Vapaille medioille levitettiin punainen matto – Onko meistä kävelemään sitä pitkin?

Tucker Carlson räjäytti media-alan Putin haastattelullaan ja levitti punaisen maton vapaille medioille.  Tucker näytti esimerkkillään, että jos isot mediatalot ei suostu jostain uutisoida, niin vapaat mediat kyllä uutisoi, tämän kehityksen pitää jatkua.

Tuckerin rohkea liike palkitaan nyt, reilu satamiljoonaa katselukertaa pelkästään viestipalvelu X:ssä on huima suoritus vajaassa vuorokaudessa. Eli varovaisesti arvioiden haastattelua on katsottu pari sataamiljoonaa kertaa. Tämä rohkaisee monia vapaita medioita tekemään rohkeita päätöksiä uutisoinnissaan ja ottamaan riskejä. Olen täysin varma, että tämän Putin haastattelun jälkeen aletaan puhua Ukrainan ja Venäjän sodasta edes vähän enemmän oikeilla faktoilla.

Isot mediatalot ottivat Putin haastattelun raivolla vastaan, tässä on saanut nauraa kippurassa  kun ”toimittajat”  eri medioissa on kilpailleet tyhmyydestään, he kirjaimellisesti vääntävät katkeraa virttä haastattelusta. Tämä voi olla ja onkin uusi iso murros vapaille medioille, tämä tulee todella aukaisemaan uusia ovia ja mahdollisuuksia mediakentälle. Niin kuin otsikossa lukee, punainen matto on levitetty eteen, nyt on vain kyse siitä halutaanko kävellä sitä pitkin.

Vanha media tulee häviämään tommoisenaan mediakentältä, nyt viimeistään on todistettu, että isoja haastatteluita voidaan tehdä vapaissa medioissa, tämä tulee muuttamaan kaiken. Joko vanha media tekee muutoksen ja alkaa uutisoimaan rehellisesti ja monesta eri kulmasta asioista, tai sitten kuolee todella nopeasti pois. Itse uskon, että he eivät pysty muuttamaan omaa pakkomielteistä maailmankatsomustaan ja tulevat tuhoamaan itse itsensä. Harmi sinänsä. 🙂

Suomessa meidän pitää saada tämä vapaa media kuntoon, nyt siihen on portit auki. Ja arvatkaas mitä, minulta ei ideat lopu kesken 😉

Juha Korhonen

Liity Nykysuomen Whatsapp ryhmään

https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

9 thoughts on “Vapaille medioille levitettiin punainen matto – Onko meistä kävelemään sitä pitkin?

  • 10.2.2024 at 00:59
    Permalink

    Siitä olisi hyvä aloittaa että vaihtoehto media toisi esille että presidentinvaalit Suomessa on laittomat.

    Luulen että jokaisessa banaanitasavallassakin on sen verran edistynyt demokratia, että niissä tiedetään sen verran että tiedetään miten presidentiksi haetaan.

    Suomessa ei tiedetty.

    YLE 12.12:
    Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.

    iltasanomat 12.12:
    Jos 20 000 kannattajakorttia on kasassa, ne pitää jättää Helsingin vaalipiiri­lautakuntaan kello 16:een mennessä.

    TODELLISUUDESSA:
    Todellisuudessa olisi riittänyt, että olisi toimittanut vaalikortit viimeistään 20.joulukuuta mennessä.

    Reply
  • 10.2.2024 at 07:43
    Permalink

    Putinin haastattelu ei tuonut mitään uutta. Putin toisteli sitä samaa, mitä hän on selitellyt koko ajan eli omaa propagandaansa. Tuskin muuttaa kenenkään käsityksiä, kun samat tarinat on kuultu jo aiemmin.

    Ainoa kova juttu tässä oli se, että Carlson pääsi haastattelemaan Putinia. Monet ovat yrittäneet, mutta eivät ole saaneet suostumusta Putinilta. Carlson on merkittävä toimittaja jo ennestään, joten vaikea sanoa vaikuttaako tämä pienten vaihtoehtomedioiden asemaan. Uskoisin, että ei vaikuta.

    Reply
  • 10.2.2024 at 09:55
    Permalink

    Yle antaa väärää tietoa siitäkin, voiko vaaleista valittaa!!

    Yle:
    Presidentinvaalien tuloksesta ei voi valittaa
    Presidentinvaalien tulokseen ei muista vaaleista poiketen voi hakea muutosta valittamalla. Lainsäätäjien perusteena on tältä osin aina ollut, että istuvan presidentin asemasta ei voi olla epäselvyyttä, kertoo oikeusministerön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen.

    https://yle.fi/a/74-20071699/64-3-205441

    Todellisuudessa vaaleista voi valittaa:

    Helsingin sanomat:

    28.1
    PRESIDENTINVAALEISSAKIN on tosin niin sanotun ylimääräisen muutoksenhaun mahdollisuus. Korkeimmalta hallinto-oikeudelta voi hallinto-oikeudenkäyttölaissa säädetyllä tavalla hakea lainvoimaisen päätöksen eli tässä tapauksessa vaalituloksen purkua, kertoo Jääskeläinen

    .https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010150431.html

    Yle veroa maksetaan 5000 miljoonaa 10 vuodessa.

    Vaalit on demokratian ydin, ja presidentti on Suomen valtahiearkian ykkönen.

    Reply
  • 11.2.2024 at 20:39
    Permalink

    Putin vaikuttaa ihan järkevältä ja pätevältä ihmiseltä suuren valtion johtajaksi. Lännessä tällaista ei olla tavattu vuosikausiin. Haastattelussa ei ollut paljon varsinaisesti uutta sellaiselle, joka on seurannut geopolitiikkaa jo pidempään. Ehkä kuva lännen johtajien kaksinaamaisuudesta, ylimielisyydestä ja töykeydestä venäläisiä ja/tai BRICS-maailmaa kohtaan tarkentui entisestään. Vapaiden medioiden rooli saattaa hieman kohentua, mutta jakolinjat syvenevät entisestään. Suomalaisten russofobiaan, Nato-kiimaan ja USA-rakkauteen ei pure mikään informaatio. Suomessa kaikki poliittinen toiminta on turhaa ja maa on lastu lainehilla ja uponnee yhdessä muun lännen kanssa.

    Reply
  • 11.2.2024 at 21:55
    Permalink

    Nykysuomen pitäisi haastatella Väyrystä yllä olevista väitteistä ?

    Reply
  • 12.2.2024 at 20:36
    Permalink

    Yksi idea voisi olla se että kysyisi etyjiltö että haittaako jos presidentti ehdokkaat ei tiedä miten presidentiksi haetaan.

    Kuitenkin stubb on niin kiva, ja entinen etyj puheenjohtaja, niin ei ehkä haittaa stubin tapauksessa.

    Reply
  • 13.2.2024 at 03:42
    Permalink

    Itse ehdotan että joku valittaisi vaaleista.
    1
    Ja että suomi taas lahjottaisi 3 miljardia Italialle.Ja Stubb saisi taas hyväpalkkaisen prfessorin viran Italiasta.

    Reply
  • 13.2.2024 at 20:37
    Permalink

    Toi on niin totta mitä jutussa kerrotaan. ainut juttu on se, että pitää muistaa, että suomalaiset on vähän eri porukkaa. mediaan ja poliitikoihin uskotaan ja se usko ei horju. toi mediamuutos lähtee toivottavasti maailmalla rullaamaan ja vauhdilla.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.