjät” jonnekin rintamalle miinaa polkemaan ja dronen ruuaksi. Afrikasta otetaan sitten täydennystä työelämän muonavahvuuteen.
Suurin osa työttömistä on laitettu joko työkokeiluun (9e/pv) tai palkkatukitöihin (palkkatuki voi olla 50%-100%) tai jonnekin työvoimakoulutuksiin, jotta saadaan siistittyä tilastoja. Lisäksi kuntouttavassa työtoiminnassa (9e) käy myös paljon työttömiä, jotka eivät ole työkykyisiä. Sitten on vielä se ryhmä joka ei ilmeisesti ole missään tilastoissa, niin kutsutut laitapuolen kulkijat ja kodittomat, joita myös on huomattava määrä Suomessa. Sanoisin, että työttömiä on todella paljon.