Euroopan unionin johtajat valehtelivat tietoisesti Ukrainalle aseavusta

Maaliskuussa 2023 kokoontuneet EU-johtajat sitoutuivat toimittamaan Ukrainalle miljoona tykistön kranaattia tulevan 12 kuukauden aikana.

Euroopan unionin johtajat sitoutuivat toimittamaan Ukrainaan miljoona kranaattia, vaikka tiesivät tämän olevan mahdotonta. EU johtajien valheellista lupausta uutisoitiin laajasti länsimedioissa sitä kyseenalaistamatta. CNN uutisoi euroopan asetuotannon pystyvän tuottamaan 300 000 tykistöammusta vuodessa. Miljoonan kranaatin toimittamiseen olisi mennyt reilu kolme vuotta ja EU johtajat valehtelivat toimittavansa tykistöammukset Ukrainalle vuodessa. Lupauksesta on vuosi kulunut ja ammustoimituksia ei ole saatu toimitettua.

Vajaa vuosi EU johtajien valheellisen lupauksen jälkeen alettiin paljastamaan valhetta, Iltalehti kertoi asiasta otsikolla ”asevarastot tyhjiä”.

Iltalehti uutisoi Euroopan tyhjistä asevarastoista 17.12.2023 otsikolla ”Tämä on totuus Europpan tyhjistä asevarastoista” Iltalehden uutinen kirjoitettiin 8kk sen jälkeen kun EU johtajat olivat ”sitoutuneet” toimittamaan tykistöammukset.

Iltalehden uutisesta: Varastot tyhjillään

Yksi EU-maiden aseavun keskeisistä hidasteista on se, ettei mailla ole enää juuri annettavaa. Suuri osa Euroopan maista oli alun perinkin niin huonosti varautuneita, että nyt, lähes kahden vuoden Ukrainan tukemisen jälkeen, asevarastot ammottavat tyhjyyttään.

Länsimedian käsittämätön propagandan levittäminen EU johtajien  valheellisesta lupauksesta. Satoja artikkeleita kirjoitettu miljoonan kranaatin toimittamisesta.

Yleisradio kertoi asiasta 24.3.2023 pääministerin suulla seuraavasti:

BRYSSEL Pääministeri Sanna Marinin mukaan miljoonan kranaatin lähettäminen Ukrainaan on hyvä alku. EU-maiden on kuitenkin pystyttävä vauhdittamaan puolustustarvikkeiden tuotantoa entisestään Ukrainan tukemiseksi.

Edellisen hallituksen pääministeri Sanna Marin antoi jopa ymmärtää isommasta tuesta kuin miljoonasta tykistöammuksesta, vaikka kaikilla EU johtajilla oli tiedossa, että luvattu aseapu ei tule toteutumaan.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on toistuvasti luvannut seistä Ukrainan rinnalla ”niin pitkään kuin se vaatii”.

Biden muutti sanamuotoaan merkittävästi vuoden 2023 lopulla ja syy tähän muutokseen oli Yhdysvaltojen tuen loppuminen Ukrainalle. Biden on ponnekkaasti viestinyt aikaisemmin Yhdysvaltojen seisovan Ukrainan rinnalla ja toimittavansa niin paljon apua kuin on tarpeen ”kaiken mitä Ukrainan voitto vaatii”.

Yhdysvaltojen tuki on loppumassa ja uusi tukipaketti makaa politiikan rattaissa jumissa, eikä ole näköpiirissä, että solmu olisi aukeamassa.

Euroopan johtajien valheellinen lupaus ja Yhdysvaltojen tuen loppuminen on tuhoisaa Ukrainalle. Ukraina koittaa korvata valheellisesti luvatut tykistöammukset itsetehdyillä lennokeilla joita kolvataan kasaan Ukrainalaisissa kellareissa. Mitään muutosta tykistöammuksien toimituksiin ei ole näköpiirissä, koska asetuotantoa ei yksinkertaisesti ole. Euroopan asetuotannon kasvattamiseksi ei ole mitään merkittävää päätöstä saatu aikaiseksi ja asiasta on neuvoteltu EU johtien toimesta koko kahden vuoden sodan ajan. Jos EU johtajat saavat päätöksen aikaan asetuotannon kasvattamisesta, menee tuotannon merkittävään kasvattamiseen 2-5 vuotta. Tämän hetken asetuotannolla Euroopan maat ovat täydentäneet omia varastojaan jotka ovat huvenneet aikaisemmin toimitetuista aseapupaketeista Ukrainalle.

