Zelenski erotti Ukrainan armeijan komentajan

CNN kertoo Presidentti Volodymyr Zelenskyn  ilmoittaneen Ukrainan armeijan komentajan, kenraali Valerii Zaluzhnyin, erottamisesta.

Telegramissa julkaistussa viestissä, Zelensky kertoo: ”Tapasin kenraali Valerii Zaluzhnyin. Kiitin häntä kahden vuoden ajan Ukrainan puolustamisesta.

”Keskustelimme siitä, millaista uudistusta Ukrainan asevoimat tarvitsevat. Keskustelimme myös siitä, kuka voisi olla ”uudistuneen” Ukrainan asevoimien johdossa.

Zaluzhnyi puolestaan kirjoitti samoihin aikoihin Telegram-kanavallaan: ”Vuoden 2022 tehtävät eroavat vuoden 2024 tehtävistä.

”Siksi kaikkien on muututtava ja sopeuduttava uusiin olosuhteisiin. Me tapasimme juuri Zelenskyn kanssa, se oli vakava keskustelu. Päätettiin, että meidän on muutettava lähestymistapojamme ja strategiaamme ja minun on aika väistyä tehtävästäni.”

Zaluzhnyi arvosteli aikaisemmin kovin sanoin Zelenskyn toimintapoja ja tapaa käydä sotaa Venäjää vastaan. Huhut Zaluzhnyin erottamisesta on olleet ilmassa jo viikon ajan.

Tue Nykysuomea TÄSTÄ
Liity Nykysuomen Whatsapp ryhmään
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.