34 maata on ilmaissut kiinnostuksensa liittyä Brics-liittoumaan – Venäjä hyväksyi hakemukset

Brics-liittouma on laajentunut merkittävästi vuodenalussa kun Saudi-Arabia, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ( Yhdistyneet arabiemiirikunnat), Etiopia, Iran ja Egypti liittyivät virallisesti Brics-liittoumaan.

CNN kirjoittaa asiasta tuoreessa artikkelissa,

Etelä-Afrikan ulkoministeri Naledi Pandor kertoi toimittajille, että 34 maata on ilmaissut kiinnostuksensa liittyä BRICS liittoumaan, mainitsematta maita.  Venäjä hyväksyi nämä hakemukset otettuaan BRICS-liittouman kiertävän puheenjohtajuuden tänä vuonna

Kasvavaa jäsenyyttä pidetään laajalti voittona Kiinalle ja Venäjälle, jotka ovat pyrkineet muotoilemaan uudelleen kansainvälistä järjestelmää, jota he pitävät Yhdysvaltojen epäoikeudenmukaisesti hallitsevana kasvavien kitkojen keskellä Washingtonin ja lännen kanssa.

Kiina on ollut sen laajentumisen avaintekijä , kun johtaja Xi Jinping ajaa vaihtoehtoista maailmanjärjestystä tiivistäen kumppanuuksia keskeisten globaalien toimijoiden kanssa Venäjältä Lähi-itään ja vahvistamalla kansainvälisiä elimiä, joissa Pekingillä on vaikutusvalta.

Maailman talous muuttumaassa merkittävästi Brics-liittouman myötä.
BRICS pyrkii lisäämään diplomaattista ja taloudellista koordinaatiota, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston uudistamisen ja siirtymisen pois Yhdysvaltain dollarin hallitsemasta kauppajärjestelmästä.

Valtiovarainministerit pyrkivät kehittämään paikallisten valuuttojen käyttöä jäsenvaltioiden ja kansainvälisten maksualustojen välisissä maksuissa ”korjatakseen sen, mitä pidämme melko epäoikeudenmukaisena ja kalliina maksujärjestelmänä”, Etelä-Afrikan Pandor sanoi keskiviikkona CNN haastattelussa.

Liity Nykysuomen Whatsapp ryhmään
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

Tue Nykysuomen toimintaa TÄSTÄ

One thought on “34 maata on ilmaissut kiinnostuksensa liittyä Brics-liittoumaan – Venäjä hyväksyi hakemukset

  • 2.2.2024 at 21:16
    Permalink

    Kova liittouma ja vain aika näyttää elääkö se pitkään, sillä hukkuvalla on taipumus viedä muutkin pohjaan, sillä mistään EI ole matka niin pitkä kuin huipulta pohjalle!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.