Janne Riiheläinen löysi ”Venäjän disinformaatiota” Mikael Gabrielin euroviisukappaleesta

Janne ”Rysky” Riiheläinen kirjoitti viestipalvelu X:ssä huolestuneensa Mikael Gabrielin kappaleesta, jossa Riiheläinen tunnisti olevan yhtymäkohtia Venäjän disinformaatioon.

Tästä Riiheläisen tulkinnasta ei kuitenkaan normaalin kansanlaisen kannata huolestua, Riiheläisellä on ainutlaatuinen kyky olla osumatta oikeaan edes vahingossa. Janne ”Rysky” Riiheläinen on tunnettu lennokkaista salaliitoistaan ja luisustaan salaliittojen syvään päätyyn. Riiheläinen on vuosia kertonut Suomea uhkaavan milloin mikäkin uhka, koskaan kuitenkaan osumatta paikansapitävään uhkaan.

Janne ”Rysky” Riiheläinen kirjoittaa viestipalvelu X:ssä seuraavasti:
”Mikael Gabrielin #UMK24-kappaleen Vox Populin sanat ja video ovat täynnä viittauksia disinformaatioskenen ja salaliittoteoreetikoiden näkemyksiin ja termeihin. Tämä ei sinällään ole yllättävää lukuisten aiempien hänen maailmankuvaansa koskevien havaintojen jälkeen.

Vox Populi, kansan ääni, kertoo, että totuus löytyy kansan, ei eliitin keskuudesta. Videossa ihmisiä hallussaan pitävää väärää tietoa symbolisoi uutisstudio. Vasta kun Vox Populin sankarit ajavat pois uutistenlukijat, herää kansa. Tuttu asetelma salaliittoteorioista.

Median petollisuus on salaliittoteoreetikoille välttämätöntä, koska muuten ei pysty selittämään mediassa esitetyn tiedon ja heidän tarjoamansa näkemysten ristiriitaisuutta. Samasta syystä tiede ja tutkimus ovat salaliittoteoreetikoiden ja usein myös populistien vihollisia.

Kertsissä käytetty lammasviittaus vallitsevien käsitysten mukaan ajattelevista on ollut hyvin laajassa käytössä varsinkin koronadenialistien keskuudessa. Siellä myös ajatellaan, että heidän sananvapauttaan rajoitetaan eikä heidän sallita olla omaa mieltä,. Tästäkin lauletaan.

Erityisen mielenkiintoinen lause on ”kaikki mielipiteet on yhtä väärii”. Ajatus siinä on siis se, että esitetyt ajatukset ovat faktoista huolimatta samalla viivalla ja mitään totuutta ei olekaan. Tämä on yksi venäläisen informaatiovaikuttamisen keskeisiä väittämiä.

Gabrielin on ollut alttiina tällekin ajatukselle ja polveen aikoinaan tatuoitu Putinin kuva kertoo siitä jotain. Gabriel on tosin nyttemmin peitättänyt tatuoinnin. Mutta haluttomuus erottaa totta ja valheita näyttäisi edelleen olevan vahvoilla hänen ajattelutavassaan.

Kaiken kaikkiaan kappale ja video ovat suurta salaliittoteoreettisen ajattelun juhlaa. Tämä kappale tulisi Euroviisuissa saamaan kaikkien mukana olevien maiden hörhömystöjen äänet ja niillä saattaa päästä ikävän pitkälle kisassa. Maabrändi tosin saattaa samalla ottaa osumaa.”

Riiheläinen on vuosia kertonut Venäjän rahoittavan ja pyörittävän disinformaatiokenttää suomessa, Riiheläinen on pitäytynyt salaliitossaan huolimatta siitä, että Suojelupoliisi on kerta toisensa jälkeen kertonut vuosikertomuksissaan täysin päinvastaista tietoa kuin Riiheläinen. Faktat ei ole ennenkään haitannut Riiheläistä. Riiheläisen yksi sitkeimmistä olevista salaliitoista on Venäjän rahoittamat vaihtoehtomediat Suomessa. Tämäkin asia on useaan otteeseen todistettu Riiheläisen salaliittofantasiaksi viranomaisten toimesta. On suoritettu jopa pakkokeinoja ja tutkittu vaihtoehtomedioiden tilitietoja, löytämättä kuitenkaan edes viitteitä Venäjän rahoituksesta.

Riiheläisen pakkomielteinen tarve löytää valtavaa uhkaa milloin mistäkin on ennennäkemätöntä ja vuosien saatossa Riiheläisen salaliitot on käyneet yhä levottomammaksi. Venäjä on kuitenkin Riiheläisen pääteemana salaliitoissa. Riiheläinen on vuosien saatossa maalittanut valhein useita henkilöitä ja nimennyt heidät Venäjän agenteiksi, tai Venäjän hyväksi toimijoiksi. Tavoilleen uskollisena ei Riiheläinen ole koskaan esittänyt ensimmäistäkään faktaa yhdestäkään ihmisestä joka toimisi Venäjän hyväksi. Janne ”Rysky” Riiheläinen on Yleisradion palkkalistoilla ”blogistina” ja täytyy vain ihmetellä miksi Yleisradio rahoittaa verovaroin maalittavaa salaliittoteoreetikkoa.

Lähde: Viestipalvelu X

4 thoughts on “Janne Riiheläinen löysi ”Venäjän disinformaatiota” Mikael Gabrielin euroviisukappaleesta

 • 21.1.2024 at 15:18
  Permalink

  siksi koska yle sekä päättäjät eivät välitä yhtään veronmaksajista,. vaan lipovat eu.n naton ,sionistien per###tä kielet ruskeana, kun eu-kommunismi on syöpä.

  Reply
 • 21.1.2024 at 16:49
  Permalink

  ”kaikki mielipiteet on yhtä väärii”. Siinähän sitä on varmaa disinformaatiota.

  Reply
 • 21.1.2024 at 19:05
  Permalink

  Jos Janne haluaa löytää disinformaatiota, niin kannattaa tutkia yleä:

  Esim:
  YLE
  12.12.
  Kannattajakorttien viimeinen jättöpäivä on tänään.

  Todellisuudessa:

  Hs:
  Jätettyä hakemusta voi nimittäin täydentää ehdokasasettelun vahvistamiseen asti, vaalipiirilautakunnasta kerrotaan.
  Ehdokasasettelu vahvistetaan 21. joulukuuta. Menettelyllään Väyrynen onnistui siis hankkimaan itselleen noin viikon lisäaikaa kannattajakorttien keräämiseen.

  Presidentti on suomen valtahierarkiassa ykkönen.

  Yle veroa maksetaa 5000 miljoonaa 10 vuodessa.

  Reply
 • 21.1.2024 at 19:33
  Permalink

  Riiheläinen on kuin varas, joka huutaa: ”OTTAKAA VARAS KIINNI!!!” Ennen kun KAIKKI oli toisin. Tuollaisen ”profeetan” mielentuotteet eivät olisi yltäneet yleisiä vessan seiniä laajemalle lukijakunnalle. NYT lännen henkisen ja fyysisen rappion rehottaessa kuin nokkoset hyysin takana, Merkitsee se sitä, että akanoista on tullut jyviä ja jyvistä akanoita. Sillä EI ole MITÄÄN väliä kummastako päästä sitä pörisee!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.