Miksi Euroopan johtajat valehtelivat Ukrainalle massiivisesta tuesta joka perustui täyteen valheeseen alusta asti? Miksi länsimaiset mediat ei kertonut aseavun valheesta vaikka medioissa oli laajasti uutisoitu asetuotannon onnettomasta kapasiteetista eurooppassa?

Propagandan määrä on valtava Ukrainan ja Venäjän sodassa ja nimen omaan länsimedian tuottama propaganda, mikä nyt maksaa tuhansien ja tuhansien Ukrainalaisten hengen.

Juha Korhonen
Tue Nykysuomea TÄSTÄ

Liity Nykysuomen Whatsapp ryhmään
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

 

4 thoughts on “Euroopan unionin johtajat valehtelivat tietoisesti Ukrainalle aseavusta

 • 24.2.2024 at 13:47
  Permalink

  Lännen aseapu Ukrainalle on ollut kuin bensan heittäminen liekkeihin. Jos USA:ssa olisi ollut vallassa Trump, niin sota olisi kenties loppunut heti alkuunsa. Trump olisi osannut uhkaillen ja lahjoen neuvotella diilin, joka olisi miellyttänyt lähes kaikkia järkeviä osapuolia. Sadat tuhannet olisivat säilyttäneet henkensä tai terveytensä. Inflaatiokierre olisi ollut heikompi eikä hillitön asevarustelukierre olisi voimistunut. Rahaa olisi jäänyt kulttuuriin ja elämiseen. Ainostaan Ukrainan Nato-jäsenyys olisi jäänyt toteuttamatta ja Ukraina olisi menettänyt Donbassin ja Krimin.

  Reply
 • 24.2.2024 at 19:32
  Permalink

  Juuri näin. Mahdollisuutta rauhaan tarjottiin maaliskuussa 2022 ja kiistaton fakta on että usa ja britit torppasivat rauhanneuvottelut ja halusivat sotaa kuvitellen voittavansa. Nyt miljoonan ruumiin jälkeen EU, usa, uk ja Nato näyttäisi häviävän sodan ja suomi on ankkuroitunut näiden uppoavien luusereiden matkaan. Usa ja natoliittolaiset ovat menettäneet uskottavuutensa sotilasmahtina. Näiden aseilla, opeilla ja taktiikoilla on nyt epäonnistuttu ja tappio häämöttää. Tämä tiedettiin jo 2 vuotta sitten että näin tulee lopulta käymään vaikka suomalaiset ”sotilas”asiantuntijat”” olivat jo valtaamassa Krimiä, heh lol.
  ..

  Reply
 • 24.2.2024 at 20:33
  Permalink

  EU:n perusta on VALHE ja ja suuret puheet eli ”Tyhjästä on paha nyhjäistä”! Samalla tämä eurooppalainen ”kangastus” vaatii itselleenj ydinasetta, josta voidaan olla samaa mieltä kuin idässä tokaistiin. Sen merkitsevän samaa kuin antaisi apinalle kranaatin. Joten on turvallisempaa kuin turvaudutaan ”loijerin” oppiin v:lta 2014 kun tämä oli Saksan puolustusministerinä, jolloin armeijan oli oikeiden kiväärien puutteessa maalattava harjanvarret mustikisi. Että saksalaisilla sotilailla olisi edes jotain ”kättä pidempää” sotaharjoituksessa. Ja todellakin taas ”Spede” jäisi työttömöksi ”kreisi-huumoreineen”! ”Totuus on tarua ihmeellisempää!!!”

  Reply
 • 24.2.2024 at 22:54
  Permalink

  Tässä täytyy heittää kysymys, että onko Juha Korhonen iloinen, kun Ukraina saa ne ammukset, vai heittääkö vitutuskäyrä jo kuoleman puolelle kuten Väyrysellä, kun ryssä varmasti pysäytetään. Viimeksi Kanada taisi ilmoittaa miljardiluokan tukipaketista ja ei ne EU, Nato, Iso-Britania ole mihinkään hävinneet. Kanadan rahoilla voitaisiin rahoittaa aluksi se 800 000 ammuksen paketti. Eikä se siihen lopu. Ei ne myöskään itse tehdyt lennokit lennä 400 km Ukrainan rajalta terästehtaalle, joka palaa iloisin liekein. Kyllä siellä on muuta tautia takana. Nämä drooni-iskut aika syvälle Venäjälle sotilaskohteisiin tulevat lisääntymään suuresti. Tosin eihän Venäjäkään iske kuin sotilaskohteisiin Ukrainassa hah hah hah.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.